نسیم گیلان

آخرين مطالب

ظریف یک روند است مقالات

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ظریف یک روند است
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6015819
٤٧٠
٠
اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
سیدعلی‌میرفتاح/ از اقبال‌های بلند ما در زمان جنگ تحمیلی یکی این بود که هنوز موبایل اختراع نشده بود، چیزی به اسم فضای مجازی تحقق پیدا نکرده بود و مردم عادی، محض تفنن و به این شکل افراطی در امور تخصصی سیاست دخالت نمی‌کردند. اگر زمان جنگ هم مثل امروز، منتقدان دولت، تکه‌هایی از سخنان دکتر ولایتی را سندتوآل می‌کردند، نه تنها جنگ به پایان نمی‌رسید، بلکه وزیر امور خارجه ایران اعتماد به نفسش را برای تداوم گفت‌وگوهای دیپلماتیک از دست می‌داد. از خاطرات قابل اعتنای دکتر ولایتی، ملاقات با صدام است. صدام پلیدترین و بی‌شرم‌ترین و قسی‌القلب‌ترین دشمن ما بود در آن زمان. ترامپ صدام را روسپید کرد اما در زمان جنگ حاکم افلقی عراق قاتل بچه‌های ما بود، بر سر بی‌گناهان بمب و موشک می‌انداخت، در کمال وقاحت از سلاح شیمیایی استفاده می‌کرد، حتی مردم خودش را در حلبچه به آن وضع شنیع به شهادت می‌رساند. طبیعتا برای دکتر ولایتی سخت بوده که با چنین موجود بی‌رحمی مجاور بنشیند، مودبانه با او دست بدهد و با او در کمال ادب حرف بزند. چه بسا اگر دکتر ولایتی به خودش بود، ترجیح می‌داد به او فحش بدهد، به سمتش تیر بیندازد، به قیمت جانش هم شده، زمین را از لوث وجود چنین خبیثی پاک کند. اما مملکت‌داری اقتضائاتی دارد و منطق حکمرانی ایجاب می‌کند که سیاستمداران پا روی نفس‌شان بگذارند و به‌‌رغم میل باطنی‌شان به نفع مصالح و منافع کشور تن به آداب دیپلماتیک بدهند.
در زمان مناظره‌های انتخاباتی 92، خاطرم هست که آقای قالیباف به دکتر ولایتی طعنه زد که (نقل به مضمون می‌کنم) آن وقتی که ما در جبهه گلوله می‌خوردیم و از کیان ایران و انقلاب دفاع می‌کردیم شما با همتاهای خارجی‌تان قهوه می‌خوردید... آقای قالیباف راست می‌گفت اما متفطن این معنا نبود که قهوه خوردن دیپلمات‌ها گاهی از گلوله خوردن رزمندگان سخت‌تر است. همان امامی که از سپاه و ارتش خواسته بود در جنگ با صدام بزنند و بکوبند و تا پای جان بایستند، از دیپلمات‌ها هم خواسته بود با جهان حرف بزنند و هر طوری هست درهای دیپلماسی را باز نگه دارند. اگر تکلیف رزمندگان دلاور ما جنگیدن بود، تکلیف ولایتی و همکارانش هم سخن گفتن با دنیای بی‌رحمی بود که سردمدارانش چیزی از انسانیت و عدالت نمی‌فهمیدند. هنوز هم نمی‌فهمند. اگر مرکل و مکرون و جانسون دولتمردان شفیقی بودند و برای مظلومان جهان دل می‌سوزاندند که دیگر ما مشکلی نداشتیم و برای احقاق حق ایران به این همه دردسر نمی‌افتادیم و بابت دروغ بمب اتم این همه به مضیقه نمی‌افتادیم.
واقعیت تلخ دنیا این است که عموم روسای دنیا زیر بلیت امریکا هستند و از ترامپ حرف‌شنوی دارند. سختی کار دیپلمات‌ها هم همین است که باید از لابیرنت دروغ‌ها و دغلکاری‌ها و خیانت‌ها و رذالت‌ها بگذرند و از طریق گفت‌وگو با همین‌ها که دست‌شان به خون بی‌گناهان آلوده است هزینه‌های استقلال ایران را -هر قدر که ممکن است- پایین بیاورند. در همه جای دنیا دیپلماسی و قدرت نظامی مکمل هم‌اند و همان‌طوری که موشک‌های ایران قدرت بازدارندگی دارند و سایه جنگ را از کشور دور می‌کنند، دیپلماسی هم کارش همین است. یادمان باشد چیزی که آذربایجان را به ایران بازگرداند تلاش دیپلمات‌هایی بود که با حرف‌ها و قول و قرارهای ساده یک ابرقدرت خدانشناس را از خر شیطان پیاده کردند. در عملیات نظامی فرماندهان را نمی‌شود از روی یک اقدام سنجید. نظامی‌ها استراتژی بلندمدت دارند که متناسب با آن تاکتیک‌های جنگی‌شان را تغییر می‌دهند. گاهی پیش می‌روند، گاهی به ضرورت عقب می‌نشینند، گاهی انتقام می‌گیرند، گاهی هم صبر پیشه می‌کنند... بدیهی است که تاکتیک دیپلمات‌ها هم بنا به ضرورت‌ها تغییر کند. آنها هم گاهی خط و نشان می‌کشند، گاهی پالس مصالحه می‌فرستند، گاهی به در می‌گویند که دیوار بشنود و...
وزیر خارجه ایران را از روی یک جمله نمی‌شود و نباید قضاوت کرد. ظریف یک روند است و در این سال‌ها، به‌خصوص در دوران صدارتش امتحان پس داده و برادری‌اش را به‌کرات ثابت کرده است. اتفاقا همین برادری است که باعث شده امریکایی‌ها از او کینه به دل بگیرند و رسما و علنا با او بستیزند. من کاره‌ای نیستم که از ظریف دفاع کنم، ظریف هم به دفاع من نیاز ندارد. کلامم هم نفوذ چندانی ندارد که بخواهم فضایل وزیر خارجه دولت روحانی را برشمرم. اما از آنجایی که حمله به دیپلماسی را به نفع کشور نمی‌دانم دست به قلم شده‌ام تا هشدار دهم که از بین بردن اعتماد به نفس وزیر خارجه و دیپلمات‌های جمهوری اسلامی و تخطئه چندجانبه ظریف اقدام خطرناکی است که در چنین برهه حساسی به بسته شدن باب دیپلماسی می‌انجامد. بسته شدن باب دیپلماسی دقیقا همان چیزی است که ترامپ و دور و بری‌هایش می‌خواهند. ترامپ پیداست که اهل مذاکره نیست و برخلاف ژست تبلیغاتی‌اش به هیچ عنوان نمی‌خواهد مسائل منطقه را از طریق گفت‌وگو حل کند. اتفاقا مشاوران فارسی‌زبان ترامپ هم او را امیدوار کرده‌اند که قلدری‌اش جواب می‌دهد و با همین تحریم و تهدید کارش پیش می‌رود. دلیل کینه مشاوران فارسی‌زبان ترامپ هم از ظریف همین است که می‌ترسند دیپلماسی کار دست‌شان بدهد و رشته‌های دور و درازشان را پنبه کند. از اتفاق برای خنثی کردن اقدامات دیپلماتیک ظریف است که چنین گستاخانه حضور او را در سازمان ملل یا اجلاس داووس مانع می‌شوند. نمی‌گویم ظریف را نقد نکنیم و صواب و خطای او را نسنجیم، بلکه می‌گویم عرصه دیپلماسی محل مناسبی برای دعوای سیاسی نیست و در این حوزه نمی‌شود و نباید به تسویه‌حساب‌های جناحی مشغول شد. مواظب باشیم با فحش دادن به ظریف ناخواسته به تکمیل پروژه ترامپ و مشاوران فارسی‌زبانش کمک نکنیم.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/149745/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

اجرای بیش از 20 ویژه برنامه درهفته عقیدتی سیاسی

تاج شهرستانی عضو شورای شهر رشت 6 ماه تعلیق شد

لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 7 اردیبهشت 1403

آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ساماندهی لندفیل سراوان 84 درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد

یکی از راه‌های توسعه گیلان همدلی میان دولت و مجلس است

پروژه قزوین-رحیم آباد-کلاچای می‌تواند پیشران توسعه باشد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مقوله حجاب اولویت دانشگاه است

رقابت بیش از 27 هزار داوطلب گیلانی در نوبت اول کنکور سراسری

«پاسخ»؛ ویژه‌برنامه شبکه باران برای پاسخگویی مسئولان به مطالبات مردم

حفاظت از انفال مهمترین رسالت هر جنگلبان است

مسدود شدن 9 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان رودبار

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی با دولت و بانک‌های گیلان

پاسخ شفاف مسوولان گیلان به مطالبات مردم از شبکه باران

تارتار: یکی از اهداف اصلی ملوان کسب مقام قهرمانی جام حذفی است

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

هر دختری باید کفش سفید داشته باشد

شورای گفتگوی بخش خصوص با دولت و بانک‌های گیلان

تحقق توسعه پایدار با همدلی و انسجام مجلس و دولت

نشست هم اندیشی روسای دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشگاهی گیلان

ابتکار عمل رسانه ملی در انتخابات، مشارکت آگاهانه مردم را رقم زد

بسیج اساتید باید کارکرد متفاوتی در جهاد تبیین داشته باشد

اساتید دانشگاه‌ها همواره دغدغه حل مسائل کشور و ملت را سرلوحه کار خود قرار داده اند.

هدف دولت سیزدهم کاهش بار ترافیکی در کلانشهر رشت است

گیلان با 90 همت فرصت سرمایه‌گذاری در نمایشگاه اکسپو حضور دارد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

رنگ کردن مو و ابرو با نسکافه

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

تصویری دیده نشده از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت

پلمب مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت

تصویری از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت

پدر شهید «جعفر نعمت زاده» دیار حق را لبیک گفت

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد