نسیم گیلان

آخرين مطالب

رجوع به محمود مقالات

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - رجوع به محمود
٦٨١
٠
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/5799300
-->
آخرین خبر / متن پیش رو در همدلی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
هر روز که به یازدهمین دوره انتخابات مجلس در اسفندماه نزدیک می‌شویم، معادلات و هندسه انتخاباتی جریان‌های سیاسی بیشتر رو می‌شود. پنجشنبه هفته گذشته زمانی که مشخص شد علی لاریجانی، از فهرست انتخاباتی اصول‌گرایان قم خط خورده و به نوعی حذف شده است؛ مشخص شد که تندروهای جریان اصول‌گرایی بالاخره بخشی از سهم خود را گرفتند اما مسئله فقط در نبودن لاریجانی خلاصه نمی‌شود، چنانکه با نزدیک شدن به انتخابات هر روز آشفتگی و اختلاف در اردوگاه اصول‌گرایی بیشتر می‌شود و معلوم است هر دسته از این جریان راه خود را دارد. آن‌گونه که روح‌الله حسینیان عضو جبهه پایداری درباره احمدی‌نژاد سخن گفته این تصور ایجاد شده که آنان بدشان نمی‌آید دوباره تخم‌مرغ‌هایشان را در سبد این یار بهاری بگذارند.
بخشی از ریشه اختلاف میان اصول‌گرایان به‌ویژه جبهه پایداری و لاریجانی به داستان احمدی‌نژاد برمی‌گردد. برای بررسی جدال‌های حال حاضر نمایندگان طیف اصول‌گرایی، باید به سال‌های ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد و تشکیل جبهه پایداری برگشت. پس انتخابات 88 بسیاری از اصول‌گرایان به تدریج با احمدی‌نژاد اختلاف‌نظر پیدا کردند و اواخر دولت او کار به جاهای باریکی هم کشید. تا آنجا که احمدی‌نژاد مسائل یکشنبه سیاه(جلسه استیضاح عبدالرضا شیخ‌الاسلامی وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت دهم، یکشنبه 15 بهمن ماه سال 91) را در مجلس مطرح کرد و اختلافات عمیق‌تر شد.
تاریخچه شکل‌گیری جبهه پایداری انقلاب اسلامی معروف به «جبهه پایداری» به پس از وقایع انتخابات ریاست‌جمهوری در 1388 برمی‌گردد. در این جبهه افرادی از همکاران قبلی دولت‌های نهم و دهم، برخی اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس، برخی اعضای قرارگاه عمار و تعداد دیگری از شخصیت‌های مطرح سیاسی حضور دارند. این جبهه در سال 1390 تشکیل و مجوز فعالیت آن در اول مهر سال 93 از سوی وزارت کشور صادر شد و در ادامه با توجه به حضور چند نفر از نمایندگانش در مجلس و موضع‌گیری‌های رادیکال آنها، نقش این جریان در فضای سیاسی کشور بیشتر به چشم آمد و بعضا برای شورای وحدت اصول‌گرایی دردسر شد.
البته باید به این نکته توجه کرد که با وجود این اصول‌گرایان با توجه به عدم همگرایی و وحدت طیف‌های خود هیچ‌گاه نتوانسته‌اند به یک ائتلاف درونی دست یابند، بنابراین چاره را در تقسیم کار و سهم دیدند. چرا که به نظر می‌رسد در این دوره افتراق و پراکندگی و همچنین سهم‌خواهی در این جریان بیش از گذشته است و سه طیف مختلف با برنامه‌ها و اهداف و استراتژی‌های خاص خیز انتخاباتی برداشته‌اند و چشم به صندلی ریاست بهارستان دارند.
در این میان چند روز پیش مرتضی آقاتهرانی دبیرکل جبهه پایداری در گفت‌وگویی به شدت انتقادی از اصول‌گرایان، نه تنها خروج پایداری‌ها از ائتلاف را رسمیت بخشید که حتی خط و نشان جدی هم برای دیگر هم‌طیفانش در جریان راست کشید و هر گوشه اردوگاه را به باد نقد و کنایه گرفت. او کلیدواژه «وحدت» را زیر سوال برده و تاکید کرد که وحدت همه جا خوب نیست؛ «بعضی‌ها وحدت را به این معنا می‌دانند که بنشینی و هر چه آنها می‌گویند بگویی چشم! اگر گفتی نه، می‌گویند زدی زیر میز. اگر به جلسه نروی می‌گویند شَقّ عصای مسلمین کرده. خودشان هم فرار به جلو می‌کنند و می‌گویند که قطب دایره امکان نیستیم، ولی احساس ‌کنم قطب دایره امکان هستند.»
جبهه پیروان خط امام و رهبری به دبیرکلی باهنر و جامعه روحانیت نیز از نیش انتقادات آقاتهرانی دور نماندند. او این جبهه باسابقه اصول‌گرا را به شرکت سهامی تشبیه و متهم به سهم‌خواهی کرد و جامعه روحانیت و شورای ائتلاف را هم بی‌نصیب نگذاشت و گفت «به ائتلافی که هدفش باختن باشد وارد نخواهیم شد، و نیز ائتلافی که در آن سهم خواهی هدف باشد و یا از قبل منتخبش معین شده باشد یا کار به شکل پدرسالارانه باشد ورود نخواهیم کرد.»
به موازات او دیگر اعضای جبهه پایداری چون سقای‌بی‌ریا و روانبخش هم از عدم حضور رسمی در جلسات شورای وحدت سخن گفته و تلویحا زمزمه لیست مستقل را سردادند تا باب نگرانی در دل اصول‌گرایان را باز کنند. آنچنان که روانبخش ضمن تاکید بر اینکه عضو شورای وحدت نیستیم، عنوان کرد «به نظر می‌رسد که گزینه‌های اشتراکی به جبهه پایداری در شورای ائتلاف در سراسر کشور و تهران زیاد باشد که امیدوار هستیم که این اشتراکات به حداکثر ممکن برسد؛ اعضای جبهه پایداری همراهی با دیگر گروه‌های انقلابی از جمله شورای ائتلاف را برای خود یک اصل می‌دانند اما بر اساس اصول و شاخص‌های تعیین‌شده عمل خواهند کرد.»
چشمک حسینیان به احمدی‌نژاد
اما شوک اصلی را روح‌الله حسینیان وارد کرد تا پرونده یک احتمال دیگر درباره تحرکات انتخاباتی پایداری‌ها را روی میز بگذارد، او بعد از مدت‌ها سکوت، در گفت‌وگویی با ایلنا از اقبال بالای مردم به احمدی‌نژاد براساس نظرسنجی‌ها روایت کرد و ضمن آن کنایه‌ای نیز به شورای نگهبان زد که باید زمینه حضور همه افراد در انتخابات را فراهم سازد.
این اظهارات از آن جهت حائز اهمیت است که از مدت‌ها قبل احتمال پیوند دوباره پایداری‌ها با طیف احمدی‌نژاد مطرح بود. پایداری‌ها که از همان ابتدا بدنه حمایتی احمدی‌نژاد در سیاست محسوب می‌شدند، بعد از خانه‌نشینی و حاشیه‌سازی برخی اطرافیان احمدی‌نژاد فاصله‌ای بین خود و او ایجاد کردند، فاصله‌ای که به نظر می‌رسد ظاهری بوده و پایداری‌ها بدشان نمی‌آید از احمدی‌نژاد برای بازگشت به قدرت استفاده کنند. گمانه‌ای که اگر واقعیت پیدا کند بعید به نظر می‌رسد با مخالفت احمدی‌نژاد و یارانش روبه‌رو شود، چه آنکه آنها نیز برای ورود به رقابت انتخاباتی اسفندماه و حتی 1400 نیازمند بدنه تشکیلاتی هستند و کدام تشکیلات برای آنها بهتر از جبهه پایداری. ضمن اینکه در این میان چهره‌های سیاسی نزدیک به احمدی‌نژاد هم در حال فعالیت برای رسیدن به بهارستان هستند. از جمله سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی معاون پارلمانی دولت احمدی‌نژاد در تبریز در حال تدارک برای رقابت انتخاباتی است.
جبهه پایداری همیشه یک متحد غیرقابل اتکا است
با این حال پالس‌های ارسال شده از سوی طیف‌ها و چهره‌های تاثیرگذار در جریان اصول‌گرا به سوی پایداری‌ها حکایت از آن دارد که دیگر این بار قرار نیست کسی در مقابل این رویه‌های تک روانه کوتاه بیاید. آنچنان که وقتی محمدرضا باهنر با اطمینان خاطر می‌گوید «در تهران از اصول‌گراها، دو لیست در نمی‌آید»به سرعت پایداری‌ها را هدف اظهاراتش قرار می‌دهد و می‌گوید تلاش می‌کنیم با آنها به توافق برسیم اما اگر هم لیست جداگانه بدهند طرفداری نخواهد داشت.
در همین راستا محمد مهاجری، فعال سیاسی اصول‌گرا ضمن تاکید براینکه رویه فعلی جبهه پایداری چیز جدیدی نیست، می‌گوید: «جبهه پایداری همیشه یک متحد غیرقابل اتکا است و به هیچ وجه نمی شود روی آنها حساب کرد، چون حتی به حرف‌های دیروز خود پایبند نمی مانند. اعضای پایداری تکلیف شرعی را در لحظه احساس می‌کنند و در لحظه تصمیم می‌گیرند بنابراین هر کسی در جریان اصول‌گرایی اگر فکر می‌کند می‌تواند با جبهه پایداری وارد معامله و مذاکره شود، جز ساده لوحی توصیف دیگری نمی توان برای آن بیان کرد.» او ادامه می‌دهد: «پایداری معتقد است وحدت خیلی خوب است به شرطی که دیگران با ما وحدت کنند؛ نه آنکه ما از موضع مان عدول کنیم. ما خیلی خوب، آقا و گل هستیم و هر کسی می‌خواهد وحدت کند مثل ما شود تا ما با او وحدت می‌کنیم.»
همچنین ناصر ایمانی، فعال و تحلیل‌گر سیاسی اصول‌گرا هم تاکید دارد جریان اصول‌گرایی یک‌بار برای همیشه در جریان انتخابات اخیر مجلس، تکلیف خود را با جبهه پایداری مشخص کند. او می‌گوید: «این‌گونه تداوم حضور کج‌دارومریز امکان ادامه ندارد. این روند از یک سو، به جریان اصول‌گرایی ضربه می‌زند و از سوی دیگر، تکلیف جریان پایداری را مشخص نمی‌کند. نمی‌خواهم بگویم که جمنا، شورای وحدت و... بدون ایراد و ضعف هستند اما بالاخره جماعتی در کنار یکدیگر تصمیم‌سازی سیاسی می‌کنند. معتقد هستم که جبهه پایداری راه خطایی را پیش‌ می‌رود و باید در نهایت تکلیف کار مشخص شود.» ایمانی حتی به اصول‌گرایان این توصیه را می‌کند که«هیچ ترسی هم از دادن لیست جداگانه آن‌ها نباید داشت. در این چند سال جبهه اصول‌گرایان، هزینه‌های زیادی را بابت کنش‌های جبهه پایداری پرداخت کرده‌اند. تا چه زمانی این نوع هزینه دادن می‌خواهد ادامه داشته باشد.»
با این حال عدم وحدت حرف‌های حسینیان نشان می‌دهد که می‌خواهند برای بازگشت به قدرت در مجلس از احمدی‌نژاد استفاده کنند. از دیگر سو نزدیکان احمدی‌نژاد در برخی از شهرها برای انتخابات مجلس فعال شدند. شاید از همین‌روست که برای احمدی‌نژاد و یارانش برای حضور در انتخابات کارت دعوت می‌فرستند، تا شاید در پیوند آنها بار دیگر به قدرت پارلمانی بازگردند.
مجید متقی‌فر، سخنگوی جبهه پایداری: حسینیان عضوی از ما نیست
مجید متقی‌فر سخنگوی جبهه پایداری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی همدلی درباره اظهار نظر اخیر روح‌الله حسینیان عضو جبهه پایداری درباره احمدی‌نژاد می‌گوید: آقای حسینیان عضو پایداری نیست. خیلی وقت است که از جبهه پایداری جدا شده است. این حرف‌هایی که مطرح می‌کنند و عده‌ای را به جبهه پایداری ربط می‌دهند کار گروه‌های اصلاح‌طلب است که می‌خواهند پایداری را ضعیف کنند.
متقی‌فر ادامه می‌دهد: البته همه مواضع ایشان بد نیست. هر کسی فکری دارند. مواضع انقلابی ایشان مورد پسند ما هست. اما جبهه پایداری مواضعش را از طریق سخنگو و دبیر خود اعلام می‌کند.
او درباره احتمال تمایل دوباره پایداری‌ها به احمدی‌نژاد می‌گوید: ما وارد این بحث‌ها نمی‌شویم. پایداری مشی مشخصی دارد. شاخص‌های ما ارزشی است. کسانی که با ولایت زاویه دارند با پایداری هم زاویه دارند. اینها فضاهایی است که درست می‌کنند. مشی آن فرد روشن است که با رهبری زاویه دارد. ارتباط دادن پایداری به این و آن کار غلطی است. اساسا مطرح کردن این موضوع اشتباه هست. امروز نیاز جامعه به یک مجلس انقلابی کارآمد متعهد و مستقل است.
متقی‌فرد می‌گوید: احمدی‌نژاد با ما نیست. ایشان یک جلسه هم با پایداری‌ها نداشته است. هرچند وقت یک بار از این موج منفی راه می‌اندازند. ما با مجموعه جمنا هم تاکنون جلسه‌ای برگزار نکرده‌ایم.
سخنگوی جبهه پایداری تاکید می‌کند: ما معیارها و شاخص‌هایی برای انتخاب نامزد نمایندگی داریم. از جمله اینکه فردی مد نظر ما هست که در خط رهبری باشد. فردی مد نظر ماست که دغدغه مردم را دارد و نگاهش به شرق و غرب نیست. این‌ جریان‌های غرب‌زده هستند که مملکت را بدبخت کرده‌اند.
متقی‌فر درباره احتمال کاندیداتوری قالیباف نیز می‌گوید: ایشان هم مثل دیگران. من مطلب یا نکته‌ فوق‌العاده‌ای در این باره احساس نکردم که مثلا چیز خاصی نسبت به ایشان هست. ما هنوز درباره سرلیستی و موضوعات این چنینی بحث نمی‌کنیم. فعلا روی معیارها کار می‌کنیم. کارهایی به طور معمول انجام می‌شود و اسم‌هایی هم مطرح می‌شود اما هنوز به طور رسمی و مشخص کاری انجام نشده است و نکته قابل ملاحظه‌ای وجود ندارد.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/130004/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

11 آلاینده بیماری‌زای مخفی در خانه

عیادت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید از حادثه دیده واقعه تروریستی کرمان

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

مسئولان امنیت شغلی کارگران را تامین کنند

کاهش 3 درصدی نرخ بیکاری گیلان/ برخورد قضایی با 150 کار فرمای متخلف

انعکاس به موقع رسانه‌ها در پاسخ سخت ایران به اسراییل

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

کیش؛ الگوی ایران آینده/ سرمایه‌گذاری کشورهای عربی در کیش

تحقق وعده صادق نشان از اقتدار سپاه بود

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

«حجت الاسلام اسماعیلی» به عنوان راهیار تبلیغ گیلان منصوب شد

رفع تصرف 1000 متر از اراضی ملی منطقه گشت رودخان فومن

نگهداری 42هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور

کشف 700 کیلو گردو قاچاق در بازرسی از یک اتوبوس

ادامه گرمای هوا اواسط هفته در گیلان

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

یادواره سردار شهید سیدمعروف ایرانی در صومعه سرا

پایداری گرمای هوا در گیلان

دستگیری قاتل کمتر از 5 ساعت در تالش

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

داستانک/ راه نجات

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان

لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید

رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

اجرای بیش از 20 ویژه برنامه درهفته عقیدتی سیاسی

تاج شهرستانی عضو شورای شهر رشت 6 ماه تعلیق شد

لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 7 اردیبهشت 1403

آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ساماندهی لندفیل سراوان 84 درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد