افزایش بیش از 25 هزار تن برنج کیفی با بهسازی شالیکوبیها
اقتصادي
بزرگنمايي:
نسیم گیلان- علی درجانی با بیان این مطلب اظهار داشت: تعداد 455 واحد شالیکوبی تاکنون اصلاح و نوسازی شده است.
وی افزود: برای بهسازی و اصلاح شالیکوبی ها با ظرفیت 600 هزار تن برنج، بیش از 200 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
وی مجوز اصلاح، نوسازی و بسته بندی واحد شالیکوبی برای طرح های توسعه بسته
بندی برنج را دارای پیشرفت فیزیکی بالا دانست و گفت: 570 میلیارد ریال در
قالب تسهیلات به یکصد واحد با ظرفیت 120 هزارتن پرداخت می شود.
رئیس
سازمان حهاد کشاورزی گیلان افزایش بهره وری، ارتقای کیفیت، کاهش ضایعات
برنج و قیمت تمام شده محصول را از مزایای بهسازی کارخانه های شالیکوبی
عنوان و تصریح کرد: در شالیکوبی های سنتی 10 درصد برنج به ضایعات تبدیل می
شود ولی با بهسازی شالیکوبی ها این میزان به پنج درصد کاهش می یابد.
سالانه یک میلیون و 200 هزار تن شلتوک از
اراضی شالیزاری استان برداشت می شود. گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی
و با کیفیت برنج در کشور است که با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه
اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولیدکننده برنج را به
خود اختصاص داده است.
در استان گیلان یک هزار و 800 واحد شالیکوبی وجود دارد که از این تعداد، یک هزار و 500 واحد آن فعال است.
هر ساله کار آماده سازی زمین های شالیزاری از اواخر آذرماه با شخم زمین در
سه مرحله انجام و در ادامه، کار خزانه گیری برنج در نیمه فروردین ماه صورت
می گیرد و در اوایل اردیبهشت نیز با نشاء و در مرحله پایانی با برداشت
برنج که اوایل مردادماه است، به پایان می رسد.
-
دوشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۸ - ۱:۰۷:۵۴ PM
-
۱۰۶ بازديد
-
ایرنا
-
علی درجانی
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/106128/