نسیم گیلان

آخرين مطالب

هزاران ویدئو ضبط‌شده اپلیکیشن Zoom در فضای وب فاش شدند علمي

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - هزاران ویدئو ضبط‌شده اپلیکیشن Zoom در فضای وب فاش شدند 2
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6219529
٧٥
٠
زومیت / Zoom یکی از اپلیکیشن‌های محبوب برای برقراری تماس تصویری به‌شمار می‌آید که طبق آمار، روزانه 200 میلیون کاربر دارد. اخیرا هزاران ویدئو ضبط‌شده با زوم در فضای وب فاش شده‌اند.
ساعاتی پیش مقاله‌ای جدید در رسانه‌ی واشنگتن‌‌پست منتشر شد که طبق آن،‌ هزاران فایل ذخیره‌شده‌ی مربوط به جلسات ویدئویی کاربران اپلیکیشن Zoom در فضای وب فاش شده‌اند. واشنگتن‌‌پست می‌گوید نحوه‌ی نام‌گذاری این فایل‌ها باعث فاش‌شدنشان شده است. براساس ادعای این روزنامه، زوم فایل‌های ویدئویی ذخیره‌شده را کاملا یکسان نام‌گذاری می‌کند. بسیاری از این فایل‌های ویدئویی در باکت‌های محافظت‌نشده‌ی سرویس‌های مبتنی‌بر وب آمازون (Amazon Web Services) پست شده‌اند و امکان دسترسی به آن‌ها ازطریق جست‌و‌جوی آنلاین وجود دارد. باکت‌ها (سطل‌های آمازون) محل ذخیره‌ی تمامی داده‌ها هستند و در حالت پیش‌فرض قفل‌ دارند؛ اما ممکن است شماری از کاربران قفل‌ باکت را بردارند تا برای مثال امکان به‌اشترک‌گذاری آن‌ها با دوستانشان فراهم شود.
واشنگتن‌پست در بخشی از گزارشش ادعا می‌کند یکی از موتورهای جست‌و‌جو می‌تواند محتوای داخل باکت‌های محافظت‌نشده‌ی AWS را بررسی کند، بیش از 15 هزار فایل ویدئویی ضبط‌شده ازطریق زوم را فاش کرده که به کنفرانس‌های مختلف مربوط می‌شده است. پاتریک جکسون، یکی از محققان حوزه‌ی امنیت، مشکل یادشده را به رسانه‌ی واشنگتن‌پست گزارش داده است. او می‌گوید نحوه‌ی نام‌گذاری فایل‌های ضبط‌شده دلیل اصلی فاش‌شدن آن‌ها بوده است. به‌گفته جکسون، زوم در زمینه‌ی هوشیارکردن کاربرانش برای محافظت از ویدئوهای ضبط‌شده باید بهتر عمل کند. همچنین، این شرکت می‌تواند با اتخاذ رویکرد‌هایی جدید نظیر نام‌گذاری فایل‌ها به‌شکلی پیش‌بینی‌نشدنی، پیداکردن آن‌ها را در فضای وب سخت‌تر کند. جکسون در‌این‌زمینه می‌گوید:
ویدئوهای یادشده،‌ ویدئوهایی بودند که هنگام مشاهده‌ی آن‌ها حس خوبی نداشتم. شک دارم تمام کسانی که ویدئوهایشان فاش شده است، از این ماجرا باخبر باشند.
پنج نفر از کسانی که ویدئوهایشان در فضای وب فاش شده است، در گفت‌و‌گو با واشنگتن‌پست مدعی شده‌اند روحشان از این ماجرا خبر ندارد و نمی‌دانند ویدئوها چگونه سر از وب درآورده‌اند.
درضمن، گفته می‌شود از آن زمان تاکنون، هزاران ویدئو از فایل‌های ضبط‌شده با زوم در یوتیوب و ویمیو (Vimeo) بارگذاری شده‌اند. این یعنی دسترسی پیداکردن به ویدئوهای فاش‌شده کار سختی نیست و با جست‌و‌جو در شبکه‌های اجتماعی، می‌توان بسیاری از آن‌ها را مشاهده کرد. خبرنگار واشنگتن‌پست می‌گوید شخصا توانسته است ویدئوهای ضبط‌شده‌ی مربوط‌ به جلسات روان‌درمانی، کسب‌و‌کارها، کلاس‌های مدارس و... را مشاهده کند. طبق ادعای واشنگتن‌پست، در بسیاری از ویدئوهای فاش‌شده، اطلاعات حساسی نظیر شماره‌تلفن و موارد مشابه وجود دارد.
خبرنگار واشنگتن‌پست می‌گوید در یکی از ویدئوهای بارگذاری‌شده در روز جمعه، به‌وضوح دیده است روان‌شناسی با بیمارش درباره‌ی مباحث مختلف به گفت‌و‌گو می‌نشیند. مباحث مطرح‌شده‌ شامل مواردی حساس نظیر بیان دیدگاه بیمار درباره‌ی خودآزاری بوده‌اند. گفته می‌شود در بین ویدئوهای پخش‌شده در فضای وب، حتی ویدئوهایی با محتوای برهنگی هم وجود دارند.
ناگفته نماند جلسات ویدئویی یادشده را همگی فردی در فضای وب بارگذاری کرده که به آن‌ها دسترسی داشته است. در‌این‌بین، ممکن است بارگذاری برخی از آن‌ها اتفاقی باشد. زوم به کاربران اشتراکی‌اش امکان می‌دهد فایل‌های ویدئویی خود را در سرورهای ابری بارگذاری کنند. گفته می‌شود ویدئوهای ذخیره‌شده در سرورهای زوم، ویدئوهایی نیستند که در فضای وب فاش شده‌اند؛ بلکه مشکل اصلی این است که ویدئوهای ذخیره‌شده در رایانه‌ی کاربران سر از فضای وب درآورده‌اند. برای مثال، فردی ممکن است «به‌صورت اتفاقی» جلسه‌ی ویدئویی خود که ازطریق زوم ذخیره کرده است، روی فضای وب بارگذاری کرده باشد.
موضوع دیگری که مطرح می‌شود، کسب‌و‌کارهایی هستند که به‌صورت خودکار فایل‌های ضبط‌شده‌ی زوم را روی سروری خصوصی بارگذاری می‌کنند. ممکن است سرور ارائه‌شده‌ی این کسب‌و‌کارها، از امنیت لازم برخوردار نباشد. اگر کسی به این سرورها دسترسی پیدا کند، می‌تواند فایل‌های ضبط‌شده را دانلود کند؛ فایل‌هایی که طبق ادعاهای مطرح‌شده، همگی یک نام دارند.
زوم اپلیکیشن نوپایی نیست؛ بااین‌حال، شیوع ویروس کرونا و روی‌آوردن مردم به کار در خانه و نیاز آن‌ها برای برقراری ارتباط با یکدیگر از طریق بسترهای آنلاین، باعث افزایش محبوبیتش شده است.
واشنگتن‌‌پست می‌نویسد:
ازآنجاکه زوم تمامی فایل‌های ویدئویی ضبط‌شده را به‌صورت یکسان نام‌گذاری می‌کند، جست‌و‌جویی ساده در فضای وب، شمار زیادی از آ‌ن‌ها را برملا می‌کند. کاربر می‌تواند به‌راحتی این ویدئوها را تماشا یا حتی دانلود کند. واشنگتن‌پست [بنابه‌ دلایل امنیتی] روش نام‌گذاری فایل‌های زوم را اعلام نمی‌کند. درضمن پیش از انتشار این مقاله، به مدیران زوم درباره‌ی مشکل یادشده اطلاع‌رسانی شده است.
این نخستین‌باری نیست که شاهد گرفته‌شدن انگشت انتقاد به‌سمت زوم هستیم. از زمان افزایش محبوبیت ناگهانی این اپلیکیشن، بسیاری از افراد مدعی امنیت ضعیف زوم شده‌اند. گرچه مشکل مطرح‌شده به‌دلیل اشتباه کاربران به‌وجود آمده است، این موضوع باعث نمی‌شود انگشت اتهام از روی زوم برداشته شود. در ماه‌های اخیر، در گزارش‌های متعددی از نبود امنیت کافی باکت‌های S3 آمازون شنیده بودیم. با درنظرگرفتن این موضوع، مشخص نیست زوم چرا تصمیم گرفته است همچنان از این باکت‌ها بهره ببرد. اگر طراحی سیستمی خاص به‌گونه‌ای است که باعث شده هزاران نفر یک اشتباه را تکرار کنند، پس قطعا مشکلی در‌این‌بین وجود دارد. درواقع، مشکلات ایجاد‌شده مختص سرویس زوم یا سرورهای آمازون نیستند؛ بلکه موضوع به نحوه‌ی طراحی آن‌ها برمی‌گردد.
مهندسان زوم تصمیم گرفته‌اند از شماری از روش‌های امنیتی اپلیکیشن‌های چت‌محور دیگر استفاده نکنند. یکی از این روش‌ها این است که در بسیاری از اپلیکیشن‌ها پیش از ذخیره‌ی فایل ویدئویی، از کاربر خواسته می‌شود نامی خاص برای آن انتخاب کند. درواقع، سازندگان زوم راحتی را ترجیح داده‌اند و همین انتقال حس راحتی به کاربران باعث شده است شمار کاربران زوم به‌شدت افزایش پیدا کند.
واشنگتن‌پست می‌گوید مدیران اپلیکیشن Zoom از مشکل یادشده باخبر شده‌اند؛ با‌این‌حال، مشخص نیست می‌خواهند روند نام‌گذاری فایل‌های ضبط‌شده را تغییر دهند یا خیر. زوم اطلاعیه‌ای دراختیار رسانه‌ی ورج قرار داده است که در آن می‌گوید:
اگر میزبان جلسات ویدئویی قصد داشته باشد ویدئو مربوط به جلسه را ضبط کند، زوم به شرکت‌کنندگان این موضوع را اطلاع و راهی امن به‌منظور ذخیره‌سازی فایل‌های ضبط‌شده دراختیار وی قرار می‌دهد. جلسات ویدئویی زوم فقط با خواست فرد برگزارکننده‌ی جلسه ضبط می‌شود و او می‌تواند فایل ضبط‌شده را روی دستگاه خود یا سرورهای ابری زوم ذخیره کند. اگر کاربر بخواهد بعدا فایل ضبط‌شده را در جای دیگری بارگذاری کند، او را ترغیب خواهیم کرد نهایت احتیاط را در دستورکار قرار دهد و این موضوع را به تمامی شرکت‌کنندگان نیز ابلاغ کند؛ زیرا ممکن است جلسه‌ی برگزارشده حاوی اطلاعاتی حساس باشد. درضمن، شرکت‌کنندگان نیز حق دارند از بارگذاری‌شدن ویدئو در جایی دیگر اطلاع داشته باشند.
شیوع ویروس کرونا و روی‌آوردن کارمندان به کار در خانه، میزان استفاده از زوم و اپلیکیشن‌های مشابه را به‌شدت افزایش داده است. آمار نشان می‌دهند شمار کاربران زوم در چند وقت اخیر افزایشی بسیاری یافته است. طبق آمار منتشرشده، زوم توانسته است در مارس گذشته به 200 میلیون کاربر روزانه دست پیدا کند که این میزان در دسامبر 10 میلیون کاربر بود. ازاین‌رو، بسیاری از افراد همواره روی امنیت زوم و نقض‌نشدن حریم خصوصی آن متمرکز بوده‌اند.
بررسی‌های دقیق شماری از مشکلات زوم را آشکار کرده است. برقراری تماس ازطریق این اپلیکیشن کاری ساده به‌شمار می‌آید؛ به‌همین‌دلیل، افراد زیادی تمایل دارند از آن استفاده کنند؛ اما شماری از کارشناسان معتقد هستند روند برقراری تماس بیش‌از‌حد ساده است و مشکلاتی درزمینه‌ی امنیت و حریم خصوصی ایجاد می‌کند. فایل نصب زوم برای سیستم‌عامل macOS عملکردی شبیه‌ به بدافزار داشت که البته این مشکل هم‌اکنون رفع شده است. همچنین، نسخه‌ی ویندوز زوم نوعی آسیب‌پذیری داشت که اخبار جدید از رفع این مشکل نیز خبر می‌دهند.
دیدگاه شما کاربران درباره‌ی اپلیکیشن زوم و مشکلاتش چیست؟

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/165863/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

11 آلاینده بیماری‌زای مخفی در خانه

عیادت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید از حادثه دیده واقعه تروریستی کرمان

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

مسئولان امنیت شغلی کارگران را تامین کنند

کاهش 3 درصدی نرخ بیکاری گیلان/ برخورد قضایی با 150 کار فرمای متخلف

انعکاس به موقع رسانه‌ها در پاسخ سخت ایران به اسراییل

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

کیش؛ الگوی ایران آینده/ سرمایه‌گذاری کشورهای عربی در کیش

تحقق وعده صادق نشان از اقتدار سپاه بود

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

«حجت الاسلام اسماعیلی» به عنوان راهیار تبلیغ گیلان منصوب شد

رفع تصرف 1000 متر از اراضی ملی منطقه گشت رودخان فومن

نگهداری 42هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور

کشف 700 کیلو گردو قاچاق در بازرسی از یک اتوبوس

ادامه گرمای هوا اواسط هفته در گیلان

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

یادواره سردار شهید سیدمعروف ایرانی در صومعه سرا

پایداری گرمای هوا در گیلان

دستگیری قاتل کمتر از 5 ساعت در تالش

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

داستانک/ راه نجات

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان

لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید

رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

اجرای بیش از 20 ویژه برنامه درهفته عقیدتی سیاسی

تاج شهرستانی عضو شورای شهر رشت 6 ماه تعلیق شد

لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 7 اردیبهشت 1403

آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ساماندهی لندفیل سراوان 84 درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد