نسیم گیلان

آخرين مطالب

انویدیا نشان تجاری جدیدی برای پردازنده‌های گرافیکی خود ثبت کرد علمي

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - انویدیا نشان تجاری جدیدی برای پردازنده‌های گرافیکی خود ثبت کرد 6
١
٠
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/5883607
-->
زومیت / انویدیا تصمیم گرفته است برای معماری بعدی پردازنده‌های خود از نام هاپر استفاده کند. این نام به‌احترام مخترع اولین کامپایلر تاریخ، گریس هاپر انتخاب شده است.
حدو یک ماه پیش، خبری مبنی‌بر طراحی معماری پردازنده‌ی گرافیکی جدید در انویدیا منتشر شد. شایعه‌ها نام هاپر (Hopper) را برای معماری آتی پیشنهاد می‌دادند که به‌احترام گریس هاپر، مخترع اولین کامپایلر تاریخ، انتخاب شده بود. اکنون رسانه‌ی Videocardz تا حدودی صحت ادعاها را اثبات کرده است. اخبار جدید اطلاعات قبلی را از حالت شایعه خارج می‌کنند؛ البته درحال‌حاضر تنها همان نام هاپر به‌صورت کامل تأیید می‌شود.
برخی کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند هاپر برخلاف ادعاهای قبلی، ممکن است پردازنده‌ی گرافیکی MCM نباشد. البته باتوجه‌به شایعه‌های قبلی که نام تجاری معماری جدید را به‌صورت صحیح پیش‌بینی کرده بودند،‌ شاید بتوان سایر اخبار قبلی را نیز صحیح دانست. شایان ذکر است انویدیا نام تجاری دیگری نیز به‌نام Aerial ثبت کرده که از اسناد دفتر پتنت و حقوق مالکیت معنوی آمریکا استخراج شده است.
پیاده‌سازی MCM در دنیای پردازنده‌های گرافیکی
انویدیا می‌تواند با استفاده از فناوری MCM، دنیای پردازنده‌های گرافیکی را متحول کند. آن‌ها با استفاده از فناوری جدید توانایی عرضه‌ی پردازنده‌ای آن‌چنان قدرتمند را خواهند داشت که هیچ‌یک از تراشه‌های سنتی یکپارچه حتی نمی‌تواند به آن نزدیک شود. فناوری مذکور را می‌توان قدم بعدی در مسیر تکامل دنیای GPU دانست. جزئیات رسمی ثبت‌نام تجاری هاپر را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید:

نام‌گذاری معماری‌‌های انویدیا همیشه براساس نام پیش‌گامان دنیای کامپیوتر انجام می‌شود و این نمونه نیز تفاوتی با نمونه‌های قبلی ندارد. معماری هاپر با احترام به گریس هاپر انتخاب شد که از پیش‌گامان علوم کامپیوتر و یکی از اولین برنامه‌نویسان کامپیوتر Harvard Mark 1 بود. او اولین ساختارهای لینک‌دهی تاریخ را نیز اختراع کرده است. هاپر ایده‌ی زبان‌های برنامه‌نویسی مستقل از ماشین را مطرح کرد که به توسعه‌ی زبان COBOL انجامید. کوبول یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی اولیه‌ی سطح‌بالا بود که هنوز کاربرد دارد. او درادامه به ارتش آمریکا پیوست و در بسیاری از فعالیت‌های کشورش در جنگ جهانی دوم نقش ایفا کرد.
طراحی مبتنی‌بر MCM را می‌توان قدم بعدی تکامل دنیای پردازنده‌های گرافیکی دانست. درحال‌حاضر، محدودیت‌های ابعادی شبکیه‌ی اسکنرهای EUV، موانع پیش‌ روی توسعه‌ی بیشتر پردازنده‌ها هستند. بهینه‌سازی‌های معماری و طراحی MCM را می‌توان جبهه‌ی بعدی منطقی دانست. AMD اکنون از این طراحی در حوزه‌ی پردازنده‌های مرکزی استفاده می‌کند؛ درنتیجه، می‌توان پردازنده‌های گرافیکی را محل بعدی پیاده‌سازی MCM آن‌ها دانست. به‌همین‌دلیل، انویدیا تلاش می‌کند در پیاده‌سازی MCM در GPU، رویکردی سریع‌تر داشته باشد.
AMD تاکنون خود را به‌عنوان تولیدکننده‌ی حرفه‌ای محصولات مبتنی بر MCM ثابت کرده است. سری‌های رایزن و تردریپر این شرکت ساختارشکنی چشمگیری در بازار پردازش‌های سنگین به‌ارمغا آوردند. AMD با پیاده‌سازی MCM توانست پردازنده‌های 6 هسته‌ای گران‌قیمت را به گزینه‌هایی 16 هسته‌ای و مقرون‌به‌صرفه تبدیل کند. با پیاده‌سازی رویکرد جدید، قدرت پردازنده‌های سرور و نمونه‌های Xeon در دست کاربران عادی قرار گرفت. حال سؤال این است: چرا نتوان همین رویکرد را در پردازنده‌های گرافیکی پیاده‌سازی کرد؟ به‌هرحال، امروزه انویدیا می‌تواند از فلسفه‌ی طراحی MCM برای عبور از محدودیت ابعاد شبکیه‌ی اسکنرها استفاده کند و پردازنده‌هایی عظیم با سطح خالص بیش از هزار میلی‌مترمربع تولید کند. MCM علاوه‌بر این‌ها، چه برتری‌هایی دارد؟
معماری MCM (مخفف Multi Chip Module) ازلحاظ نظری برای پردازنده‌های گرافیکی دارای ساختار موازی کارایی فراوانی خواهد داشت. پردازنده‌های مرکزی ساختار سری دارند. به‌علاوه بازدهی تولید نیز با عبور از فناوری قالبی و استفاده از MCM افزایش می‌یابد. قالب‌های بزرگ تولید تراشه بازدهی کم و قیمت گرفت و هدررفت زیادی دارند. تراشه‌های متعدد که با استفاده از همان ابعاد قالب ساخته می‌شوند، بازدهی تولید را افزایش می‌دهند. چنین مزیتی در پردازنده‌ی گرافیکی هاپر انویدیا اهمیت زیادی خواهد داشت.
برای بررسی مزیت بازدهی تولید می‌توان از ابزاری به‌نام Silicon Edge استفاده کرد. بررسی اولیه‌ی MCM روی ابزار مذکور نشان‌دهنده‌ی بهبود بازدهی تولید است. ابتدا قالبی با ابعاد 484 میلی‌متر مربع (Vega 64) آزمایش شد که برابر با سطحی 12 در 12 میلی‌متر است. می‌توان همین سطح را به چهار قالب 11 در 11 میلی‌متر تقسیم کرد و به همان سطح نهایی خالص 484 میلی‌مترمربع رسید. با چنین رویکردی، بازدهی تولید تراشه از ویفر نیز افزایش می‌یابد. درادامه، چگونگی افزایش بازدهی را بررسی می‌کنیم.
هر ویفر 300 میلی‌‌متر توانایی تولید 114 قالب یکپارچه‌ی 22 در 22 میلی‌‌متر یا 491 قالب کوچک‌تر 11 در 11 میلی‌متر را دارد. ازآنجاکه برای تولید هر قالب بزرگ، به چهار قالب کوچک نیاز داریم، درنهایت به 122 قالب MCM با سطح خالص 484 میلی‌‌مترمربع می‌رسیم. این عدد در‌مقایسه‌با 114 عدد مذکور، افزایش بازدهی تولید به‌میزان 7/6 درصد را نشان می‌دهد.
در فرایند تولید تراشه‌های بزرگ‌تر، بازدهی تولید بیشتر نیز می‌شود. در روش‌های لیتوگرافی، حداکثر ابعاد سطح تراشه‌ی تولیدی 815 میلی‌متر مربع عنوان می‌شود. در هر ویفر 300 میلی‌‌متری می‌توان 64 عدد از این تراشه‌ها (با ابعاد 28/55 در 28/55 میلی‌متر) یا 285 تراشه‌ی کوچک‌تر (با ابعاد 14/27 در 14/27 میلی‌متر) تولید کرد؛ درنتیجه، با استفاده از چهار قالب کوچک‌تر برای ساخت قالب بزرگ، 71 قالب MCM خواهیم داشت که در‌مقایسه‌با عدد 64 قبلی، 11 درصد افزایش بازدهی نشان می‌دهد.
با استفاده از روش MCM افزایش بازدهی تولید تراشه را شاهد خواهیم بود
مقایسه‌های مذکور بدون درنظرگرفتن عوامل متعدد طراحی و بسته‌بندی تراشه‌ها انجام شده است؛ البته به‌هرحال دیدگاهی کلی از برتری‌های تولید MCM به‌دست می‌آید. نکته‌ی جالب اینکه کاهش هدررفت نیز با تولید قالب‌های کوچک‌تر ممکن می‌شود که مزیت درخورتوجهی خواهد بود. قطعا تولید تراشه‌ی یکپارچه‌ی معیوب با ابعاد 815 میلی‌مترمربع، خسارت بیشتری از تولید نمونه‌ی معیوب 203 میلی‌مترمربعی دارد. درنهایت، روش جدید را می‌توان شامل مزیت کاهش تأثیر قالب‌های معیوب نیز دانست؛ چراکه با درنظرگرفتن همین عامل، بازدهی تولید MCM بازهم افزایش می‌یابد.
شایان ذکر است انویدیا توانایی و ظرفیت تولید تراشه براساس روش MCM را دارد و با استفاده‌ی احتمالی از آن در تولید پردازنده‌های هاپر، مزیت‌های متعدد بازدهی تولید را نیز دریافت می‌کند. باتوجه‌به اینکه معماری هفت‌نانومتری اکنون در وضعیتی بالغ در روش‌های تولید EUV قرار دارد، فرایندهای اچ کردن با شفافیت بیشتری انجام می‌شوند و به‌راحتی از چنین مفاهیمی پشتیبانی می‌کنند؛ اما به‌هرحال همیشه محدودیت ابعاد شبکیه‌ی تولید وجود دارد.
AMD تاکنون در پردازنده‌های مرکزی ثابت کرده است محدودیتی برای تولید تراشه‌های MCM وجود ندارد. انویدیا نیز با همین رویکرد می‌تواند پردازنده‌های گرافیکی عظیمی را با سطح خالص بیش از 815 میلی‌مترمربع تولید کند؛ درنتیجه اگر این شرکت بخواهد روند افزایش کارایی غیرخطی و نمایی خود را ادامه دهد، انتخابی به‌جز پیاده‌سازی طراحی MCM نخواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/136556/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رنگ کردن مو و ابرو با نسکافه

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

تصویری دیده نشده از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت

پلمب مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت

تصویری از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت

پدر شهید «جعفر نعمت زاده» دیار حق را لبیک گفت

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

منتخب شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: راه اندازی شبکه‌های تلویزیونی انتخابات کار

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

نفرات دعوت شده به مرحله دوم انتخابی تیم ملی کاراته مشخص شدند

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

نخستین نشای مکانیزه برنج در شفت انجام شد

نیشکر هفت تپه؛ از سرخط اعتصابات کارگری به پیشتازی سنگر تولید

امنیت شغلی در گرو تداوم چرخ تولید کارخانجات است

بررسی پرونده‌ها و کالاهای موجود در انبار مرکزی اموال تملیکی گیلان

جمع‌آوری و دستگیری 528 معتاد و سوداگر مرگ طی 2 روز در گیلان

لزوم تقویت دانشگاه فرهنگیان

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

عاقبت تلخ ازدواج برای فرار از خانه پدری

مرگ جوان صومعه‌سرایی هنگام حرکات نمایشی با موتور

نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت، امروز

دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»

زنان مو بِلوند و چشم آبی‌ای که در خدمت نسل طلایی آلمان بودند!

رقابت بیش از 11 هزار داوطلب گیلانی در 2 گروه آزمایشی

سروده علیرضا قزوه در استقبال از غزل رهبر معظم انقلاب

برگزاری 740 برنامه ویژه هفته عقیدتی سیاسی در گیلان

افزایش غیر منطقی تعرفه برق با شعار سال هم‌ خوانی ندارد

14 همت پروژه اقتصادی و عمرانی گیلان در سفر رئیس جمهور به بهره‌برداری می‌رسد

اردیبهشت گیلان بهاری و آفتابی

نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»

تشکیل یک استان جدید تصویب شد

توضیحات قوه قضاییه درباره حکم توماج صالحی

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت 10:30

قدردانی بانوان آستارایی از عوامل پلیس در اجرای طرح نور

رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر

آغاز ماراتن کنکور سراسری در گیلان

ائمه جمعه در حفظ اتحاد و همدلی بین مردم نقش مهمی دارند

افزایش تولیدات علمی و فرهنگی دانشگاه در راستای تحقق شعار سال

مرگ جوان صومعه سرایی هنگام حرکات نمایشی با موتور

کشف 2 تن شکر قاچاق در رودسر

ویدئو مهسا جاور به مناسبت صعود تیم دو نفره روئینگ زنان ایران

ساخت بیش از 50 واحد مسکونی در صومعه سرا

برنامه ریزی برای توزیع 15 هزار جعبه تخم نوغان در گیلان

دانش‌آموزان گیلانی همیار و سفیر نجات غریق می‌شوند

50 میلیارد تومان دیگر به حل مشکلات پسماند گیلان اختصاص یافت

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی