نسیم گیلان

آخرين مطالب

رقابت تسلیحاتی که هر روز خطرناک تر می‌شود مقالات

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - رقابت تسلیحاتی که هر روز خطرناک تر می‌شود
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6102447
k ١.٢
٠
اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده در بازدید هفته گذشته خود از فرماندهی راهبردی واشنگتن در شبیه‌سازی یک جنگ محدود با روسیه شرکت کرد. در این شبیه‌سازی، نیروهای نظامی روسیه در طول یک درگیری در اروپا از یک سلاح هسته‌ای «تاکتیکی» علیه ناتو استفاده کرده و امریکا را مجبور می‌کردند تا یک حمله هسته‌ای تلافی‌جویانه را آغاز کند.
به گزارش شبکه «سی‌ان‌ان» یک مقام ارشد وزارت دفاع امریکا روز جمعه به خبرنگاران گفت:«این سناریو درباره یک موقعیت احتمالی در اروپا بود که در آن شما با روسیه جنگ می‌کنید و بعد روسیه تصمیم می‌گیرد علیه پایگاه‌هایی در قلمرو ناتو از نوعی سلاح هسته‌ای تاکتیکی و محدود با میزان آسیب کم استفاده کند و در‌نهایت شما گفت‌وگوهایی را با وزیر دفاع و رییس‌جمهور امریکا انجام می‌دهید تا درباره چگونگی پاسخ به این حمله تصمیم بگیرید.»
او افزود:«در این شبیه‌سازی آنها با یک سلاح هسته‌ای نه‌‌چندان قوی به ما حمله می‌کنند بنابراین ما نیز در طول تمرین پاسخ آنها را با سلاح هسته‌ای می‌دهیم.»
در حالی که یکی از مقامات نظامی واشنگتن روز پنجشنبه این شبیه‌سازی را عادی توصیف کرد، سناریوی انتخابی آن، نگرانی زیادی برای برنامه‌ریزان پنتاگون ایجاد کرد مبنی بر اینکه روسیه می‌تواند در طول درگیری در جبهه شرقی ناتو از یک سلاح هسته‌ای کوچک استفاده کند.
این شبیه‌سازی در حالی انجام شد که تلاش‌های پنتاگون برای مدرن‌سازی و گسترش زرادخانه هسته‌ای امریکا همچنان ادامه دارد. آنها قصد دارند پس از گذشت چندین دهه برای اولین بار یک سلاح هسته‌ای جدید به سلاح‌های خود بیفزایند. این اقدام با انتقاد برخی شاهدین و قانون‌گذاران دموکرات روبه‌رو شد؛ آنها چنین حرکتی را مشارکت در نوعی رقابت تسلیحات هسته‌ای جدید می‌دانند مانند آنچه در اوج جنگ سرد اتفاق افتاد.
با این حال وزارت دفاع این نظریه را رد کرده است که امریکا مشغول گسترش زرادخانه هسته‌ای خود بوده و با روسیه رقابت تسلیحاتی دارد. واشنگتن می‌‌گوید که اقدامات اخیرش صرفا پاسخی به تلاش‌های روسیه بوده است.
مقامات پنتاگون می‌گویند، روسیه حدود دو هزار سلاح تاکتیکی با میزان آسیب محدود در اختیار دارد که می‌تواند به شیوه‌های مختلف از آنها استفاده کند.
این مقام ارشد وزارت دفاع گفت:«روس‌ها حدود دو هزار مورد از این نوع سلاح‌ها در اختیار دارند و مساله تنها تعداد این سلاح‌ها نیست بلکه انواع مختلف آنهاست؛ روس‌ها دارای سلاح‌های زمین‌پایه، هواپایه و دریا‌پایه هستند. بسیاری از سیستم‌های تاکتیکی یا متعارف آنها دارای قابلیت دوگانه هستند و از سلاح‌های انفجاری ضدزیردریایی بهره می‌برند. این سلاح‌ها هم هسته‌ای و هم متعارف هستند. روس‌ها اژدرهایی دارند که از سطح کشتی شلیک می‌شوند. آنها همچنین مجهز به زیردریایی‌ها، موشک‌های هسته‌ای و متعارف زمین به هوا می‌باشند. این موشک‌ها دارای کلاهک هسته‌ای هستند. روس‌ها برخلاف تعهدات خود تحت پیمان 1987 دارای موشک‌های کروز زمین‌پایه هستند.»
این مقام در اظهارات خود به پیمان موشک‌های هسته‌ای میان‌برد که سال 1987 میان ایالات متحده و شوروی سابق منعقد شد، اشاره می‌کند. واشنگتن و متحدانش در ناتو، روسیه را به نقض آن متهم کرده و دولت ترامپ نیز به همین بهانه از آن خارج شده است.
تا همین اواخر سناریوی مربوط به استفاده نیروهای روس از این سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی در جریان درگیری در اروپا، امریکا را مجبور می‌کرد تا میان پاسخ با سلاح‌های هسته‌ای استراتژیک بزرگ‌تر و مخرب‌تر یا پاسخ از طریق اقدام نظامی متعارف غیر‌هسته‌ای یکی را انتخاب کند.
امریکا پس از چندین دهه اولین سلاح هسته‌ای جدیدش را مستقر کرده است
این اختلافات باعث شد، دولت ترامپ نخستین سلاح هسته‌ای جدید امریکا را پس از چند دهه توسعه داده و آن را مستقر کند. یک سلاح هسته‌ای نه چندان قوی که از روی زیردریایی پرتاب شده و «W76-دو» نام دارد.
این مقام ارشد وزارت دفاع افزود:«قدرت بازدارندگی ترکیبی از اعتبار و توانایی است، شما باید در هر سطحی آمادگی پاسخ به سلاح هسته‌ای را داشته باشید اما نمی‌توانید فقط بگویید که شما قصد چنین کاری را دارید باید عملا به طریقی آن را نشان دهید.»
او افزود:«در اینجا تنها گفتن کلمات کافی نیست، شما باید بتوانید تصمیم‌تان را به معنای واقعی نشان دهید. با توجه به اینکه «W76-دو» حداقل هزینه را برای ما در بر داشت بنابراین استفاده از آن سریع‌ترین راهی بود که می‌توانستیم به روسیه بفهمانیم که علاوه بر تصمیم برای مقابله با هر گونه تهدید احتمالی، توانایی انجام این کار را نیز داریم.» مقامات دفاعی امریکا می‌گویند، زرادخانه سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی روسیه بسیار نگران‌کننده‌تر از سلاح‌های هسته‌ای جدیدی است که مسکو اخیرا معرفی کرد و شامل یک اژدر و موشک کروز هسته‌ای می‌شود.
این مقام می‌گوید:«زمانی که سلاح‌های هسته‌ای روسیه را بررسی می‌کردیم، چیزی که ما را تا پاسی از شب بیدار نگه داشت، ذخایر عظیم سلاح‌های هسته‌ای غیرراهبردی آنها بود. اینها سلاح‌های اتمی تاکتیکی هستند که گاهی به آن سلاح‌های هسته‌ای نمایشی نیز می‌گویند.»
او افزود:«سلاح‌های اتمی جدید مانند اژدری که با سر و صدای زیاد معرفی کردند، توانمندی جدیدی افزون بر آنچه روسیه در زرادخانه فعلی خود داشت به این کشور نمی‌دهد.»
گزارش پنتاگون در مورد سلاح‌های اتمی جهان در سال 2018 از واشنگتن می‌خواهد تولید سلاح‌های نه‌چندان قوی و موشک‌های کروز هسته‌ای دریاپایه جدید را آغاز کند.
مقامات دفاعی می‌گویند، پنتاگون اکنون در حال بررسی این موضوع است که آیا به دنبال توسعه موشک‌های کروز برود یا خیر؛ اگر پاسخ مثبت باشد این کار بین 7 تا 10سال طول می‌کشد.
ترجمه هدیه عابدی

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/159351/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان

لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید

رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

اجرای بیش از 20 ویژه برنامه درهفته عقیدتی سیاسی

تاج شهرستانی عضو شورای شهر رشت 6 ماه تعلیق شد

لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 7 اردیبهشت 1403

آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ساماندهی لندفیل سراوان 84 درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد

یکی از راه‌های توسعه گیلان همدلی میان دولت و مجلس است

پروژه قزوین-رحیم آباد-کلاچای می‌تواند پیشران توسعه باشد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مقوله حجاب اولویت دانشگاه است

رقابت بیش از 27 هزار داوطلب گیلانی در نوبت اول کنکور سراسری

«پاسخ»؛ ویژه‌برنامه شبکه باران برای پاسخگویی مسئولان به مطالبات مردم

حفاظت از انفال مهمترین رسالت هر جنگلبان است

مسدود شدن 9 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان رودبار

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی با دولت و بانک‌های گیلان

پاسخ شفاف مسوولان گیلان به مطالبات مردم از شبکه باران

تارتار: یکی از اهداف اصلی ملوان کسب مقام قهرمانی جام حذفی است

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

هر دختری باید کفش سفید داشته باشد

شورای گفتگوی بخش خصوص با دولت و بانک‌های گیلان

تحقق توسعه پایدار با همدلی و انسجام مجلس و دولت

نشست هم اندیشی روسای دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشگاهی گیلان

ابتکار عمل رسانه ملی در انتخابات، مشارکت آگاهانه مردم را رقم زد

بسیج اساتید باید کارکرد متفاوتی در جهاد تبیین داشته باشد

اساتید دانشگاه‌ها همواره دغدغه حل مسائل کشور و ملت را سرلوحه کار خود قرار داده اند.

هدف دولت سیزدهم کاهش بار ترافیکی در کلانشهر رشت است

گیلان با 90 همت فرصت سرمایه‌گذاری در نمایشگاه اکسپو حضور دارد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

رنگ کردن مو و ابرو با نسکافه

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری