نسیم گیلان

آخرين مطالب

مشقت درمانگران؛ شرایط بیمارستان‌ها برای مقابله با کرونا مقالات

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - مشقت درمانگران؛ شرایط بیمارستان‌ها برای مقابله با کرونا
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6099391
k ٣.٥
٠
روزنامه شهروند / متن پیش رو در شهروند منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
زهرا جعفر‌زاده / هفت روز از انتشار نخستین خبر درباره کرونا می‌گذرد؛ خبری که مرگ دو نفر در قم را تأیید کرد. در ‏این هفت روز، آمار قربانیان هر روز، روند تصاعدی به خود گرفته؛١٣ کشته و ٦١ مبتلا تا ظهر روز گذشته. ‏اینها اما آماری است که از سوی رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت اعلام می‌شود اما آن سوی اخبار ‏رسمی، آمارها قابل تأمل است. احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده مردم قم در مجلس ‏روز گذشته در حاشیه جلسه علنی، خبر شوک آوری اعلام کرد: «در دو هفته اخیر، ٥٠نفر در اثر ابتلا به ‏کرونا جان‌شان را از دست داده‌اند و بیش از ٢٥٠ نفر در قرنطینه به سر می‌برند.» خبری که بلافاصله از سوی ‏ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت تکذیب شد: «حتی اگر یک چهارم این آمار هم درست باشد، من استعفا می‌کنم.» ‏نماینده قم هم این موضوع را بی‌پاسخ نگذاشت: «اسامی ٤٠ نفر از فوت‌شده‌ها را به معاون وزیر بهداشت ‏داده‌ام، منتظر استعفایش هستم.» نتیجه آزمایش کرونای این نماینده هم مثبت شد.
‏ براساس آنچه مسئولان در روزهای گذشته اعلام کرده‌اند، قم کانون این بیماری است و در لیست بلندبالای ‏بیماران مبتلا، نام رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم هم دیده می‌شود: «محمدرضا قدیر به دلیل تماس مکرر با ‏بیماران، مبتلا به کروناست و در قرنطینه به سر می‌برد.» حالا در کنار قم، استان گیلان هم در فهرست ‏بالاترین استان از نظر شیوع قرار گرفته، این درحالی است که به گفته دبیر ستاد ویژه مدیریت کرونا، در ‏روزهای گذشته با تعطیلی مدارس، میزان ورودی به استان گیلان ٢٠‌درصد افزایش پیدا کرده است. براساس ‏آخرین گزارش وزارت بهداشت از مبتلایان، ١٨ مورد جدید ابتلا مربوط به استان‌های قم با هشت نفر، استان ‏همدان با یک نفر، تهران با سه نفر، مرکزی با دو نفر، اصفهان با دو نفر و گیلان با دو نفر بوده است. حالا در ‏میان خبرهایی که درباره موارد ابتلا منتشر می‌شود، اعلام می‌شود که سه نفر از مبتلایان به کرونا بهبود پیدا ‏کرده‌اند. این افراد از‌آی‌سی‌یو بیمارستان‌ها به بخش منتقل شده‌اند. یکی از آنها در بیمارستان مسیح ‏دانشوری بستری بوده یکی در بیمارستان فیروزگر و یکی هم در اراک. با وجود روند تصاعدی ابتلا به کرونا ‏و موارد فوتی آن و از طرف دیگر هراسی که به جان مردم افتاده، وزارت بهداشت با قرنطینه کردن موافق ‏نیست، با این توضیح که: «چینی‌ها هم از قرنطینه راضی نبودند. قرنطینه کردن تبعاتی دارد.» ملاحظات ‏وزارت بهداشت در اعلام آمارها، با انتقاد مینو محرز، عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت ‏همراه شده است. او در آخرین گفت‌وگویی که با خبرگزاری ایلنا داشته، گفته که وزارت بهداشت در ‏تشخیص کرونا دیر عمل کرده، به همین دلیل آمار مرگ‌ومیر بالا رفته است. مینو محرز به نکته قابل توجهی ‏هم اشاره کرده و آن احتمال ابتلای کودکان زیر ١٠‌سال به ویروس کرونا بر خلاف ادعای عمومی است. ‏حالا در دایره مبتلایان به کرونا که هر روز هم بزرگ‌تر می‌شود، کادر درمان هم دیده می‌شوند؛ پرستاران و ‏پزشکانی که در روزهای گذشته، بیماران مشکوک و قطعی را پذیرش و مداوا کرده‌اند. از گوشه و کنار ‏خبرهایی از ابتلای نیروهای کادر درمان در بیمارستان‌های پذیرش‌کننده بیماران مشکوک به گوش می‌رسد. ‏
ابتلای چندین نفر از کادر درمان در بیمارستان امام خمینی(ره)
امیر پاتولوژیست است و در بیمارستان امام خمینی(ره) فعالیت‌می‌کند. او به «شهروند» می‌گوید که هیچ‌کس به اندازه کادر درمان در معرض ابتلا به کرونا قرار ندارد. امیر هم مانند پزشکان و پرستاران سایر بیمارستان‌ها تأکید می‌کند که امکانات بیمارستانی برای حفاظت از کادر درمان کافی نیست: «دو ساختمان از بیمارستان امام خمینی(ره) برای بستری‌کردن بیماران مبتلا به کرونا تخلیه شده، این درحالی است که این بیمارستان مرکز تخصصی بیماری‌های تنفسی نیست، البته هنوز هم محل‌های اختصاص داده شده به این بیماران در بیمارستان امام خمینی(ره) پر نشده است.» به گفته او آزمایش کرونای یکی از متخصصان عفونی بیمارستان امام خمینی(ره) هم روز گذشته مثبت شده است: «متخصصان عفونی بسیار در معرض این بیماری قرار دارند، آن‌طور که اطلاع دارم دو نفر از کادر بخش عفونی و یک پرستار هم مبتلا شده‌اند.»
ماسک و دستکش کم است؛ شرایط ایزوله در «شهدای تجریش» رعایت نمی‌شود
اوضاع در بیمارستان شهدای تجریش هم نامناسب گزارش می‌شود. یکی از پزشکان این بیمارستان به «شهروند» می‌گوید که این بیمارستان امکانات کافی برای نگهداری از بیماران مشکوک به کرونا ندارد، ماسک‌ها تخصصی نیست، همان معمولی‌ها هم تعدادشان کم است و به تعداد نیست. ظهر نشده، ماسک و دستکش تمام می‌شود و باید تا صبح روز بعد منتظر ماند. ماسک‌های معمولی برای پیشگیری از انتقال بیماری تا فاصله یک متری است. در فاصله نزدیک‌تر کاربرد ندارد. او توضیح می‌دهد که بیمارستان شهدای تجریش شرایط ایزوله را ندارد و لباس‌های کادر درمان مناسب این کار نیست، هر بیمار مشکوک به کرونا که وارد بیمارستان می‌شود، در اتاقی نگهداری می‌شود که مثلا ایزوله است، اما شرایط ایزوله به‌طور کامل رعایت نمی‌شود و مدام رفت‌وآمد انجام می‌شود. بیمارستان تلاش می‌کند تا این افراد را زیاد نگه ندارد و به بیمارستان مسیح دانشوری منتقل کند. اما همان بیمارستان هم به دلیل انتقال تعداد بالای بیماران به شدت شلوغ است. به گفته او شلوغی بیمارستان و تعداد بالای مبتلایان، کادر درمان را در معرض ابتلا قرار می‌دهد: «بیمارستان شهدای تجریش هنوز شرایط قرنطینه را ندارد، هنگام قرنطینه درِ بیمارستان بسته می‌شود و بیماران و کادر درمان در بیمارستان می‌مانند، اما بیمارستان مسیح دانشوری با آن‌ همه بیمار هنوز قرنطینه نشده است و خبر داریم که اوضاع خوبی ندارد. ظاهرا اعلام کرده‌اند دانشجویان دیگر به بیمارستان مراجعه نکنند و تنها رزیدنت‌ها بمانند.» به گفته او در بیمارستان شهدای تجریش سه مورد ابتلا به کرونا تأیید شد که دو نفر از آنها یکی از استادان دانشگاه همراه با همسرش بودند. براساس اعلام این پزشک قراراست بیمارستان‌های دانشگاهی مثل بیمارستان مهدیه به‌زودی بیماران مشکوک را پذیرش کنند: «به جز اقدامات حیاتی نمی‌توان اقدام خاصی برای بیماران مبتلا انجام داد، باید سیر درمان طی شود، دو هفته زمان می‌برد تا بیمار درمان شود.» این پزشک می‌گوید که تجهیزات بسیاری از بیماراستان‌ها کم و هنوز رفت‌وآمدها به بیمارستان‌ها زیاد است، درحالی‌که این میزان مراجعه لازم نیست: «آن‌طور که ما اطلاع داریم، بخش‌های مختلف بیمارستان‌ها مثل مرکز طبی اطفال برای اختصاص بیماران مشکوک و مبتلای احتمالی درحال تخلیه‌شدن است.»
انتقال اجباری برخی از پرستاران به بیمارستان‌های ویژه کرونا
یکی از نیروهای درمان بیمارستان بوعلی می‌گوید که این بیمارستان از همان روزهای نخست اعلام شیوع این بیماری، ماسک، گان، دستکش و عینک‌های ویژه برای ١٠٠ نفر از نیروهای بیمارستان خریده، این در حالی است که این بیمارستان مرکز پذیرش‌کننده بیماران مبتلا به کرونا نیست. او که نخواست نامش در گزارش بیاید، به «شهروند» می‌گوید که برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی قصد دارند به اجبار پرسنل بیمارستانی را به مراکز پذیرش‌کننده بیماران مبتلا به کرونا، منتقل کنند. این موضوع تنش زیادی در میان آنها ایجاد کرده. برای انتقال پرستاران، باید عامل انگیزشی ایجاد شود. از بیمارستان مسیح دانشوری به او خبر رسیده که یکی از استادان دانشگاه که مبتلا به کرونا بود، جانش را از دست داده و آزمایش یکی از پرستاران بیمارستان بهارلو، مثبت بوده است.
تعدادی از پرستاران مبتلا شده‌اند
با گذشت کمتر از یک هفته از اعلام نخستین قربانیان کرونا، خبرهایی از ابتلای تعدادی از پرسنل درمان به ویروس کرونا شنیده می‌شود. پزشکان و پرستاران حالا بیشترین خطر ابتلا را دارند. محمدشریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار، نگران سلامت پرستاران است. او گزارشی از ابتلای چندین پرستار در بیمارستان‌ها دارد، اما از دادن اطلاعات و آمار خودداری می‌کند. او در گفت‌وگو با «شهروند» می‌گوید که پرستاران بیشترین خدمات بهداشتی درمانی را به بیماران ارایه می‌دهند و در صف نخست درمان قرار دارند، به همین دلیل بیشترین خطر ابتلا به بیماری‌های واگیر را دارند. او شرایط فعلی مقابله با کرونا را مانند میدان جنگ توصیف می‌کند. او خبرهایی درباره ابتلای چندین پرستار و پزشک در بیمارستان مسیح دانشوری که حالا تبدیل به مرکز بستری بیماران مبتلا به کرونا شده، دارد. او می‌گوید در برخی بیمارستان‌های خصوصی از پرستاران و پزشکان خواسته‌اند تا ماسک نزنند چرا که ممکن است این اتفاق منجر به نگرانی سایر بیماران شود، درحالی‌که این مسأله سلامت کادر درمان را با خطر مواجه می‌کند.
نبود امکانات تشخیصی در برخی از بیمارستان‌ها
بیمارستان‌های شهرهای دیگر شرایط نامساعدتری دارند. یکی از آنها بیمارستان شهید بهشتی یاسوج است که به گفته یکی از کارکنان آزمایشگاه، امکانات تشخیصی در اختیار آنها نیست: «امکانات به‌طورکلی در این بیمارستان کم است، موارد مشکوک به کرونا را هم به بیمارستان شهیدجلیل یاسوج که به تازگی تأسیس شده، ارجاع می‌دهند. با اینکه تمام بخش‌های این بیمارستان افتتاح نشده اما همان بخش‌های فعال را مخصوص این بیماران کرده‌اند و سایر بیماران را خارج و به بیمارستان‌های دیگر منتقل کرده‌اند.» او که نخواست نامش در گزارش بیاید به «شهروند» می‌گوید: «با توجه به نبود کیت‌های تشخیصی، پزشکان جرأت نمی‌کنند موارد ابتلای قطعی را اعلام کنند. هر کس هم که مشکوک است، از او آزمایش می‌گیرند که این آزمایش بسیار مقدماتی است و خیلی نمی‌توان به نتیجه آن اطمینان پیدا کرد.»

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/159109/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نهنگ تک‌شاخ، تازه‌ترین عروسک ریزگرانشی ناسا

سنگال دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است

سنگال به دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است

حضور به موقع پلیس، مانع از خودسوزی یکی از شهروندان شد

عکس/ برداشت چای بهاره از باغات گیلان

پلیس رشت مانع خودسوزی زن 50 ساله شد

انتشار «لی‌لا» نوشته مریلین رابینسون

حباب‌های مرموز در داخل زمین

«بزرگداشت مریم میرزاخانی» در اصفهان برگزار می‌شود

برگزاری جلسه ستاد شاهد و ایثارگر دانشگاه آزاد اسلامی دامغان

پلیس مانع خودسوزی زن 50 ساله شد

وزیر ارشاد: مردم کتاب را رها نکردند

بنای ما بر حمایت جدی است

معمای ناپدید شدن سبحان 5 ساله

جهان در شوک اتمی؛ روسیه و چین در ماه، پایگاه هسته‌ای می‌سازند

کودک‌ربایی از گیلان تا خلخال

اجرای 197 مصوبه کارگروه رفع موانع تولید در گیلان

بارش شدید باران در رشت

رونمایی از کتاب حضرت فاطمه (س) با محتوای ١٠٠ ساله

زمین چگونه شگل گرفت؟

حضور نشر شاهد با حدود 20 اثر تازه در نمایشگاه کتاب تهران

تجلیل از خانواده معلم شهید غریب در اسارت «صفدر محمدی» در کرمانشاه

دیدار مدیریت شعب بانک سپه آذربایجان شرقی با سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان

سوم خرداد نماد سرافرازی ملت ایران است

سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بازنگری شود

داروی دل نمی‌کنم کان که مریض عشق شد

چند ثانیه قبل از مرگ چه اتفاقی می افتد؟

آزمایشی به زیبایی خورشید

کاراکتر «دختر کاپشن‌صورتی با گوشواره قلبی» رونمایی شد

شهرستان‌های استان تهران 57شهید امدادگر تقدیم انقلاب کرده است

مدیرکل بنیاد مازندران از ثبت بیش از پنج هزار تاریخ شفاهی والدین شهدا خبرداد

فرهنگ سازی در سبک زندگی و تغذیه سالم نیاز ضروری امروز است

میز خدمت جهادی در شهرک امام زاده ابراهیم (ع) شفت برپا شد

انهدام یک شرکت هرمی در استان گیلان

همدردی باشگاه هوادار با آسیب‌دیدگان آتش‌سوزی گیلان

تو را با غیر میبینم، صدایم درنمی‌آید

گریه ای افتاد در من بی امان

پیش بینی بارش ها و دمای هوا تا آخر خرداد

با این تی‌شرت دیگر هنگام ورزش به بطری آب نیاز ندارید

رآکتور همجوشی هسته‌ای WEST رکورد زد؛ حفظ پلاسمای 50 میلیون درجه‌ای به‌مدت 6 دقیقه

تصاویری از ایستگاه فضایی با لنز 6000 میلیمتری از فاصله 400 کیلومتری

اسپیس ایکس از لباس جدید مخصوص راهپیمایی فضایی خود رونمایی کرد

تشکل‌ها بازوی توانایی برای بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند

جلسه وبیناری برنامه عملیاتی معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

احراز 50 پروند رزمندگان فاقد مدارک بالینی در استان البرز

اختصاص 20 پلاک مسکونی مشمولان قانون جوانی جمعیت در رضوانشهر

کشف 215 کیلوگرم حشیش از یک منزل در رودبار جنوب

سامانه بارشی عصر فردا از گیلان خارج می‌شود

عرضه جدیدترین کتاب محمود دولت‌آبادی در نمایشگاه

کتاب جدید بهناز ضرابی زاده با نام «پری خانه ما» رونمایی می‌شود