نسیم گیلان

آخرين مطالب

راه چاره بحران اقتصادی کرونا چیست؟ مقالات

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - راه چاره بحران اقتصادی کرونا چیست؟
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6215762
٢٤٤
٠
فرارو / متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
با توجه به ابعاد گسترده اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا و لزوم حمایت از کسب و کار‌ها در مقابل این بیماری، دولت قصد دارد با اختصاص 100 هزار میلیارد تومان از بنگاه‌ها و مشاغل آسیب دیده حمایت کند.
رضا رحمانی زیر صنعت، معدن و تجارت در رابطه با حمایت از کسب و کار‌ها در مقابل کرونا گفت: علاوه بر 75 هزار میلیارد تومان تسهیلاتی که برای حمایت از واحد‌های تولیدی آسیب دیده از کرونا تصویب شده بود، رئیس‌جمهور هم اعلام کرد، 100 هزار میلیارد تومان دیگر برای حمایت از کسب و کار‌ها در نظر می‌گیریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: همچنین اصناف و حوزه‌های حمل و نقل مسافری، هتل‌ها نیز از کرونا آسیب‌هایی دیده‌اند که الان آیین‌نامه‌های مربوط به پرداخت تسهیلاتی به این اصناف در حال تدوین است و همچنین برای رعایت حال تولید کنندگان بدهی شرکت‌های خدمات رسان و تولیدی استمهال می‌شود و قرار شد، یک مهلت چند ماهه به این واحد‌های تولیدی بدهند.
باید سیاست‌های انبساطی در پیش گرفت
وحید شقاقی شهری کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه در حال حاضر در تمام دنیا شرایطی حاکم شده که در چند دهه اخیر بی‌سابقه بوده است، اظهار داشت: در چنین شرایطی تمام کشور‌های جهان برای نجات اقتصاد خود، بسته‌های حمایتی درنظر می‌گیرند، با توجه به این موضوع، اختصاص 100 هزار میلیارد تومان برای حمایت از کسب و کار‌ها در مقابل خسارات ناشی از کرونا در این راستا قابل ارزیابی است، از سوی دیگر به دلیل اینکه دولت با کسری بودجه شدیدی روبرو است، مجبور خواهد بود سیاست‌های انبساطی در نظر بگیرد و این امر افزایش تورم را در پی خواهد داشت.
وی افزود: با توجه به وضعیتی که وجود دارد، دولت باید در سیاست‌های مالی خود تجدیدنظر اساسی کند، در دو سال اخیر سیاست‌های انقباظی به دلیل کاهش شدید درآمد‌های نفتی حاصل از تحریم‌ها اتخاذ شد، از سوی دیگر به دلیل اینکه نرخ تورم با رشد بسیار فزاینده‌ای روبرو بود، اتخاذ سیاست انقباظی اجتناب ناپذیر بود، اما حال که شیوع ویروس کرونا باعث شده بسیاری از کسب و کار‌ها با تعطیلی مواجه شوند، تدوبن یک بسته حمایتی اجتناب ناپذیر است و برای انجام این کار باید سیاست‌هاس انبساطی در نظر گرفته شود.
شقاقی با اشاره به اینکه این سیاست‌ها بار تورمی بسیار شدیدی را در پی خواهد داشت، اما چاره‌ای جزء انجام این کار نیست، گفت: رکود شدیدی که بحران کرونا ایجاد کرده، اگر با یک پاسخ مناسب که همان حمایت مالی از بنگاه‌ها و کسب و کار‌ها است، مواجه نشود، بیکاری گسترده‌ای را در پی خواهد داشت، با توجه به این موضوع اختصاص کمک به آن‌ها از اهمیت بسزایی برخوردار است و باید در این راستا گام برداشته شود.
شرایط برای اجرای سیاست‌های انبساطی آماده است
این استاد دانشگاه با بیان اینکه در دو سال اخیر دولت به دلیل اینکه سیاست‌های انقباظی‌د رنظرگرفته بود، بودجه‌های طرح‌های عمرانی تخصیص داده نمی‌شد، بیان داشت:، اما با توجه به وضعیتی که کرونا ایجاد کرده دولت باید بودجه لازم را برای تکمیل پروژه‌های عمرانی به صورت 100 درصدی تخصیص دهد، این در حالیست که شرایط حاضر دولت را برای انجام این سیاست آماده می‌سازد، چرا که بدهی‌های داخلی دولت تنها هزار میلیارد تومان است و با توجه به افزایش نرخ ارز، عمده این بدهی نیز تسویه شده، در مورد بدهی‌های خارجی نیز این رقم حدود 9 میلیارد دلاراست، که‌رقم بالایی نیست و دولت با توجه به این مسائل می‌تواند سیاست‌های انبساطی را درپیش بگیرد.
وی اضافه کرد: انتشار اوراق قرضه ومشارکت، استقراض از صندوق توسعه ملی و تامین مالی از بازار سرمایه راه‌هایی است که دولت می‌تواند از طریق آن‌ها این 100 هزار میلیارد تومان را تامین کند، در همین راستا آمریکا 2 تریلیون دلار اختصاص داد، که در واقع این رقم را اسکناس چاپ کرد، بنابراین آن‌ها نیز برای جلوگیری از بیکاری گسترده و ایجاد رکود عمیق اقتصادی رو به چاپ پول آورد که تبعات تورمی سنگینی دارد، اما از آن هم گریزی نیست.
شقاقی با تاکید بر اینکه نظام بانکی در این باره وظیفه مهمی را بر عهده دارند، ادامه داد: بانک مرکزی طوری باید بانک‌ها را هدایت کند تا این خطوط اعتباری به شکل درست و صحیح به مقاصدی که برای آن تعیین می‌شود اصابت کنند تا این سیاست انبساطی درست عمل کند، تمام نگرانی بنده در این رابطه آن است که از زمانیکه این اعتبار تخصیص داده می‌شود تا زمانیکه این پول به دست کارآفرین و فعال اقتصادی می‌رسد، این منایع دچار فساد و رانت شود و تمام این پول‌ها سوخت شود، اما در عمل شاهد تزریق نقدینگی به بنگاه‌ها و کسب و کار‌ها نباشیم.
این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه امروز این فضا محیا است که کسب و کار‌ها سنتی به سوی فضای دیجیتال و هوشنمد حرکت کنند، تصریح کرد: هر چند که کرونا دارای تبعات بسیار سهمگین اقتصادی است، اما در عین حال این فرصت بی‌نظیر را برای اقتصاد ایران فراهم کرده، تا با استفاده از این فرصت، از اقتصاد سنتی به سمت اقتصاد دیجیتال و هوشمند برویم، بنابراین باید در این راستا سیاست‌گذاری‌ها را هماهنگ کنیم، در غیر این صورت این فرصت تاریخی از دست می‌رود.
وی با اشاره به اینکه کشورمان در این اوضاع و احوال کرونا مزیت‌های اقتصادی خوبی دارد، گفت: با توجه به آسیب‌پذیری کشور‌های همسایه در قبال ویروس کرونا، از این موضوع می‌توان استفاده کرد و زمینه صادرات مواد شوینده، ماسک و تجهیزات پزشکی مرتبط با کرونا را به این کشور‌ها فراهم کرد و از طریق آن ارزآوری بسیار مناسبی را برای کشورمان رقم زد.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/165635/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ساماندهی لندفیل سراوان 84 درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد

یکی از راه‌های توسعه گیلان همدلی میان دولت و مجلس است

پروژه قزوین-رحیم آباد-کلاچای می‌تواند پیشران توسعه باشد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مقوله حجاب اولویت دانشگاه است

رقابت بیش از 27 هزار داوطلب گیلانی در نوبت اول کنکور سراسری

«پاسخ»؛ ویژه‌برنامه شبکه باران برای پاسخگویی مسئولان به مطالبات مردم

حفاظت از انفال مهمترین رسالت هر جنگلبان است

مسدود شدن 9 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان رودبار

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی با دولت و بانک‌های گیلان

پاسخ شفاف مسوولان گیلان به مطالبات مردم از شبکه باران

تارتار: یکی از اهداف اصلی ملوان کسب مقام قهرمانی جام حذفی است

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

هر دختری باید کفش سفید داشته باشد

شورای گفتگوی بخش خصوص با دولت و بانک‌های گیلان

تحقق توسعه پایدار با همدلی و انسجام مجلس و دولت

نشست هم اندیشی روسای دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشگاهی گیلان

ابتکار عمل رسانه ملی در انتخابات، مشارکت آگاهانه مردم را رقم زد

بسیج اساتید باید کارکرد متفاوتی در جهاد تبیین داشته باشد

اساتید دانشگاه‌ها همواره دغدغه حل مسائل کشور و ملت را سرلوحه کار خود قرار داده اند.

هدف دولت سیزدهم کاهش بار ترافیکی در کلانشهر رشت است

گیلان با 90 همت فرصت سرمایه‌گذاری در نمایشگاه اکسپو حضور دارد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

رنگ کردن مو و ابرو با نسکافه

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

تصویری دیده نشده از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت

پلمب مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت

تصویری از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت

پدر شهید «جعفر نعمت زاده» دیار حق را لبیک گفت

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

منتخب شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: راه اندازی شبکه‌های تلویزیونی انتخابات کار

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

نفرات دعوت شده به مرحله دوم انتخابی تیم ملی کاراته مشخص شدند

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

نخستین نشای مکانیزه برنج در شفت انجام شد

نیشکر هفت تپه؛ از سرخط اعتصابات کارگری به پیشتازی سنگر تولید

امنیت شغلی در گرو تداوم چرخ تولید کارخانجات است

بررسی پرونده‌ها و کالاهای موجود در انبار مرکزی اموال تملیکی گیلان