نسیم گیلان

آخرين مطالب

ویلاسازی با مجوز مرغداری مقالات

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ویلاسازی با مجوز مرغداری
k ٢.٤
١
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/5990504
-->
روزنامه شهروند / متن پیش رو در روزنامه شهروند منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
‏تپه‌ماهورهای بهبهان را تراشیده‌اند و در گودیِ میان بلندی‌ها دیوار کشیده‌اند. این ساخت‌وساز در دومتری معدن سنگ‌شکن جاده شیرعلی رو‌به‌روی پیست موتورسواری بهبهان را چه کسانی و با چه مجوزی انجام داده‌اند؟ تصاویری که به دست «شهروند» رسیده، نشان می‌دهد که تپه‌ماهورها را تخریب و تسطیح کرده‌اند، چند تپه دیگر را تراشیده‌اند، جاده‌ای برای عبور ماشین ساخته‌اند و برق هم به منطقه کشیده‌اند. زمین این منطقه به ١٤ قطعه تقسیم شده و میان قطعات دیوار کشیده‌اند. منابع طبیعی می‌گوید اینها زمین‌های جهاد کشاورزی است و جهاد کشاورزی می‌گوید این زمین‌ها شخصی است. شنیده‌های «شهروند» از منابع آگاه اما حاکی از آن است که در تپه‌های سرسبز شیرعلی، با مجوز مرغداری، شهرک ویلایی می‌سازند.
تپه‌های تخریب‌شده جاده شیرعلی از چشم‌ها پنهان است. باید دقیقه‌ها راه رفت و از بلندی‌ها گذر کرد تا آن طرف جاده، در عمق زمین، تپه‌های تراشیده را دید. محمد داسمه، وکیل محیط زیستی بهبهان از این تپه‌ها گذشته و حصارها را دیده است: «تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی در بهبهان بسیار زیاد اتفاق می‌افتد؛ ده‌ها و بلکه صدها تغییرکاربری و سازه‌های غیرمجاز به جان طبیعت چنگ انداخته است. آنها که می‌خواهند زمینی از اراضی ملی را به تصرف دربیاورند، ابتدا کاربری‌اش را عوض می‌کنند. در شیرعلی و لاسبید صدها مورد می‌توان پیدا کرد اما هیچ‌کدام چنین وسعتی ندارد.» این هم تخلف دیگری است، شبیه ساخت‌وساز در بستر رودخانه مارون و ساخت شهرک گردشگری در منطقه حفاظت‌شده خاییز که پیدا نیست با مجوز پیش رفته یا در خفا و بی‌اجازه؛ مسئولان مربوطه هم نمی‌دانند. روح‌الله زندی، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بهبهان به «شهروند» می‌گوید که دادستانی یک دستور کلی خطاب به منابع طبیعی صادر کرده تا این تخلف را بررسی کند.
این زمین‌ها مربوط به کدام سازمان است؟ مسئولان استانی نمی‌دانند که دقیقا از کدام جغرافیا و چه تخلفی صحبت می‌شود. عبدالستار جلالی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهبهان به «شهروند» می‌گوید: «این زمین‌ها جزو اراضی کشاورزی است. باید موضوع را از جهاد کشاورزی پیگیری کرد.» تخلف آن‌قدر ناپیداست که با ساخت‌وسازهای دیگر اشتباه گرفته می‌شود. کامبیز محسنی، رئیس اداره جهاد کشاورزی بهبهان، به اشتباه آدرس شهرک گردشگری چاه‌ماری را می‌دهد: «این زمین شخصی است و مجوز ساخت‌وسازش را هم از میراث فرهنگی گرفته. باید از آنجا پی‌اش را گرفت.» اما زمین‌های قطعه‌بندی‌شده در تپه‌ماهورهای جاده شیرعلی، در نزدیکی معدن سنگ‌شکن‌اند که از اراضی ملی است و ساخت شهرک گردشگری در این نقطه عجیب به نظر می‌رسد. حرف‌ها متناقض است. داسمه که دبیر کمیته حقوقی شورای هماهنگی تشکل‌های محیط زیستی و منابع طبیعی استان خوزستان نیز هست، آدرس درست را می‌دهد: «این ساخت‌وساز ٦ کیلومتر بالاتر از شهرک گردشگری چاه‌ماری است. تپه‌ها را تراش داده‌اند و برای ساخت یک جاده خاکی به این منطقه رحم نکرده‌اند. سنگ‌شکن در فاصله صدمتری شهرک ساخته شده است؛ با توجه به آلودگی معدن سنگ‌شکن، فرضیه گردشگری‌بودن این شهرک منتفی است. به علاوه اینکه سازه‌ها بلوکی‌اند و جنبه توریستی ندارند.» روزانه، مسئول روابط عمومی اداره جهاد کشاورزی بهبهان می‌گوید: «کارشناسان ما در حال بررسی‌اند تا ببینیم این زمین‌ها به منابع طبیعی مربوط است یا جهاد کشاورزی. زمین در منطقه‌ای قرار گرفته که میان تپه‌ماهورهاست و ساخت‌وساز‌ها دور از چشم این دو نهاد انجام گرفته است.»
تماس‌های پی‌‌درپی بالاخره به جواب می‌رسد. رحیمی‌خواه، فرمانده یگان حفاظت اداره منابع طبیعی شهر بهبهان، می‌گوید: «این زمین‌ها جزو اراضی کشاورزی است و با مجوز مرغداری واگذار شده. نمی‌دانیم بعدش چه تصمیمی گرفته‌اند و چرا زمین را قطعه‌بندی کرده و دیوار کشیده‌اند. نمی‌دانیم که صاحب زمین طرح گردشگری گرفته و می‌خواهد ویلا بسازد یا نه. این را جهاد کشاورزی باید بداند.» جهاد کشاورزی دیگر پاسخ نمی‌دهد. از گفته‌ها این‌طور به نظر می‌آید که نه جهاد کشاورزی و نه منابع طبیعی اشرافی بر تخلف رخ‌داده در منطقه ندارند و تنها از احتمالات می‌گویند.
بعد از پیگیری‌های «شهروند»، ماکان دیده‌بان، مدیر حراست جهاد کشاورزی خبر می‌دهد که برای بررسی وضع قرار است روز شنبه بازدید مشترکی از سوی جهاد کشاورزی و منابع طبیعی صورت بگیرد چون «منابع مشترک است». دیده‌بان به همین بسنده می‌کند اما دست، آخر داسمه از او نقل می‌کند که کاربری این زمین کشاورزی است و از کمیسیون تبصره یک ماده یک هیچ‌گونه مجوزی ندارد و ساخت‌وساز آن باید تخریب شود. براساس این گفته‌ها تخلف در زمینی اتفاق افتاده که بخشی از آن به جهاد کشاورزی و بخش دیگر به اراضی ملی تعلق دارد. از طرف دیگر قطعه‌بندی میان تپه‌ماهورها برای ساخت ویلا انجام گرفته، جهاد کشاورزی بهبهان از متخلفان شکایت کرده و پرونده اکنون در شعبه دادیاری است.
تپه‌های تخریب‌شده جاده شیرعلی از چشم‌ها پنهان است. باید دقیقه‌ها راه رفت و از بلندی‌ها گذر کرد تا آن طرف جاده، در عمق زمین، تپه‌های تراشیده را دید. محمد داسمه، وکیل محیط زیستی بهبهان از این تپه‌ها گذشته و حصارها را دیده است: «تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی در بهبهان بسیار زیاد اتفاق می‌افتد؛ ده‌ها و بلکه صدها تغییرکاربری و سازه‌های غیرمجاز به جان طبیعت چنگ انداخته است. آنها که می‌خواهند زمینی از اراضی ملی را به تصرف دربیاورند، ابتدا کاربری‌اش را عوض می‌کنند»

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/147787/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان

لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید

رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

اجرای بیش از 20 ویژه برنامه درهفته عقیدتی سیاسی

تاج شهرستانی عضو شورای شهر رشت 6 ماه تعلیق شد

لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 7 اردیبهشت 1403

آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ساماندهی لندفیل سراوان 84 درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد

یکی از راه‌های توسعه گیلان همدلی میان دولت و مجلس است

پروژه قزوین-رحیم آباد-کلاچای می‌تواند پیشران توسعه باشد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مقوله حجاب اولویت دانشگاه است

رقابت بیش از 27 هزار داوطلب گیلانی در نوبت اول کنکور سراسری

«پاسخ»؛ ویژه‌برنامه شبکه باران برای پاسخگویی مسئولان به مطالبات مردم

حفاظت از انفال مهمترین رسالت هر جنگلبان است

مسدود شدن 9 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان رودبار

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی با دولت و بانک‌های گیلان

پاسخ شفاف مسوولان گیلان به مطالبات مردم از شبکه باران

تارتار: یکی از اهداف اصلی ملوان کسب مقام قهرمانی جام حذفی است

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

هر دختری باید کفش سفید داشته باشد

شورای گفتگوی بخش خصوص با دولت و بانک‌های گیلان

تحقق توسعه پایدار با همدلی و انسجام مجلس و دولت

نشست هم اندیشی روسای دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشگاهی گیلان

ابتکار عمل رسانه ملی در انتخابات، مشارکت آگاهانه مردم را رقم زد

بسیج اساتید باید کارکرد متفاوتی در جهاد تبیین داشته باشد

اساتید دانشگاه‌ها همواره دغدغه حل مسائل کشور و ملت را سرلوحه کار خود قرار داده اند.

هدف دولت سیزدهم کاهش بار ترافیکی در کلانشهر رشت است

گیلان با 90 همت فرصت سرمایه‌گذاری در نمایشگاه اکسپو حضور دارد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

رنگ کردن مو و ابرو با نسکافه

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری