نسیم گیلان

آخرين مطالب

انتخاب سخت بین مرگ، زندگی و اقتصاد مقالات

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - انتخاب سخت بین مرگ، زندگی و اقتصاد
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6219025
٤٠٥
٠
دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
شادی آذری/ تصور کنید که دو بیمار بدحال وجود دارند اما تنها یک دستگاه تنفس موجود است. این انتخابی است که کادر درمانی بیمارستان‌های نیویورک، پاریس و لندن طی هفته‌های آینده با آن مواجه خواهند شد درست همانند آنچه در لومباردی و مادرید مشاهده شد. بخش تریاژ بیمارستان‌ها با تصمیمات دشواری مواجهند. پزشکان مجبورند اعلام کنند که چه کسی خدمات درمانی دریافت کند و چه کسی نه. به عبارت دیگر چه کسی ممکن است زنده بماند و چه کسی احتمالا خواهد مرد. بیماری همه‌گیری که سرتاسر جهان را درنوردیده است، یک انتخاب دردآور اینچنینی را از پس دیگری برمی‌آورد. آیا منابع درمانی باید به بیماران کووید-19 تخصیص یابند یا به آن‌هایی که از دیگر بیماری‌ها رنج می‌برند؟ هزینه‌های برخی از بیکاری‌ها و ورشکستگی‌ها باید جبران شوند اما تا چه حد؟ اگر تدابیر شدید فاصله‌گذاری اجتماعی نتواند مانع از تسری بیشتر بیماری شود، تا کی این وضعیت باید ادامه یابد؟
اندرو کومو، فرماندار نیویورک، اعلام کرده است که «نمی‌شود برای زندگی بشر معادل دلاری در نظر گرفت.» این دعوت مردم به جنگ علیه کرونا از سوی مردی است شجاع که ایالتش به شدت درگیر این بیماری است. اما گذشته از این‌ها او به یک انتخاب اشاره دارد، انتخابی که در آن تبعات اجتماعی بزرگ‌تر آن در نظر گرفته نمی‌شود. سنگدلانه به نظر می‌رسد اما تعیین ارزش دلاری برای زندگی یا دست کم به نوعی تفکر سیستماتیک، دقیقا همان چیزی است که رهبران به آن نیاز دارند اگر بخواهند برآورد درستی از ماه‌های رعب‌انگیز پیش رو داشته باشند. به همین ترتیب در حوزه بیمارستانی نیز این محاسبه کردن‌ها اجتناب‌ناپذیر است.
هر چه تعداد کشورهای درگیر با ویروس کووید-19 بیشتر می‌شود، این پیچیدگی‌ها نیز افزایش می‌یابند. تنها در هفته نخست ماه آوریل تعداد موارد ابتلا در جهان به دو برابر افزایش یافته و حالا به یک میلیون نفر نزدیک شده است. در آمریکا بیش‌از 200 هزار مورد ابتلا گزارش شده و تعداد کشته‌شدگان 55 درصد از کشته‌های چین بیشتر بوده است. تا کنون که تلاش‌ها برای مبارزه علیه این ویروس بسیار پرهزینه بوده است. هندوستان یک قرنطینه 21 روزه را از تاریخ 24 ماه مارس اعلام کرده است. روسیه با هدف ایمن ماندن در برابر شیوع کووید-19، قرنطینه سختگیرانه‌ای را اعمال و تهدید کرده است در صورت تخطی، افراد تا 7 سال متحمل زندان خواهند شد. از حدود 250 میلیون از مردم آمریکا خواسته شده است در خانه‌های خود بمانند. هر کشوری سیاست پیشگیرانه خود را دنبال می‌کند که برخی از آنها حتی منطقی هم به‌نظر نمی‌رسند.
تعطیلی اقتصاد منجر به ضربه شدیدی بر پیکره آن خواهد شد. الگوهای موجود نشان می‌دهند که اگر اجازه دهیم ابتلا به کووید-19 در بین افراد جامعه تسری یابد، ضربه اقتصادی کمتر خواهد بود اما احتمالا تعداد کشته‌شدگان از یک میلیون نفر نیز بیشتر خواهد شد. تلاش برای کنترل بیماری برای هر خانوار آمریکایی 60 هزار دلار هزینه در پی خواهد داشت. گر چه این نشان می‌دهد که محاسبات ترامپ نادرست است، اما امروزه برای آمریکا هزینه قرنطینه خانگی بسیار سنگین‌تر از زندگی‌هایی است که در امان می‌مانند و آمریکا از این منظر خوش‌شانس است که کشوری است ثروتمند. اما اگر قرنطینه خانگی و تعطیلی اقتصاد در هندوستان نتواند از شیوع بیشتر بیماری جلوگیری کند، متاسفانه چاره‌ای جز انتخاب راه دیگر وجود نخواهد داشت. تلاش بسیار برای ساخت و توزیع واکسن کووید-19 زندگی‌های بسیاری را نجات خواهد داد اما موجب خواهد شد برنامه‌های محافظت کودکان در برابر سرخک و فلج‌اطفال تحت‌الشعاع قرار گیرد. در مورد هزینه-فایده‌هایی از این دست چگونه باید فکر کرد؟
اصل نخست این است که باید سیستماتیک بود. صرف 60 هزار دلار برای هر خانوار آمریکایی، که محاسبات ارزش جان آنها نشان داده است، تخصیص پول نقد نیست بلکه یک معیار حسابداری است که کمک می‌کند موارد بسیار گوناگونی همچون زندگی‌ها، اشتغال، تضاد ارزش‌های اخلاقی و اجتماعی در یک جامعه پیچیده در نظر گرفته شوند. هر چه این بحران بزرگ‌تر شود، بر اهمیت چنین معیار‌هایی افزوده خواهد شد. وقتی یک کودک در چاهی گیر افتاده باشد، نیاز برای کمک نامحدود به او نمایان می‌شود و همین‌طور هم باید باشد. اما در یک جنگ یا بیماری همه‌گیر رهبران نمی‌توانند از این واقعیت فرار کنند که هر دوره‌ای از اقدامات، هزینه‌های اجتماعی و اقتصادی خود را تحمیل خواهد کرد. برای آن‌که اقدامات به‌طرز مسوولانه انجام شوند، باید هر یک از این هزینه‌ها را در برابر دیگری سبک و سنگین کرد. اصل دوم کمک به آن‌هایی است که در
هزینه-‌فایده‌های حساس، بر لبه تیز بازنده شدن قرار دارند. کارگران گیر افتاده در تعطیلی فعالیت‌ها، مستحق کمک بیشتر هستند. اصل سوم این است که کشورها باید با شرایط سازگاری یابند. با آشکار شدن بیماری همه‌گیر، توازن بین هزینه و فایده تغییر می‌کند. تعطیلی مراکز اقتصادی زمان می‌خرد، زمان کالایی غیرقابل ارزش‌گذاری است. با برداشته شدن تعطیلی‌ها، کووید-19 دوباره بین مردمی که هنوز در برابر آن آسیب‌پذیرند، گسترش خواهد یافت. اما جوامع می‌توانند طوری که در موج اول تجربه‌اش را نداشتند، خود را آماده کنند. این کار را می‌توانند با مجهز کردن سیستم‌های بهداشت و سلامت به تخت‌های بیشتر، دستگاه‌های تنفسی بیشتر و کادر درمانی بیشتر انجام دهند. واقعیت این است که یک سال تعطیلی فعالیت‌های اقتصادی می‌تواند منجر به از بین رفتن حدود یک‌سوم تولید ناخالص داخلی آمریکا و حوزه اروپا شود. بازارها دچار افت خواهند شد و سرمایه‌گذاری‌ها به تاخیر می‌افتند. با تعلیق ابداعات و افت مهارت‌ها، ظرفیت‌های اقتصادی دستخوش سقوط می‌شوند. بالاخره اینکه حتی اگر‌جان افراد زیادی را خطر مرگ تهدید می‌کند، اما هزینه فاصله اجتماعی از مزایای آن بیشتر خواهد بود. این وجهی از سبک و سنگین کردن ماجراست که هنوز هیچ‌کس برای پذیرش آن آماده نیست.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/165847/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ساماندهی لندفیل سراوان 84 درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد

یکی از راه‌های توسعه گیلان همدلی میان دولت و مجلس است

پروژه قزوین-رحیم آباد-کلاچای می‌تواند پیشران توسعه باشد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مقوله حجاب اولویت دانشگاه است

رقابت بیش از 27 هزار داوطلب گیلانی در نوبت اول کنکور سراسری

«پاسخ»؛ ویژه‌برنامه شبکه باران برای پاسخگویی مسئولان به مطالبات مردم

حفاظت از انفال مهمترین رسالت هر جنگلبان است

مسدود شدن 9 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان رودبار

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی با دولت و بانک‌های گیلان

پاسخ شفاف مسوولان گیلان به مطالبات مردم از شبکه باران

تارتار: یکی از اهداف اصلی ملوان کسب مقام قهرمانی جام حذفی است

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

هر دختری باید کفش سفید داشته باشد

شورای گفتگوی بخش خصوص با دولت و بانک‌های گیلان

تحقق توسعه پایدار با همدلی و انسجام مجلس و دولت

نشست هم اندیشی روسای دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشگاهی گیلان

ابتکار عمل رسانه ملی در انتخابات، مشارکت آگاهانه مردم را رقم زد

بسیج اساتید باید کارکرد متفاوتی در جهاد تبیین داشته باشد

اساتید دانشگاه‌ها همواره دغدغه حل مسائل کشور و ملت را سرلوحه کار خود قرار داده اند.

هدف دولت سیزدهم کاهش بار ترافیکی در کلانشهر رشت است

گیلان با 90 همت فرصت سرمایه‌گذاری در نمایشگاه اکسپو حضور دارد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

رنگ کردن مو و ابرو با نسکافه

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

تصویری دیده نشده از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت

پلمب مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت

تصویری از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت

پدر شهید «جعفر نعمت زاده» دیار حق را لبیک گفت

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

اجرای موسی عصمتی میلیونی شد

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

منتخب شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: راه اندازی شبکه‌های تلویزیونی انتخابات کار

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

نفرات دعوت شده به مرحله دوم انتخابی تیم ملی کاراته مشخص شدند

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

نخستین نشای مکانیزه برنج در شفت انجام شد

نیشکر هفت تپه؛ از سرخط اعتصابات کارگری به پیشتازی سنگر تولید

امنیت شغلی در گرو تداوم چرخ تولید کارخانجات است

بررسی پرونده‌ها و کالاهای موجود در انبار مرکزی اموال تملیکی گیلان