نسیم گیلان

آخرين مطالب

پیشنهاد روحانی برای به رفراندوم گذاشتن «دیوانگی»! مقالات

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - پیشنهاد روحانی برای به رفراندوم گذاشتن «دیوانگی»!
k ١.١
٠
کیهان / متن پیش رو در کیهان منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
رئیس‌جمهور که 7 آبان 96 مذاکره با آمریکا را دیوانگی خوانده بود، دیروز پیشنهاد کرد این موضوع به رفراندوم گذاشته شود!
آئین بازگشایی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور روز گذشته با حضور رئیس‌جمهور کشورمان در دانشگاه تهران برگزار شد.
حجت‌الاسلام روحانی رئیس‌جمهور در این مراسم با بیان اینکه «من خودم را هم فرزند حوزه و هم دانشگاه می‌دانم و به هر دو افتخار می‌کنم» گفت: پیشرفت‌های کشورمان در عرصه‌های علم و دانش افتخارآمیز است.
رئیس‌جمهور با‌ اشاره به اینکه «دانشگاه ما باید تبدیل به دانشگاه مهارت محور شود» تأکید کرد: دانشجویان باید در کنار علم، با آموختن مهارت و نیازمندی‌های جامعه برای ورود به اجتماع و به دوش گرفتن بار مسئولیت و‌ اشتغال و مدیریت آماده شوند.
وی در ادامه با‌ اشاره به سرعت پیشرفت علم در مقایسه با گذشته، اظهار کرد: پیشرفت دانشگاه ما باید با پیشرفت علم و سرعت روزافزون تغییرات علم منطبق شود. ما در دانشگاه کتاب امروز را درس نمی‌دهیم، این کتاب حداقل برای سال قبل و ‌ترم قبل است گاهی هم برای 10 سال پیش است.
حجت‌الاسلام روحانی افزود: در بسیاری از دانشگاه‌های اروپایی مخصوصاًًً برای تحصیلات تکمیلی کسی که می‌خواهد وارد شود اگر مهارت کافی برای استفاده از فضای مجازی نداشته باشد راهش نمی‌دهند و اولین امتحانش این است که از ماشین، کامپیوتر، تبلت و فضای مجازی چقدر قدرت استفاده دارید با چه سرعت و مهارتی.
راه اصلاح و تغییر از صندوق‌های رأی می‌گذرد
رئیس‌جمهور با بیان اینکه سرنوشت آینده کشور ما را انتخابات تعیین و تائید می‌کند، ادامه داد: با همه نقص و ‌اشکال بهترین راه برای تغییر صندوق‌های رأی است؛ برای شکستن افراط،‌ اصلاح جامعه، شایسته‌سالاری و برای اینکه افکار به حق مردم حاکم شود صندوق‌های رأی بهترین راه است. ما راه دیگری نداریم؛ با تجربه می‌گویم که راه دیگری نداریم، به‌عنوان کسی که بیشتر عمرم را در تجربه سیاسی و علمی ‌بود می‌گویم که راهی جز فضای پرشکوه انتخابات نداریم.
وی تأکید کرد: تنها راه برای آینده کشور انتخابات است؛ دانشگاه خود را آماده کند تا هر که بهتر، شایسته‌تر است و برای کشور مفیدتر است و عاقل و فهیم‌تر است و از افراط فاصله دارد و هر که برای کشور آماده فداکاری است و فکر و اندیشه لازم را دارد آن را برگزیند و از آن طرف هر کس خود را شایسته می‌داند، کاندیدا شود. این حرکت در راه خداست که کسی که خود را لایق می‌داند وارد شود چه او را انتخاب کنند چه نکنند.
حجت‌الاسلام روحانی گفت: اولین پرچم انتخابات امید است و ویژگی همه کسانی که پای صندوق می‌روند امید به آینده است و اگر امید باشد راه ما و مسیر ما به نتیجه می‌رسد.
عده‌ای دنبال تقابل مستمر و دوئل با دشمن هستند
رئیس‌جمهور با طرح این پرسش مبنی بر اینکه پیشرفت کشور و آینده کشور در سایه تعامل با دنیاست یا تقابل؟، اظهار داشت: ممکن است بگویید جواب آسان است و هرجا که جای تعامل است، تعامل کنیم و هرجا ضروری بود،‌ تقابل کنیم. اما باید گفت که این مسئله راهبردی اساسی است.
وی ادامه داد:‌ 41 سال است ما هنوز به جواب روشن و قاطع در کشور نرسیدیم. یک عده می‌گویند تعامل سازنده باید داشت و عده‌ای دیگر عنوان می‌کنند که باید به سمت تقابل مستمر و دائم برویم.
حجت‌الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: یک عده می‌گویند حل مشکلات با جهان راه ندارد، جز قدرت‌نمایی و باید طرف مقابل را بشکنیم. دشمن ما آن‌قدر خبیث است که باید بشکنیم و با او مقابله کنیم چراکه اینجا دوئل است، باید بزنیم، بکشیم و کشته شویم و عده‌ای می‌گویند این‌طور نیست می‌توان بسیاری از مشکلات را با دنیا حل کرد.
برجام جای دعوا ندارد دعوا سر مسئله بزرگ‌تری است
حجت‌الاسلام روحانی خاطرنشان کرد:‌ تمام دعوای سیاسی سر چه چیزی است؟ یکی می‌گوید برجام خوب است و دیگری می‌گوید بد، یکی می‌گوید برجام برایمان فایده داشته است و دیگری می‌گوید هیچ فایده‌ای نداشت. باید گفت دعوا سر برجام نیست چراکه برجام جای دعوا ندارد بلکه دعوا سر مسئله بزرگ‌تر و مسئله بالاتری است.
رئیس‌جمهور ادامه داد: یک عده‌ای می‌گویند که وقت تلف می‌کنید با خارجی‌ها حرف می‌زنید،‌ عمر شریف را تلف می‌کنید. ما باید قوی باشیم و خارج را تهدید کنیم و روزی خارجی‌ها در برابر ما تواضع می‌کنند و به زانو درمی‌آیند و دستمان را می‌بوسند و تمام می‌شود!
وی تصریح کرد: عده‌ای می‌گویند این راه نیست و با جنگ مدام به نتیجه نمی‌رسیم. ممکن است جایی استثنائاً جنگ لازم باشد و گاهی هم جنگ لازم است، چراکه گاهی به ما حمله می‌کنند، ما نمی‌توانیم بگوییم تعامل سازنده کنیم و باید به او جواب دهیم، وقتی او آغاز می‌کند.
حجت‌الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: زمانی که پهپادش می‌آید و ما اخطار می‌دهیم و او گوش نمی‌کند. در این فضا، ما ناچاریم که موشک شلیک کنیم و تعامل سازنده درچنین شرایطی فایده ندارد، اما در کل و کلیت ما باید چه راهی را انتخاب کنیم.
رئیس‌جمهور اظهار داشت: عده‌ای به ما می‌گفتند شما با آژانس بین‌المللی وقت تلف می‌کنید، آژانس دست آمریکا و ابرقدرت‌هاست. چرا بحث می‌کنید. شما کاری را برخلاف ان‌پی‌تی انجام دادید و باید این کار را رها کنید و عده‌ای هم می‌گفتند که می‌توانید در این زمینه اقداماتی را انجام دهید.
وی تصریح کرد:‌ این خیلی وقت برد و ما رسیدیم به نقطه‌ای که با همین آژانس مشکلات را حل کردیم و پرونده را به اتمام رساندیم که این موضوع برای بعضی‌ها سنگین بود و این بمبی است که بر سر عده‌ای کوبیده می‌شود که در روزی می‌گفتند با مذاکره مشکلی حل نمی‌شود؛ البته عده‌ای هم خوشحال شدند. وی بیان کرد:‌ ما زمانی که می‌رویم با شش قدرت بزرگ بحث می‌کنیم، عده‌ای می‌گویند بیخود مذاکره و بحث می‌کنید. شما بروید در برابر دنیا بایستید، عده‌ای هم می‌گویند بروید مذاکره کنیم.
برجام، کوهی بود که بر سر مخالفان داخلی خراب شد!
حجت‌الاسلام روحانی خاطرنشان کرد:‌ ما با سختی به سمت مذاکره رفتیم و به توافق رسیدیم که این برای عده‌ای همچون کوهی بود که برسرشان خراب شد. اینکه ما بتوانیم با شش قدرت بزرگ دنیا بحث کنیم و آنها بیایند حاضر شوند شش قطعنامه فصل هفتم را پس بگیرند، حقوقدانان و سیاستمداران می‌فهمند که چه کرده‌ایم و این کار آسانی نبود و بعد بگویند که کارهای اتمی‌ شما خلاف قانون نیست و شما حق دارید.
رئیس‌جمهور ادامه داد: برای هیچ کشوری در قطعنامه سازمان ملل نیامده است که فعالیت هسته‌ای آن را قبول دارند، تنها کشوری که در قطعنامه آمده است که ایران حق فعالیت دارد، در قطعنامه 2231 است، بعد هم این توافق انجام و نتیجه این شد که یکی از رهبران دنیا در سفر نیویورک گفت ما دچار حیریتیم که این همه شرکت در ایران صف ببندند تا سرمایه‌گذاری کنند.
اگر به نتیجه نرسیدیم باید از مردم همه‌پرسی کنیم
وی بیان کرد:‌ باید دانشگاه‌ها وارد مسائل استراتژیک شوند، حتی اگر در این مسائل به نتیجه نرسیدیم، باید همه‌پرسی از مردم را برگزار کنیم. راهی نداریم چراکه این 40 سال دائماً بحث کردیم. ما باید راه را انتخاب کنیم.
دوقطبی خودساخته روحانی درباره تعامل و زد و خورد با دنیا از آن دست دوقطبی‌هایی است که هدفی جز انحراف اذهان از واقعیت صحنه دنبال نمی‌کند. سخنان آقای روحانی به‌گونه‌ای است که گویی ما در سال 92 و پیش از مذاکرات هستیم حال آنکه شش سال از مذاکرات گذشته و مردم نتیجه آن را در زندگی خود لمس می‌کنند.
سخنان رئیس‌جمهور درباره تعامل با دنیا در حالی است که ایران با همه کشورهای دنیا جز آمریکا در تعامل است و در نتیجه از این سخنان تنها می‌توان مذاکره و تعامل با آمریکا را برداشت کرد.
این در حالی است که روحانی 7آبان 96 که برای دفاع از وزرای پیشنهادی نیرو و علوم به مجلس رفته بود، گفته بود «[آمریکایی‌ها] به بعضی از کشورهای شرق آسیا پیغام می‌دهند که با ما مذاکره کن؛ این کشورها مگر دیوانه شده‌اند که با شما مذاکره کنند؟ شما [آمریکایی‌ها] علناً مذاکره دیروز را زیرپا می‌گذارید.»
سؤال اینجاست که از 7 آبان 96 تا‌کنون چه اتفاق تازه‌ای رخ داده است که آقای روحانی پیشنهاد می‌کند آنچه را «دیوانگی» می‌دانسته، به رفراندوم گذاشته شود؟!
به‌نظر می‌رسد روحانی اکنون دستش خالی است و در قبال وعده‌های داده شده، پاسخی برای افکار عمومی ‌ندارد، پس به مسائل حاشیه‌ای مانند انتقاد به شورای نگهبان، اصول قانون اساسی و همه‌پرسی می‌پردازد. چه آنکه وی در نشست با رسانه‌ها و قبل‌تر از آن در جلسه با هیئت دولت، به انحای مختلف به جای پاسخگویی درخصوص اقدامات دولت و سوء‌مدیریت‌ها نیز چنین مواضع رادیکال و حاشیه‌سازی را اتخاذ کرد.
حواشی سخنرانی رئیس‌جمهور در دانشگاه تهران
جمعی از دانشجویان و اعضای تشکل‌های دانشگاهی دانشگاه تهران صبح امروز همزمان با سخنرانی رئیس‌جمهور در این دانشگاه تجمع کردند. دانشجویان تجمع‌کننده با در دست داشتن دست‌نوشته‌هایی نسبت به عملکرد روحانی در دوران ریاست جمهوری انتقاد کردند.
اعضای تشکل‌های دانشجویی نیز با حضور در این تجمع به اینکه در مراسم سخنرانی روحانی در دانشگاه تهران به نمایندگان آنها برای بیان نظرات و انتقادات ‌تریبون داده نشده، اعتراض کردند. امنیتی شدن فضای دانشگاه تهران در زمان حضور رئیس‌جمهور از مسائل دیگری بود که دانشجویان نسبت به آن انتقاد داشتند.
زمان برگزاری مراسم
برگزاری مراسم آیین بازگشایی دانشگاه‌ها در هفته پایانی مهر و در زمانی که بسیاری از دانشجویان و اساتید انقلابی در پیاده‌روی اربعین هستند، از انتقادات دیگر دانشجویان بود.
تریبون ندادن به تشکل‌های دانشجویی برخی از دانشجویان تجمع‌کننده اعتراض خود به عدم انتقادپذیری دولت و هم چنین عدم اختصاص ‌تریبون به تشکل‌های دانشجویی در مراسم را با زدن چسب بر دهان خود نشان دادند.
صندلی‌های خالی سالن سخنرانی
استقبال کم دانشجویان از سخنرانی حسن روحانی و صندلی‌های خالی سالن سخنرانی از نکات قابل توجه برنامه دیروز بود.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی و دبیر مجمع دانشجویان عدالت‌خواه دانشگاه تهران در جمع دانشجویان معترض حاضر شده و به سخنرانی پرداختند. در ادامه هم یکی از دانشجویان به نمایندگی از دانشجویان معترض انتقادات و مطالبات بخشی از دانشجویان را مطرح کرد.
ترک جلسه به نشانه اعتراض
گفتنی است، برخی از دانشجویان هم که در جلسه سخنرانی رئیس‌جمهور در آئین بازگشایی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور حضور داشتند به نشانه اعتراض این مراسم را ‌ترک کردند. دانشجویان معترض معتقد بودند دانشجویانی که در حضور رئیس‌جمهور سخنرانی کردند، نماینده واقعی دانشجویان نبودند.
گفتنی است که معزی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور در توییت خود در واکنش به تجمع دانشجویان در محل سخنرانی رئیس جمهور نوشت: «ای کاش کسی، چند نفری که خود را نماینده تشکل‌های دانشجویی معرفی می‌کردند و امروز برای امر دیگری آمده بودند توجیه می‌کرد که چند روزی زودتر آمده‌اند و 16 آذر زمان چنین سخنانی است گرچه رئیس جمهور تأکید کرد در آن روز شنونده سخنان دانشجویان منتقد خواهد بود.»

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/126060/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زباله گردها دختر تهرانی را دزدیدند

ماجرای دستگیری شهردار و عضو شورای یک شهر

پای باران بهاری از عصر فردا به گیلان باز می‌شود

لایروبی 682 هزار متر مکعب از آبراه‌های تالابی بندرانزلی

آمده ام بلکه نگاهم‌ کنی!

وضعیت کتابخانه‌های عمومی برای نابینایان

قتل راننده تاکسی ترکیه ای به دست مسافر ایرانی

هشدار وزارت بهداشت به مادران باردار

امیرعبداللهیان: قصد پاسخگویی به اسرائیل را نداریم

راه اندازی بخش تصویربرداری پزشکی بیمارستان دکتر پیروز لاهیجان

آغاز برداشت گل گاو زبان در گیلان

رهای سازی آب سد سفیدرود از نیمه اردیبهشت

شعرخوانی دختر شیرین زبان

‌زبان فارسی‌ را مدیون زبان متعادل سعدی هستیم

توضیح سفیر ایران در فرانسه درباره حادثه دیروز پاریس

کناره‌گیری نویسندگان از «انجمن قلم آمریکا» در حمایت از غزه

عمل موفق خارج کردن تومور شکمی از بدن یک کودک 10 ساله در رشت

نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت، امروز

مسابقات کورس سوارکاری گیلان در انزلی

هویت سپاه با انقلاب اسلامی گره خورده است

برداشت گل گاوزبان از باغ‌های گیلان آغاز شد

ثبت 1261 اثر تاریخی گیلان در فهرست آثار ملی/ ترمیم و بازسازی بناهای تاریخی در اولویت است

رهای سازی آب سد سفیدرود از نیمه اردیبهشت 1403

پیدا شدن پیکر بی جان 2 جوان در این استان

تهران صاحب آرامستان جدید در این دو منطقه می شود

آغاز بازرسی‌ها از دستگاه‌های اجرایی گیلان

رقابت های کورس سوارکاری بهاره گیلان در انزلی

سپاه نهادی مردمی و برخاسته از اراده ملت انقلابی است

دستگیری 18 سارق و مال‌خر احشام در گیلان

به بهانه اول اردیبهشت یادروز سعدی شاعر بلند آوازه ایران و جهان‌

انتقاد شدید روحانی مشهور از گرانی کمرشکن

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

مسابقات کورس سوارکاری گیلان در انزلی + عکس

سوداگر مرگ با بیش از 4 کیلو تریاک در رشت دستگیر شد

امحای بیش از یک هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی غیربهداشتی در شهرستان رشت

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

ساخت و ساز در کیش باید الگوی صنعت ساختمان سازی در کشور باشد

به مناسبت روز بزرگداشت شاعر و نویسنده بزرگ قرن هفتم، سعدی شیرازی

به دنیا دل مبند ای دل به فکر توشه ره باش ‏

ماجرای گروگان گیری دختر 16 ساله در تهران

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان 1403 اعلام شد

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1 اردیبهشت 1403

حاج آقا مرادی: اگر کسی ناشناس پیام داد و دنبال آشنایی بود این دنبال دختربازی هست!

خارج کردن تومور شکمی از کودکی 10 ساله در رشت

برپایی نخستین نمایشگاه «خطاشی» در شهرستان لنگرود

برگزاری کارگاه‌ های آموزشی عکاسی طبیعت و پسماند در آستارا

ایجاد اشتغال و رفع مشکلات آب شهری و روستایی در اولویت است