نسیم گیلان

آخرين مطالب

هیچ تضمینی برای امنیت 5G وجود ندارد علمي

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - هیچ تضمینی برای امنیت 5G وجود ندارد 2
٥٠
٠
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/5750447
-->
زومیت / فناوری 5G به‌زودی به بازار می‌آید اما برخلاف باور برخی افراد، احتمال ریسک این فناوری برای سلامتی وجود دارد.
در کانال آی‌تی و ™CanaleIT هم کلی عکس و ویدئوی دسته اول و جذاب داریم
صنعت ارتباطات راه دور و کارشناسان آن، پژوهشگرهای تلفن همراه را متهم به گسترش شایعات ترسناک در رابطه با ظهور فناوری بی‌سیم 5G کرده‌اند. از آنجا که بخش زیادی از پژوهش‌ها با سرمایه‌ی عمومی انجام می‌شوند، مسئولیت اخلاقی دانشمندان، آگاه‌سازی عموم جامعه به نسبت خطرهای سلامتی تشعشعات بی‌سیم است.
رئیس کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) اخیرا در یک نشست مطبوعاتی از تلاش مجدد این کمیسیون در رابطه با اعمال محدودیت‌ بر میدان تشعشعات فرکانس رادیویی (RFR) خبر داد؛ FCC اواخر دهه‌ی 1990 این محدودیت‌ها را وضع کرده بود. این محدودیت‌ها به تغییر رفتار موش‌ها در محیط‌های تشعشعات ماکروویو وابسته هستند و برای محافظت انسان در مقابل خطرات گرمایشی کوتاه‌مدت ناشی از RFR طراحی شده‌اند.
FCC محدودیت‌های فوق را براساس پژوهش‌های دهه‌ی 1980 وضع کرده است؛ از آن زمان، اغلب پژوهش‌ها از جمله بیش از 500 بررسی به این نتیجه رسیدند که حتی شدت کم RFR هم می‌تواند عوارض سلامتی و بیولوژیکی شدیدی را به‌دنبال داشته باشد.
بیش از 240 دانشمند و پژوهشگر در زمینه‌ی آثار سلامتی و بیولوژیکی میدان‌های الکترومغناطیسی غیریونیزه (EMF) با امضای درخواست دانشمند بین‌المللی EMF خواستار اعمال محدودیت‌های جدی‌تر روی این فناوری شدند. این درخواست شامل مفاد ذیل است:
پژوهش‌های علمی ثابت کرده‌اند، EMF با نقض راهبردهای ملی و بین‌المللی بر موجودات زنده تأثیر می‌گذارند. عوارض این فناوری شامل افزایش خطر سرطان، استرس سلولی، افزایش رادیکال‌های آزاد مضر، آسیب‌های ژنتیکی، تغییرات ساختاری و عملیاتی سیستم تولیدمثل، کاهش حافظه و یادگیری، اختلال‌های عصبی و آثار منفی بر سلامت انسان هستند. با توجه به شواهد فزاینده‌ای که فناوری مذکور بر گیاهان و زندگی جانوری دارند، این آسیب‌ها فراتر از نژاد انسان هستند.
امضا‌کنندگان این درخواست اغلب از کارشناسانی هستند که به بررسی عوارض تشعشعات غیریونیزه پرداخته‌اند و بیش از 2000 مقاله درباره‌ی EMF در مجله‌های تخصصی منتشر کرده‌اند. محدودیت‌های FFC بر RFR شامل مواردی مثل تنظیم شدت تشعشعات و فرکانس موج‌های حامل است؛ اما ویژگی‌های سیگنال‌دهی RFR را نادیده می‌گیرند. علاوه بر الگو و مدت زمان تشعشعات، بعضی خصوصیات سیگنال (برای مثال پالس امواج و دوقطبی‌سازی) احتمال بروز مشکلات سلامتی و بیولوژیکی را افزایش می‌دهد؛ بنابراین باید محدودیت‌های جدی‌تری را اعمال کرد. علاوه‌بر این محدودیت‌های ذکرشده باید براساس عوارض بیولوژیکی اعمال شوند، نه تغییر رفتار موش آزمایشگاهی.
مرکز جهانی تحقیقات سرطان (IARC) در سال 2011، RFR را در گروه «سرطان‌زای احتمالی برای انسان» دسته‌بندی کرد. سال گذشته، NTP (پروژه‌ی ملی سم‌شناسی ایالات‌متحده) با اجرای یک بررسی 30 میلیون دلاری به شواهدی رسید که نشان می‌داد دو سال قرار گرفتن در معرض RFR تلفن همراه منجر به افزایش سرطان در موش‌های مذکر و آسیب به DNA موش‌ها در هر دو جنس شده است. مؤسسه‌ی رامازینی ایتالیا هم یافته‌های کلیدی NTP را با استفاده از فرکانس‌های حامل مختلف تکرار کرد و تشعشعات ضعیف‌تر تلفن همراه را روی موش‌ها اعمال کرد.
IARC اخیرا با هدف بازنگری پنج‌ساله و براساس پژوهش‌های انسانی، جانوری و داده‌ای سال 2011، RFR را در اولویت بررسی قرار داده است. از طرفی بسیاری از دانشمندان EMF همین حالا شواهد کافی را برای طبقه‌بندی RFR در گروه سرطان‌زای احتمالی یا شناخته‌شده در اختیار دارند اما IARC تصمیم دارد احتمال سرطان‌زایی RFR را در آینده‌ای نزدیک بهبود دهد.
بااین‌حال اخیرا FDA (سازمان غذا و داروی ایالات‌متحده) بدون ارزیابی ریسک یا مرور سیستماتیک پژوهش‌های مرتبط با عوارض سلامتی RFR، طی نامه‌ای به FFC از قوانین محدودکننده‌ی سال 1996 حمایت کرده است:
براساس تصمیم سازمان، در حال حاضر تغییر استانداردهای سازمان ضرورتی ندارد. نباید یافته‌های تجربی NTP را بر مصرف تلفن همراه اعمال کرد. شواهد علمی تا این تاریخ برای اثبات عوارض تشعشعات برای سلامتی انسان کافی نیستند.
5G جدیدترین فناوری سلولی است که در آن علاوه بر امواج ماکرویو از امواج میلی‌متری هم استفاده خواهد شد. در فناوری‌های 2G تا 4G فقط از امواج ماکروویو استفاده می‌شد. با توجه به محدودیت‌ها، فناوری 5G به ازای هر 100 تا 200 متر به آنتن‌های سلولی نیاز دارد و به این ترتیب تعداد زیادی از افراد در معرض تشعشعات موج میلی‌متری قرار می‌گیرند. 5G همچنین از فناوری‌های جدید (برای مثال آنتن‌های فعالی که قادر به تولید تشعشعات هستند؛ آرایه‌های فازدار؛ ورودی‌ها و خروجی‌های انبوه موسوم به MIMO) استفاده می‌کند که چالش‌های منحصر‌به‌فردی را برای اندازه‌گیری تشعشعات به‌دنبال دارند.
امواج میلی‌متری در چندمیلی‌متر سطح پوست انسان و لایه‌های سطحی قرنیه نفوذ می‌کنند. قرار گرفتن در معرض این تشعشعات در کوتاه‌مدت، آثار فیزیولوژیکی شدیدی بر سیستم عصبی محیطی، سیستم ایمنی و سیستم قلبی عروقی می‌گذارد. براساس پژوهش‌های انجام‌شده، قرار گرفتن در معرض این امواج در طولانی مدت خطرات سلامتی برای پوست (برای مثال ملانوما یا تومور پوستی)، چشم‌ها (ملانومای چشمی) و غدد جنسی (برای مثال خطر عقیم شدن) خواهد داشت.
تشعشعات تلفن همراه در طولانی‌مدت می‌توانند منجر به سرطان شوند
از آنجا که 5G یک فناوری جدید است، هنوز هیچ پژوهشی درباره‌ی عوارض سلامتی آن وجود ندارد؛ بنابراین به قول یک سناتور آمریکایی، بشر دارد بی‌گدار به آب می‌زند. از طرفی با وجود شواهد قابل‌توجهی که درباره‌ی آثار مضر 2G و 3G وجود دارد، عوارض‌ شناخته‌‌شده‌ی 4G به‌عنوان یک فناوری 10 ساله هنوز اندک هستند. دلیل این مسئله هم سهل‌انگاری دولت برای سرمایه‌گذاری روی این حوزه‌ی پژوهشی است. براساس گزارش‌های متعدد، انواع مشخصی از تومورهای گردنی و سر افزایش یافته‌اند که حداقل می‌توان بخشی از این آمار را به افزایش تشعشعات تلفن همراه نسبت داد. این آمار منطبق با نتایج به‌دست‌آمده از بررسی‌های خطر تومور در کاربران پرمصرف تلفن همراه است.
5G جایگزین 4G نخواهد شد؛ بلکه در آینده‌ای نزدیک و در بازه‌ای طولانی مدت همراه‌با 4G به کار خواهد رفت. سرطان تنها خطر این فناوری نیست زیرا براساس شواهد، RFR منجر به اختلال‌های عصبی می‌شود و به دلیل استرس اکسایشی برای تولیدمثل هم مضر است.
دولت باید صدها میلیون‌دلار صرف توسعه‌ی 5G کند؛ برای این کار باید تقریبا 800 هزار آنتن سلولی جدید در ایالات متحده و نزدیک به محل زندگی، کار و بازی مردم نصب کرد. اما بهتر است همه از توصیه‌های 250 دانشمند و پزشک امضا‌کننده‌ی درخواست محدودیت 5G حمایت کنند. دانشمندان امضاکننده‌ی این درخواست، خواستار اعمال مهلت قانونی برای توسعه‌ی 5G شده‌اند و از دولت‌ها تقاضا کرده‌اند، با تخصیص بودجه‌ی پژوهشی بیشتر، زمینه را برای تطبیق محدودیت‌های بیولوژیک و محافظت از امنیت و سلامت انسان‌ها فراهم کنند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/126923/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

اجرای بیش از 20 ویژه برنامه درهفته عقیدتی سیاسی

تاج شهرستانی عضو شورای شهر رشت 6 ماه تعلیق شد

لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 7 اردیبهشت 1403

آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ساماندهی لندفیل سراوان 84 درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد

یکی از راه‌های توسعه گیلان همدلی میان دولت و مجلس است

پروژه قزوین-رحیم آباد-کلاچای می‌تواند پیشران توسعه باشد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مقوله حجاب اولویت دانشگاه است

رقابت بیش از 27 هزار داوطلب گیلانی در نوبت اول کنکور سراسری

«پاسخ»؛ ویژه‌برنامه شبکه باران برای پاسخگویی مسئولان به مطالبات مردم

حفاظت از انفال مهمترین رسالت هر جنگلبان است

مسدود شدن 9 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان رودبار

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی با دولت و بانک‌های گیلان

پاسخ شفاف مسوولان گیلان به مطالبات مردم از شبکه باران

تارتار: یکی از اهداف اصلی ملوان کسب مقام قهرمانی جام حذفی است

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

هر دختری باید کفش سفید داشته باشد

شورای گفتگوی بخش خصوص با دولت و بانک‌های گیلان

تحقق توسعه پایدار با همدلی و انسجام مجلس و دولت

نشست هم اندیشی روسای دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشگاهی گیلان

ابتکار عمل رسانه ملی در انتخابات، مشارکت آگاهانه مردم را رقم زد

بسیج اساتید باید کارکرد متفاوتی در جهاد تبیین داشته باشد

اساتید دانشگاه‌ها همواره دغدغه حل مسائل کشور و ملت را سرلوحه کار خود قرار داده اند.

هدف دولت سیزدهم کاهش بار ترافیکی در کلانشهر رشت است

گیلان با 90 همت فرصت سرمایه‌گذاری در نمایشگاه اکسپو حضور دارد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

رنگ کردن مو و ابرو با نسکافه

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

تصویری دیده نشده از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت

پلمب مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت

تصویری از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت

پدر شهید «جعفر نعمت زاده» دیار حق را لبیک گفت

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد