نسیم گیلان

آخرين مطالب

جمهوری خواهان تا کجا با ترامپ راه می‌آیند؟ مقالات

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - جمهوری خواهان تا کجا با ترامپ راه می‌آیند؟
٦
٠
فرارو / متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
در شرایطی که دموکرات‌ها بعد از قضیه اوکراین‌گیت با جدیت به دنبال استیضاح ترامپ هستند، هم حزبی‌های رئیس جمهور آمریکا هم انتقادات شدیدی به او وارد کرده‌اند. خروج نیرو‌های آمریکا از سوریه خشم مخالفین جمهوری خواه ترامپ را برانگیخته است. هرچند شرایط ترامپ از گذشته بسیار سخت‌تر شده است، اما فضای دوقطبی کم سابقه این روز‌های آمریکا شرایط را برای قطع حمایت جمهوری خواهان از او هم دشوار کرده است.
بعد از تصمیم ترامپ در مورد خروج نیرو‌های آمریکایی از شمال سوریه نمایندگان دموکرات و جمهوری‌خواه از این اقدام رئیس جمهور آمریکا انتقاد کردند. این تصمیم بعد از تماس تلفنی یکشنبه هفته گذشته، چهاردهم مهر بین اردوغان و ترامپ اتفاق افتاد.
دموکرات‌ها که پس از ماجرای اکراین‌گیت با جدیت به دنبال استیضاح او هستند، خروج نیرو‌های آمریکا از سوریه را هم مورد انتقاد قرار داده اند. رسوایی اوکراین گیت پس از آن پدید آمد که یکی از مقامات اطلاعاتی آمریکا فاش کرد ترامپ در سوم مردادماه سال جاری، رئیس‌جمهوری اوکراین را در یک تماس تلفنی تحت فشار گذاشته است تا از هانتر بایدن، پسر جو بایدن که در یک شرکت اوکراینی عضو هیات‌مدیره بوده است، تحقیق به‌عمل آورد.
در بحث خروج نیرو‌های آمریکا از سوریه، جمهوری خواهان به شدت سیاست خارجی ترامپ را مورد انتقاد قرار دادند و این اقدام را خیانت به متحدین آمریکا دانستند. سناتور مک کانل که این روز‌ها در کنار ترامپ ایستاده تا تلاش دموکرات‌ها برای استیضاح را خنثی کند، به رئیس جمهوری آمریکا هشدار داده که با خروج نیرو‌ها از منطقه، سوریه در اختیار ایران، روسیه و بشار اسد قرار می‌گیرد.
سناتور گراهام از دیگر جمهوری‌خواهان نزدیک به ترامپ که منتقد سیاست خارجی اوست، اعلام کرد با یکی از سناتور‌های دموکرات صحبت کرده و قرار شده اگر ترکیه به سوریه حمله کند، تحریم‌هایی علیه ترکیه وضع کنند که حمایت هر دو حزب عمده آمریکا را به همراه دارد. لیز چنی، از تیم رهبری حزب جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا هم به رئیس جمهوری ایراد گرفته که "تصمیم بسیار بدی" گرفته است.
علاوه بر انتقادات رهبران هر دو حزب آمریکا، یک نظرسنجی صورت گرفته از سوی فاکس‌نیوز نشان می‌دهد 51 درصد از مردم درحال‌حاضر خواستار استیضاح و برکناری ترامپ هستند. این برای نخستین‌بار است که اکثریت یک نظرسنجی صورت گرفته در آمریکا خواستار برکناری ترامپ است.
با در نظر گرفتن همه این موارد می‌توان گفت شرایط برای ترامپ نسبت به گذشته سخت‌تر شده است. هرچند انتقاد جمهوری خواهان همزمان با تلاش دمکرات‌ها برای استیضاح ترامپ می‌تواند او را از دو طرف قیچی کند، ولی با توجه به فضای دوقطبی شدید در آمریکا و همچنین شرایط مناسب اقتصادی این کشور در دوره فعلی بعید به نظر می‌رسد این قیچی برندگی داشته باشد.
سرنوشت موضع‌گیری جمهوری‌خواهان در برابر ترامپ
امیر علی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در مورد انتقادات جمهوری خواهان به ترامپ و وضعیت فعلی او به فرارو گفت: در حال حاضر جمهوری خواهان در مورد دو نکته دغدغه و نگرانی دارند. گروهی کم تعداد از آن‌ها روی بحث اوکراین متمرکز شده اند و اینکه رئیس جمهور از قدرت خود سوء استفاده کرده است و پای خارجی‌ها را به منازعات داخلی می‌کشاند و در برابر اختیارات کنگره مقاومت می‌کند. این از جمله مواردی است که مورد نقد تعدادی از جمهوری خواهان است، میت رامنی محور اصلی این گروه از مخالفین است.
این تحلیلگر مسائل آمریکا افزود: گروه پرتعدادتر، سر قضیه خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه ناراضی هستند و معتقدند ترامپ با این کار به متحدین آمریکا خیانت کرده است و با این کار دست ایران و روسیه در سوریه باز می‌شود و امنیت متحدین آمریکا در منطقه به خطر می‌افتد. در راس این گروه مک کانل و گراهام قرار دارند.
ابوالفتح ادامه داد: این موضوع گرچه باعث اعتراض شدید جمهوی خواهان شده است، ولی به اندازه‌ای نیست که بخواهند یک رئیس جمهور هم حزبی را عزل کنند. در تاریخ آمریکا سه بار رئیس جمهور استیضاح شده، یک بار خود رئیس جمهور استعفا داده و دوبار دیگر سنا به برکناری رای نداد. در این 230 سال سابقه نداشته که رئیس جمهور عزل شود و هیچ حزبی دوست ندارد در تاریخ آمریکا بماند که اولین رئیس جمهور عزل شده از حزب آن‌ها بوده است.
او افزود: این مساله می‌تواند برای سال‌ها موقعیت حزب را به خطر بیاندازد. از این جهت خیلی غیر محتمل است که این خشم و عصبانیت جمهوری خواهان هرچند بسیار شدید است به قدری گسترش پیدا کند که به عزل رئیس جمهور هم حزبی بیانجامد.
این کارشناس آمریکا گفت: ممکن است دو پدیده بر هم اثر بگذارند و شرایط را برای ترامپ دشوار کنند؛ یعنی در حالی که جمهوری خواهان از سیاست خارجی ترامپ خیلی خشمگین هستند، یک سری اطلاعات دست اول و غیر قابل اغماض و غیر قابل کتمان از تخلفات ترامپ در حوزه‌ای مثل اکراین فاش شود که در آن صورت دیگر جمهوری خواهان نتوانند پشت رئیس جمهور هم حزبی خودشان بایستند، چون این ایستادگی به حزب هزینه تحمیل می‌کند.
ابوالفتح گفت: در این شرایط شاید بر تعداد سناتور‌هایی که حاضر شوند به دمکرات‌ها بپیوندند و بر علیه ترامپ رای دهند افزایش یابد. حداقل باید 20 جمهوری خواه با 47 دمکرات هم پیمان شوند تا رئیس جمهور را عزل کنند. خود موضوع سوریه به تنهایی نمی‌تواند حتی افرادی مثل مک کانل را قانع کند که رئیس جمهور را تا پای عزل ببرند.
او افزود: جمهوری خواهان حتما به دولت فشار می‌آورند که تجدید نظر کند و نسبت به سیاست‌های دولتی اخطار می‌دهند. مثلا ترامپ می‌گوید می‌خواهیم جنگ‌های بی پایان را پایان دهیم و برخی مخالفت می‌کنند؛ یعنی رئیس جمهور حرف خودش را می‌زند و برخی جمهوری خواهان حرف خودشان را بزنند و کار بدنه جلو برود. تاکنون هم همینطور بوده است، مثلا در مورد خروج از سوریه همین بود. تمام این جار و جنجال‌ها برای این بوده که مثلا آمریکا 50 نیرو را عقب‌تر برده است. دولت پنهان می‌تواند رئیس جمهور را وادار کند از سیاست‌های رادیکال دست بکشد، اما اینکه منجر به عزل بشود، خیلی بعید است سران حزب به چنین چیزی رای دهند.
شرایط واقعی ترامپ در جامعه آمریکا
این کارشناس مسائل آمریکا در مورد نظرسنجی‌های صورت گرفته مبنی بر عدم رضایت مردم آمریکا از ترامپ و تاثیر آن بر انتخاب دوباره او گفت: اینکه بدنه اجتماع و مردم عادی چه می‌خواهند و مطالبات مردم در این نظرسنجی‌ها چقدر درست است، معلوم نیست. انتخابات 2016 نشان داد نمی‌توان به این نظرسنجی‌ها اعتماد کرد.
ابوالفتح گفت: مصلحت سنجی که توسط سران حزب انجام می‌گیرد با نظر مردم متفاوت است. شرایط برای ترامپ با گذشت زمان در حال سخت‌تر شدن است. علاوه بر نظر سنجی فاکس نیوز یک نظرسنجی دیگر انجام شده که جدا از نظر دموکرات‌ها و جمهوری خواهان، در بین رای دهندگان مستقل حمایت از استیضاح و برکناری ترامپ با شیب قابل توجهی در حال افزایش است. این گروه از رای دهندگان هستند که سرنوشت انتخابات را تعیین می‌کنند. چون به هر حال جمهوری خواهان همیشه به جمهوری خواه رای می‌دهند، دموکرات هم به دموکرات. آن چیزی که در انتخابات ورق را بر می‌گرداند، مثلا پیروزی 95 درصدی کلینتون به باخت او تبدیل می‌کند، نقش رای دهندگان مستقل است.
این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: در این شرایط برای ترامپ اوضاع نگران کننده است، ولی برکناری پروسه وسیعی است و پارامتر‌های زیادی می‌خواهد که کنگره آنهم کنگره هم راستا و هم حزبی رئیس جمهور به عزل او رای دهد. اگر کنگره دست دموکرات‌ها بود باز برکناری قابل انتظار بود، ولی اینکه سنای جمهوری خواه عیله رئیس جمهور هم حزبی چنین اقدامی کند با شرایط موجود نمی‌خواند. خطای ترامپ به قدری نیست که عزل شود.
ابوالفتح گفت: درست است که 17 نفر از دادستان‌های زمان واترگیت گفته اند که شواهدی وجود دارد که با همان استاندارد‌های واترگیت ترامپ باید استضاح شود؛ ولی سران حزب، چون فضا به شدت دو قطبی است، چنین کاری نخواهند کرد. در شرایط دوقطبی حتی اگر جمهوری خواهان اذعان کنند رئیس جمهور خطایی کرده، چون همکاری فراحزبی انجام نمی‌گیرد، پای خطای رئیس جمهور می‌ایستند، همانطور که تا الان ایستاده اند. یعنی اگر فضا دو قطبی نبود این حمایتی که از چنین رئیس جمهوری با چنین رفتاری می‌شود، وجود نداشت و جمهوری خواهان تمام و کمال پشت رئیس جمهورشان نمی‌ایستادند.
او افزود: در این فضای دوقطبی، خیلی برخورد‌های متعصبانه و قبیله‌ای صورت می‌گیرد که بر خطای رئیس جمهور سرپوش می‌گذارد. جمهوری خواهان از ترامپ انتقاد می‌کنند، ممکن است انتقادات هم تند باشد، ولی به معنی عزل نیست به ویژه اینکه اقتصاد وضعیت مطلوبی در آمریکا دارد.
این کارشناس مسائل آمریکا گفت: برای رای دهندگان عادی آمریکا مساله سوریه و کشتار کرد‌ها اهمیت جندانی ندارد و حتی شاید چنین اخباری حتی به گوششان هم نرسد. یا مثلا اصلا شاید ندانند اوکراین کجای دنیا هست، حالا اینکه تلفنی زده شده یا نه برایشان اهمتی ندارد. برای آن‌ها اشتغال و معیشت و زندگی روزمره و بالا پایین شدن سهام اهمیت دارد.
ابوالفتح گفت: رئیس جمهور فعلی به سر و سامان دادن اقتصاد شهرت دارد؛ حالا چه خودش این کار را کرده باشد چه میراث رئیس جمهور قبلی باشد، به هر حال در دولت ترامپ بیکاری به شدت کاهش پیدا کرده است. در این شرایط برای سران هم حزبی رئیس جمهور اینکه بخواهند رئیس جمهور را عزل کنند انتحار است؛ آنهم به خاطر کشتار سوریه. برای مردم آمریکا این موضوع و اوکراین گیت اهمیت ندارد و به این دلیل ارزش استیضاح کردن ندارد.
این کارشناس آمریکا در پایان گفت: ترامپ جنگ تمام عیار با رسانه‌ها را شروع کرده و رسانه‌ها هم دائما علیه او تبلیغات می‌کنند. خبرسازی می‌شود بزرگنمایی می‌شود و شاخ و برگ می‌دهند، نظرسنجی‌های مختلف ساخته می‌شود که ترامپ تحت فشار قرار گیرد. فضای واقعی آمریکا با آن چیزی که ما در ایران از مقالات نیویورک تایمز و واشنگتن پست و سی ان ان و نیوزویک و.. می‌شنویم، متفاوت است. فضا علیه ترامپ به آن اندازه غبار آلود و منفی نیست. حداقل انتخابات 2018 نشان داد چنین نبود. همه تصور می‌کردند جمهوری خواهان باید در مجلس سنا کرسی‌ها را از دست بدهند که چنین نشد.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/125551/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مادر روحانی شهید گیلانی به فرزند شهیدش پیوست

هشدار سطح زرد هواشناسی برای فعالیت سامانه بارشی در گیلان

اهدای ویلچر به خانه سالمندان توسط دانش‌آموزان مدرسه سمای سبز لاهیجان

معاون سیاسی استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

تجلیل از دانش آموز وظیفه شناس کوچصفهانی

پلمب یک رستوران متخلف در آستانه اشرفیه

بهره‌برداری از بیمارستان 421 تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است

همدلی سازمان منطقه آزاد، نهادها و اصناف برای بهبود شرایط کارگران/ امضای تفاهم نامه تنظیم امور کار درجزیره کیش

داستانک/ آداب و رسوم الکی

شاعرانه/ بگو به باران ببارد امشب

برگزاری همایش مدیران بیمه دی در شیراز

معاون استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

مادر روحانی شهید «حبیب الله رضایی» آسمانی شد

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

149151 نفر در صف انتظار تسهیلات ازدواج هستند

تداوم راه شهیدان با فعالیت جوانان در مساجد

پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد

استقلال خوزستان 1-1 ملوان: تیم پورموسوی در گردنه سقوط

دل دوستان شکستی!

بن کتاب دانشجویان و طلاب چقدر است؟

شعرخوانی زیبا دکتر کاکاوند از سعدی

ایده ای برای تقویت هوش خردسالان

با الگوپذیری از معلم شهید مطهری نقش واقعی معلم و استاد را در کشور به ثمر برسانیم

ادای احترام رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مقام شامخ شهدای مازندران

اعلام محدودیت ترافیکی در 2 محور گیلان

انتشار اعلان نمایشگاه کتاب

جزئیات جدید از پشت پرده مسمومیت پزشکان در شیراز

اعمال محدودیت ترافیکی در 2 محور گیلان

تجلیل از برگزیدگان جشنواره «طنز پهلو» در زادگاه پدر طنز معاصر ایران

کاروان حرم مطهر رضوی به مناطق محروم گیلان می‌رود

سخنان دلنشین دکتر مجتبی شکوری

آغاز طرح های سالم سازی دریا در گیلان از اول خرداد

توزیع 313 بسته معیشتی در طرح «قرار دوازدهم» رودسر

اعلام محدودیت ترافیکی در محورهای قدیم گیلان

درخشش غرفه سازمان منطقه آزاد کیش در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

از شبنم عشق خاک آدم گل شد

ادعای بایدن درباره مخالفت حماس با آتش بس

نامه سرپرست دانشگاه گیلان به 38 نفر از روسای دانشگاه های آمریکا

بازگشت 282 دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان

آسمانی شدن مادر روحانی شهید حبیب الله رضایی در رودسر

داستانک/ اهمیت همسر

وام ازدواج ایثارگران در سال 1403 چقدر است؟

رونمایی از پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار

تجلیل از مربیان عقیدتی و سیاسی و معلمان بسیجی شهرستان صومعه سرا

ایجاد اشتغال برای 2560 نفر توسط بسیج سازندگی گیلان

تقدیر از روسای دو کمیته ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی سال 1403

تودیع و معارفه سرپرست معاونت عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد کیش

«آذرخش و رقص فانتوم‌ها» در نمایشگاه کتاب طنین می‌اندازد

فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر با ترجمه سید مهدی شجاعی به چاپ ششم رسید

آزار شیطانی پنج زن از سوی یک مرد رمال