نسیم گیلان

آخرين مطالب

جریان خون در اربعین نیجریه مقالات

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - جریان خون در اربعین نیجریه
k ١.١
٠
صبح نو / متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
روح‌الله فرقانی| سال‌هاست که شیعیان نیجریه به‌دست ارتش این کشور شهید یا به اسارت برده می‌شوند. آن‌ها بارها کشتارهای وحشیانه حکومت را تجربه کرده‌اند؛ آنجا که برای برافراشتن پرچم اباعبدالله به خیابان‌ها می‌آیند و همراه با اسرای کربلا راهپیمایی نمادین می‌کنند و با سربازان ارتش روبه‌رو می‌شوند که روی زمین زانو زده‌اند و آماده تیراندازی هستند. بااین‌حال، آن‌ها ترجیح می‌دهند شجاعانه و بی‌رحمانه کشته شوند تا آنکه در ترس و ذلت زندگی کنند. همچنان‌که امسال نیز باردیگر شیعیان مظلوم نیجریه در ماه محرم امسال قتل‌عام شدند و دست‌کم 15 نفر از عزاداران به‌شهادت رسیدند.
با وجود حضور میلیون‌ها زائر در اربعین حسینی در کربلا، بازهم بسیاری از عاشقان اهل‌بیت (علیهم السلام) در گوشه‌گوشه جهان هستند که موفق نمی‌شوند در این راهپیمایی عظیم حضور یابند. چند سالی است جاماندگان از اربعین حسینی در شهرها و کشورهای خود با راهپیمایی و عزاداری، عشق و علاقه خود را به زیارت امام حسین (علیه السلام) ابراز می‌کنند. در نیجریه نیز، راهپیمایی عظیمی ‌به‌همین‌منظور برگزار می‌شود. نیجریه کشوری است در شمال آفریقا با 150میلیون نفر جمعیت که نیمی ‌از آن‌ها مسلمان و نیمی دیگر مسیحی‌اند. تا 40 سال قبل، این کشور شیعه‌ای نداشت؛ اما در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی ‌در ایران، ابراهیم زکزاکی که دانشجوی جوانی در پاریس بود، با امام خمینی دیدار کرد که آن زمان دوران تبعید را در دهکده نوفل‌لوشاتو فرانسه می‌گذراند. او مالکی‌مذهب بود؛ اما پس از دیدار و گفت‌وگو با امام خمینی، به مذهب اهل‌بیت (علیهم السلام) گرایش پیدا کرد و همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی ‌ایران مذهب شیعه را برای خود برگزید. او در نیجریه در‌حالی‌که همفکران و یارانش به‌اندازه انگشتان یک دست نیز نبودند، مکتب اهل‌بیت (علیهم السلام) را تبلیغ کرد و خود در خاطراتش می‌گوید زمانی‌که تعدادشان به 27 نفر رسیده بود، بسیار شادمان و امیدوار شده بودند. کمتر از چهار دهه از آغاز تبلیغ شیخ‌زکزاکی می‌گذرد و نیجریه اکنون نزدیک به 20میلیون نفر شیعه دارد که بیشتر آنان کسانی هستند که در خانواده‌ای غیرشیعی متولد شده‌اند و در طول این سال‌ها، پس از آشنایی با مکتب اهل‌بیت (علیهم السلام) شیعه شده‌اند.
سایه شوم بوکوحرام‌ها بر شیعیان نیجریه
شیعیان نیجریه که به‌دلیل بُعد مسافت و مشکلات مالی نمی‌توانند در راهپیمایی اربعین حسینی شرکت کنند، در قالب دسته‌های بزرگ عزاداری از شهرهای خود به‌سوی شهر زاریا پیاده‌روی می‌کنند. آن‌ها در حالی در بیابان‌های نیجریه به‌سوی زاریا می‌روند که سایه شوم حملات گروه تروریستی بوکوحرام بر این مناطق سنگینی می‌کند. هرساله خیل عظیم راهپیمایان اربعین با حمله ارتش نیجریه روبه‌رو می‌شوند و بدون هیچ جرمی ‌با شلیک گلوله به‌شهادت می‌رسند؛ اما این حملات وحشیانه موجب خانه‌نشینی شیعیان نمی‌شود. شیعیان نیجریه در شهرهای لاگوس، زاریا و کانو سکونت دارند که کانون فعالیت آن‌ها در حسینیه بقیه‌‌الله شهر زاریاست. شایان ذکر است آذر1394، بیش از هزار نفر از مسلمانان شیعه در حمایت از رهبرشان به حسینیه آمده بودند و به‌شهادت رسیدند. هیچ شاهدی زنده نماند تا ماجرا را به‌درستی تعریف کند و حتی اجساد را باقی نگذاشتند. آن‌ها حمله خود را تا جایی پیش بردند که هرکسی را می‌دیدند، می‌کشتند. حسینیه را تماما نابود کردند. حملات آن‌ها به‌منظور دستگیری نبود؛ بلکه به قصد کشتار و پاک‌سازی بود؛ حتی حمله بی‌رحمانه و شلیک بی‌هدف گلوله‌ها به منزل شیخ‌زکزاکی نیز به امید کشتن او در زمان حمله بود. آن‌ها چهار گلوله در بدن رهبر شیعیان نیجریه به‌جای گذاشتند، خانه او را به آتش کشیدند و هرکسی را که آنجا بود، ازجمله سه نفر دیگر از پسران شیخ‌زکزاکی، با سنگدلی به گلوله بستند و از نارنجک و بولدوزر برای تخریب خانه‌های شیعیان و حسینیه‌های آن‌ها استفاده کردند. بااین‌حال، این خون‌ها نه‌تنها موجب سکوت و عقب‌نشینی نشد، بلکه جنبش اسلامی ‌را در رسیدن به هدف و حمایت از رهبرشان استوارتر کرد.
در محرم امسال نیز، مراسم عزادارای عاشورا در این کشور با مداخله پلیس به درگیری‌های خونینی تبدیل شد که در آن، دست‌کم 15 نفر از عزاداران به‌شهادت رسیدند. حمله به سوگواران و عزاداران حسینی در شهر کادونا به‌دستور حکومت آن ایالت انجام شد که زیر‌نفوذ جریان‌های وهابی است و باردیگر شیعیان مظلوم نیجریه در ماه محرم قتل‌عام شدند. شاهدان عینی در ابوجا، پایتخت نیجریه، به رسانه‌ها گفتند نیروهای دولت برای جلوگیری از برگزاری عزاداری‌ در پایتخت، جاده‌های مختلف را مسدود و از برپایی دسته‌های عزاداری جلوگیری کردند. آن‌ها برای برهم‌زدن عزاداری‌ها در این کشور از گاز اشک‌آور استفاده کردند.
1400 روز زندانی زکزاکی
با وجود حملات وحشیانه نیروهای امنیتی و کشته‌شدن اعضای برجسته جنبش اسلامی، شیخ‌زکزاکی همواره بر تعهد پرهیز از خشونت این گروه تأکید کرده است. دشمنان شیخ‌‌زکزاکی او را «نصرالله نیجریه» می‌نامند. این در حالی است ‌که این عنوان بیش از همه به حفظ وحدت ملی در نیجریه کمک می‌کند و اگر دولت ابوجا به‌دنبال حفظ منافع ملی خود باشد، اتفاقا باید از شیعیان این کشور و «شیخ‌ ابراهیم زکزاکی» حمایت کند؛ چراکه تفکر شیعی همواره دفاع از وطن و حفظ وحدت ملی را مهم می‌داند؛ موضوعی که به‌روشنی در سیاست‌های سیدحسن نصرالله ثابت شده است.
مرداد امسال و پس از گذشت چند سال از حبس خانگی شیخ‌زکزاکی و همسرش (1300 روز)، آن‌ها را با تعیین شروطی و با تدابیر شدید امنیتی برای معالجه به هند اعزام کردند. البته دولت نیجریه این اقدام را پس از تظاهرات گسترده و اعتراض مجامع عمومی ‌در جهان انجام دادند؛ اقدامی‌که دیر انجام شد؛ اما به هر طریق، شیخ‌زکزاکی برای معالجه راهی دهلی شد. زکزاکی به‌دلیل نامناسب‌بودن مرکز درمانی و همراهی‌نکردن پزشکان در معالجه بیماری اصلی او (مسمومیت)، اجازه معالجه در این بیمارستان را نداد و پس از دو روز اقامت در بیمارستان هند، به نیجریه بازگشت تا مرکز درمانی دیگری او را درمان کند. پس از بازگشت و ورود به فرودگاه نیجریه، او را مجددا به زندان منتقل کردند و اقدامی ‌برای پیگیری معالجه وی انجام دادند. متأسفانه این روزها و پس از گذشت 1400 روز زندانی‌بودن وی و همسرش، اخباری مبنی‌بر نبود وضعیت مناسب رهبر شیعیان نیجریه به‌گوش می‌رسد؛ اخباری که از رسیدگی‌نکردن‌ به سلامت جسمانی‌اشن منتشر می‌شود.
ابراز نگرانی جنبش اسلامی ‌نیجریه درباره وضعیت زکزاکی
روز گذشته دفتر شیخ‌زکزاکی، دبیرکل جنبش اسلامی ‌نیجریه، درباره شرایط جسمی ‌و پزشکی وی و همسرش در زندان ابراز نگرانی کرد. دفتر شیخ‌زکزاکی با ابراز نگرانی از وضعیت سلامتی شیخ‌زکزاکی اعلام کرد با وجود وخامت شرایط جسمی ‌و پزشکی شیخ‌زکزاکی و همسرش، دولت نیجریه همچنان از ارائه فرصت درمان به آن‌ها خودداری می‌کند. دفتر شیخ‌زکزاکی در بیانیه‎ای عنوان کرد: «1401 روز از بازداشت شیخ‌زکزاکی و همسرش و چند ماه از 6جولای2019 (15تیر1398) می‌گذرد که وخامت شرایط جسمی ‌و پزشکی وی و همسرش اعلام شد. در پی تلاش‌ها و فشار‌های فراوان داخلی و بین‌المللی، دادگاه درنهایت به شیخ ‌و همسرش اجازه داد برای درمان به بیمارستانی در هند اعزام شوند؛ اما دولت نیجریه در این روند کارشکنی کرد تا این دو نفر از آنجا بدون طی مرحله درمانی به کشور بازگردند.
دفتر شیخ‌زکزاکی با اشاره به اینکه از آن زمان تاکنون هیچ اقدامی ‌برای بهبود وضعیت شیخ‌زکزاکی و همسرش انجام نشده، افزوده گذشت زمان سبب تشدید وخامت شرایط جسمی‌ آنان شده است. شیخ‌زکزاکی و همسرش از سال 2015 تاکنون در پی یورش نیرو‌های امنیتی دولت نیجریه به مراسم عزاداری دستگیر شده‌اند. بازداشت دبیرکل جنبش شیعیان نیجریه با وجود وخامت شرایط جسمی ‌و پزشکی وی در حالی ادامه دارد که دیوان عالی این کشور در سال 2016 حکم آزادی‌اش را صادر کرده بود.
تظاهرات هواداران شیخ‌زکزاکی در ابوجا
دو ماه پیش شیخ‌زکزاکی به‌دلیل معالجه‌نشدن از بیمارستان هند به کشورش بازگشت؛ اما همچنان در زندان دولت ابوجا قرار دارد؛ از‌این‌رو، هواداران دبیرکل جنبش اسلامی ‌نیجریه در روزهای اخیر با برگزاری تظاهراتی مسالمت‌آمیز، خواستار آزادی فوری و بی‌قید‌و‌شرط شیخ‌زکزاکی شدند. این تظاهرات در منطقه «اوتاکو» ابوجا، از شلوغ‌ترین اماکن پایتخت نیجریه، برگزار شد. تظاهرات مسالمت‌آمیز هواداران شیخ‌زکزاکی و جنبش اسلامی‌ نیجریه در حالی برگزار می‌شود که پلیس این کشور در آغاز ماه محرم با صدور دستورالعملی، دستور تخریب ساختار‌های این جنبش را در تمامی‌ شهر‌های نیجریه
داده بود.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/125957/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

11 آلاینده بیماری‌زای مخفی در خانه

عیادت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید از حادثه دیده واقعه تروریستی کرمان

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

مسئولان امنیت شغلی کارگران را تامین کنند

کاهش 3 درصدی نرخ بیکاری گیلان/ برخورد قضایی با 150 کار فرمای متخلف

انعکاس به موقع رسانه‌ها در پاسخ سخت ایران به اسراییل

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

کیش؛ الگوی ایران آینده/ سرمایه‌گذاری کشورهای عربی در کیش

تحقق وعده صادق نشان از اقتدار سپاه بود

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

«حجت الاسلام اسماعیلی» به عنوان راهیار تبلیغ گیلان منصوب شد

رفع تصرف 1000 متر از اراضی ملی منطقه گشت رودخان فومن

نگهداری 42هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور

کشف 700 کیلو گردو قاچاق در بازرسی از یک اتوبوس

ادامه گرمای هوا اواسط هفته در گیلان

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

یادواره سردار شهید سیدمعروف ایرانی در صومعه سرا

پایداری گرمای هوا در گیلان

دستگیری قاتل کمتر از 5 ساعت در تالش

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

داستانک/ راه نجات

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان

لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید

رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

اجرای بیش از 20 ویژه برنامه درهفته عقیدتی سیاسی

تاج شهرستانی عضو شورای شهر رشت 6 ماه تعلیق شد

لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 7 اردیبهشت 1403

آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ساماندهی لندفیل سراوان 84 درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد