نسیم گیلان

آخرين مطالب

چالش کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی سياسي

چالش کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - آیا شورای عالی انقلاب فرهنگی از پس امپراتوری کسب ‌و کار کنکور برمی‌آید؟ ماموریت غیر ممکن یعنی حذف یا به عبارت بهتر جایگزین کردن کنکور در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح است و یک روحانی 58 ساله نشست‌های تخصصی در این باره برگزار می‌کند و وعده داده است که تا 6 ماه آینده تکلیف این موضوع روشن می‌شود. حالا پرسش این است که این روحانی می‌تواند از پس مدافعان کنکور و منافع‌شان برآید؟

به گزارش ایسنا، روزنامه اعتماد نوشت: «4 هزار و 500 میلیارد تومان چرخش مالی موسسات آمادگی کنکور در تهران تنها بخش کوچکی از تخمینی است که برای منابع مدافعان کنکور مطرح است؛ رقمی که ایرنا در وصف آن در گزارشی مدعی شده که این 4 هزار و 500 میلیارد تومان معادل 15درصد بودجه آموزش و پرورش و آموزش عالی در یک سال است. بحث درباره کنکور و فلسفه وجودی‌اش موضوعی تکراری شده ولی پتانسیل مالی آن را می‌توان آن‌ قدر بزرگ دید که حتی یک سریال سینمای خانگی هم بتواند به موضوع آن بپردازد. چه فرض بر این باشد که این سریال منتقد کنکور بوده باشد چه حتی فرض کنیم مدافعان کنکور از ساخت آن منتفع شده باشند. بارها و بارها موضوع حذف کنکور بر زبان‌ها جاری شده ولی هنوز این موضوع از حد حرف پا فراتر نگذاشته است. تجربه حذف مشق شب از مدارس و هجوم مدیران مراکز تدوین کتب کمک‌آموزشی به این تصمیم و رفتن آنها نزد علما و مراجع نمونه‌ای از واکنش‌هایی است که می‌توان برای حذف کنکور تصور کرد؟ حالا ماموریتی غیر ممکن یعنی حذف یا به عبارت بهتر جایگزین کردن کنکور در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح است و یک روحانی 58 ساله نشست‌های تخصصی در این باره برگزار می‌کند و وعده داده است که تا 6 ماه آینده تکلیف این موضوع روشن می‌شود. حالا پرسش این است که این روحانی می‌تواند از پس مدافعان کنکور و منافع‌شان برآید؟
یک روحانی متفاوت برای یک کار متفاوت
«سیدسعیدرضا عاملی‌رنانی» همان روحانی 58‌ ساله‌ای است که از 12 دی 1397 نامش در شورای عالی انقلاب فرهنگی برجسته شد. او از این تاریخ با حکم رهبری عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی شد و از همین زمان نیز با تصمیم رییس‌جمهور به سمت دبیر این شورا منصوب شد. او در آمریکا درس خوانده و علاوه بر دبیرستان در رشته مکانیک نیز در دانشگاه سکرمنتو تحصیل کرده است. اما این مهندس علاوه بر تحصیلات حوزی در سطوح مقدمات، سطح و خارج در علوم اجتماعی و در رشته ارتباطات نیز ادامه تحصیل داده و رییس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران و استاد گروه ارتباطات دانشکده علوم اجتماعی است. او اینک ماموریت دارد با همه ذی‌نفعان مرتبط با کنکور تبادل‌ نظر کرده و همه تجارب مختلف در این عرصه را گرد آورده و طبق وعده‌ای که خودش داده ظرف 6 ماه تکلیف جایگزین کنکور را مشخص کند. آن چه اینک این پرسش را مطرح می‌کند که آیا او از پس این وضعیت برمی‌آید یا نه گزارشی است که خودش از برنامه‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی و عزم جدی آن داده است. او به عنوان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سوال مجری برنامه تلویزیونی «پرسش سخن» پیرامون اصلاح و بازنگری کمیته سنجش و پذیرش دانشجو گفته بود: در نشستی که بین دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و ریاست مجلس شورای اسلامی و با حضور روسای کمیسیون‌‌های مربوطه برگزار شد، قرار شد یک تقسیم کاری در خصوص کنکور صورت گیرد تا تکلیف‌مان را در این رابطه مشخص کنیم، زیرا کنکور روش درستی نیست و تجربه‌‌های موفقی هم در دنیا وجود دارد که به هیچ‌وجه از مسیر کنکور نیست.
او تاکید کرده بود: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه حل مساله کنکور اراده جدی دارد و در همین رابطه معاونت خط‌مشی‌‌گذاری ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اولویت اول خود را مساله کنکور قرار داده است که تلاش داریم در 6 ماه آینده در این زمینه به یک مدل قطعی دست پیدا کنیم و به دنبال آن امیدواریم اراده لازم در نظام قانونگذاری و سیاستگذاری هم وجود داشته باشد.
قانونگذاری و سیاستگذاری در کدام مسیر است؟
آن چه اینک «سیدسعیدرضا عاملی» از زمان6‌ ماهه برای تعیین تکلیف آن خبر می‌دهد تازه گام نخست مسیری است که احتمالا در پیچ و خم سیاستگذاری و قانونگذاری گرفتار می‌شود؛ مگر آن که به‌عنوان یک سیاست حاکمیتی ابلاغ شود. به هر حال 6 ماه بعد دوره دهم مجلس شورای اسلامی روزهای پایانی خود را سپری می‌کند و باید دید دولت در دو سال آخر کاری خود دست به چنین تغییری خواهد زد؟ از سوی دیگر قدم گذاشتن در چنین مسیری حتما با فشارهای مختلفی همراه خواهد بود. نشانه آن را همان‌طور که گفتیم در مراجعه مدیران نشرهای کمک‌آموزشی به مراجع در پی حذف مشق شب می‌توان ملموس یافت. بر اساس آماری که قدرت‌الله علیزاده نایب‌رییس شورای موسسان مراکز آموزشی کشور مدتی قبل ارایه کرده بود، دست‌ کم 11 هزار و 300 آموزشگاه علمی در سراسر کشور وجود دارد که از این تعداد 10 تا 15 موسسه بزرگ آموزش کنکور هستند که بین خانواده‌ها ایجاد التهاب آزمون می‌کنند. آن چه در نخستین گام مانع از حذف کنکور است توجیهاتی نظیر تعداد شغل‌هایی است که در عرصه کمک‌آموزشی مطرح است. برای مثال نایب‌رییس شورای موسسان مراکز آموزشی کشور به این نکته اشاره کرده و گفته است: آمارها نشان می‌دهد نزدیک به 300 هزار شغل از محل آموزشگاه‌ها ایجاد شده است، تعداد زیادی از این مراکز، آموزشگاه‌هایی هستند که معلمان صاحب تجربه در آموزش و پرورش وارد آن شده و سرمایه‌گذاری کرده‌اند و انگیزه‌شان کمک به بخش آموزش است و سودجویی نیست. شاید 10تا 15 موسسه هستند که در بین خانواده‌ها ایجاد التهاب آزمون و کنکور می‌کنند و نمی‌توان 11 هزار موسسه دیگر را به‌دلیل جوی که آن 15 موسسه ایجاد کرده‌اند، قربانی کرد.
در 6 ماه آینده چه اتفاقی باید بیفتد؟
سیدسعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این باره این که باید ظرف 6 ماهه آینده به مدل جایگزین کنکور برسیم، گفته است: در این زمینه علاوه بر استفاده از مطالعات گذشته نظرات تمامی ذی‌نفعان را دریافت خواهیم کرد. او که در حال حاضر سلسله نشست‌هایی با عنوان «کنکور چالش‌ها و راهبردها» را برای تعیین تکلیف کنکور برگزار و مدیریت می‌کند به نکته‌ای مهم اشاره کرده و افزوده است: امپراتوری کسب‌وکار کنکور مانع حذف کنکور است.
او با اشاره به موانع و مشکلات پیش روی اجرای حذف کنکور با ابراز تاسف از این که تاکنون امپراتوری کسب‌وکار کنکور مانع برداشته شدن کنکور شده، تاکید کرده است: در حال حاضر مشغول رایزنی و زمینه‌سازی برای برداشتن کنکور و رفتن به سمت روش‌های منطقی‌تر برای سطح‌بندی متناسب متقاضیان رشته‌های مختلف هستیم. عاملی در دومین نشست تخصصی کنکور، چالش‌ها و راهبردها و نحوه ارزیابی راه‌های ورود به دانشگاه‌ها را یکی از مسائل اصلی جامعه عنوان کرده و توضیح داده است: تاکنون چندین‌ بار مجلس شورای اسلامی، وزارت علوم و نهادهای تصمیم‌گیر تلاش کردند تا موضوع کنکور را حل کنند یا این که برای این موضوع جایگزینی را قرار بدهند حتی برای این موضوع مهلت زمانی تعیین شد اما این اتفاق تاکنون نیفتاده است. در واقع وقتی تلاشی صورت می‌گیرد اما اقدام واقعی صورت نمی‌گیرد، این سوال ایجاد می‌شود که چه اتفاقی افتاده است و ممکن است گمانه‌زنی‌هایی را ایجاد کند که این گمانه‌زنی‌ها بنیان نداشته باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته است: سیستم فعلی پذیرش در دانشگاه‌ها از طریق کنکور مطمئنا مزایایی دارد که یکی از این مزایا اعتمادی است که به سنجش وجود دارد. در واقع امنیت سنجش امر بسیار مهمی است؛ چراکه تلاش‌های زیادی در بحث طراحی سوال، حفاظت از سوال، ایجاد امنیت محیط آزمون، هوشمند‌سازی پاسخ‌های کنکور و... انجام شده است که این موضوعات سلامت و امنیت کنکور را به عنوان یک سرمایه بزرگ به وجود آورده است، بنابراین هر مدلی که به عنوان جایگزین کنکور پیشنهاد شود باید این امنیت را هم داشته باشد و ما نباید مزایای کنکور را از دست بدهیم.
عاملی درخصوص معایب کنکور نیز توضیح داده است: یکی از معایب برگزاری کنکور اضطرابی است که بین دانش‌آموزان ایجاد می‌کند و اگرچه براساس اعلام سنجش 15درصد ورودی به دانشگاه‌ها از طریق برگزاری کنکور صورت می‌گیرد اما حتی همین آمار 15، 20 یا حتی 30درصدی هم می‌تواند در فضای مجازی اضطراب صد درصدی را ایجاد کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین از نارضایتی دانشگاه‌ها از برگزاری کنکور گفته و تصریح کرده است: دانشگاه‌ها نیز کمابیش از این وضعیت راضی نیستند؛ چراکه معتقدند دانشگاهی که در تراز دانشگاه درجه یک کار می‌کند باید بتواند این را تشخیص دهد که چه دانشجویی را می‌تواند جذب کند. در واقع باید عرصه‌ای برای استقلال دانشگاه‌ها ایجاد کنیم.»
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/125834/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

نخستین نشای مکانیزه برنج در شفت انجام شد

نیشکر هفت تپه؛ از سرخط اعتصابات کارگری به پیشتازی سنگر تولید

امنیت شغلی در گرو تداوم چرخ تولید کارخانجات است

بررسی پرونده‌ها و کالاهای موجود در انبار مرکزی اموال تملیکی گیلان

جمع‌آوری و دستگیری 528 معتاد و سوداگر مرگ طی 2 روز در گیلان

لزوم تقویت دانشگاه فرهنگیان

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

عاقبت تلخ ازدواج برای فرار از خانه پدری

مرگ جوان صومعه‌سرایی هنگام حرکات نمایشی با موتور

نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت، امروز

دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»

زنان مو بِلوند و چشم آبی‌ای که در خدمت نسل طلایی آلمان بودند!

رقابت بیش از 11 هزار داوطلب گیلانی در 2 گروه آزمایشی

سروده علیرضا قزوه در استقبال از غزل رهبر معظم انقلاب

برگزاری 740 برنامه ویژه هفته عقیدتی سیاسی در گیلان

افزایش غیر منطقی تعرفه برق با شعار سال هم‌ خوانی ندارد

14 همت پروژه اقتصادی و عمرانی گیلان در سفر رئیس جمهور به بهره‌برداری می‌رسد

اردیبهشت گیلان بهاری و آفتابی

نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»

تشکیل یک استان جدید تصویب شد

توضیحات قوه قضاییه درباره حکم توماج صالحی

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت 10:30

قدردانی بانوان آستارایی از عوامل پلیس در اجرای طرح نور

رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر

آغاز ماراتن کنکور سراسری در گیلان

ائمه جمعه در حفظ اتحاد و همدلی بین مردم نقش مهمی دارند

افزایش تولیدات علمی و فرهنگی دانشگاه در راستای تحقق شعار سال

مرگ جوان صومعه سرایی هنگام حرکات نمایشی با موتور

کشف 2 تن شکر قاچاق در رودسر

ویدئو مهسا جاور به مناسبت صعود تیم دو نفره روئینگ زنان ایران

ساخت بیش از 50 واحد مسکونی در صومعه سرا

برنامه ریزی برای توزیع 15 هزار جعبه تخم نوغان در گیلان

دانش‌آموزان گیلانی همیار و سفیر نجات غریق می‌شوند

50 میلیارد تومان دیگر به حل مشکلات پسماند گیلان اختصاص یافت

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

صحبت های دادستان کل کشور درباره اجرای طرح نور

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

همت عشایر گیلان در جهش تولید با تولید انواع محصولات

تو که با عاشقان درد آشنایی

ربودن کودک 4 ساله از مقابل چشمان مادرش

خدایا زندگی رو زیر و رو کن

حادثه تلخی که برای یک اتوبوس در اصفهان رخ داد

کشف 2تن شکر قاچاق در رودسر

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم