نسیم گیلان

آخرين مطالب

صندلی لاریجانی به قالیباف می‌رسد؟ مقالات

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - صندلی لاریجانی به قالیباف می‌رسد؟
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6233456
k ١.٢
٠
فرارو / متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
هر چند احتمال ریاست قالیباف به عنوان سرفهرست اصولگرایان در انتخابات آتی قوت گرفته است، اما او مخالفان جدی دارد که می‌تواند سرنوشت دیگری برای مجلس یازدهم رقم بزند و قالیباف را از کرسی ریاست مجلس دور کند. به گفته ترقی و کنعانی‌مقدم دو تن از فعالان اصولگرا احتمال ریاست قالیباف بر مجلس بالاست. ترقی از حضور قالیباف، میرسلیم و زاکانی در هیئت رئیسه می‌گوید و توانمندی آقاتهرانی برای مدیریت مجلس را قابل بحث می‌خواند. کنعانی مقدم نیز بر این نظر است قالیباف برای کسب ریاست مجلس باید حضور پایداری‌ها را در هیئت‌رئیسه بپذیرد.
در روز‌هایی که مجلس دهم زیر سایه کرونا تعطیلی را از سر می‌گذراند گمانه‌زنی‌ها برای ریاست مجلس یازدهم و جانشینی علی لاریجانی میان محمدباقر قالیباف، مرتضی آقاتهرانی، علیرضا زاکانی و گاهی نیز مصطفی میرسلیم بالا گرفته است. گزینه‌هایی که تمایز درونی اصولگرایان از عملگرا، پایداری، عدالتخواه و سنتی را نمود می‌بخشد.
به گزارش فرارو، هر چند احتمال ریاست قالیباف به عنوان سرفهرست اصولگرایان در انتخابات آتی قوت گرفته است، اما او مخالفان جدی دارد که می‌تواند سرنوشت دیگری برای مجلس یازدهم رقم بزند و قالیباف را از کرسی ریاست مجلس دور کند. مخالفان اصولگرایی که هنگام سرلیستی او در روزهای انتخابات نیز ساکت ننشستند. از اعضای جبهه پایداری و عدالتخواه تا جریان سنتی و مخالفان ایده نواصولگرایی که آن را یک ایده‌ جزیره‌ای و کاغذی خواندند.
پایداری‌ها که در ایام انتخابات نیز تا لحظه آخر در مقابل رای شورای ائتلاف ایستادند و پس از کش و قوس‌های فراوان در آخرین ساعات مانده به انتخابات با گرفتن امتیازات به ائتلاف اصولگرایان پیوستند از مخالفان جدی ریاست قالیباف هستند و آقاتهرانی گزینه ریاست این گروه که در زمان حضور لاریجانی در مجلس، نتوانست به سودای ریاست مجلس برسد در غیاب او از مدعیان جدی ریاست مجلس است که گمان نمی‌رود به این سادگی‌ها دست از رقابت با قالیباف بردارد.
عدالتخواهان نیز که از همان ابتدا به دلیل پرونده فساد اقتصادی قالیباف از مخالفان او بودند این روز‌ها، زاکانی را چهره جایگزین لاریجانی معرفی می‌کنند. سوی دیگر نیز جریان سنتی که میرسلیم پرچمش را در مجلس یازدهم برافراشته است قرار داد. میرسلیم این روز‌ها به رقیب دیگری برای قالیباف تبدیل شده است. او که در 14 فروردین طرح زودهنگام ریاست مجلس آن هم در شرایط کرونایی، بحثی انحرافی خوانده و با کنایه به قالیباف گفته بود که فرایند انتخاب رئیس مجلس باید قانونی و بدون تهدید و تطمیع باشد، حالا از سوی گروهی از اصولگرایان به عنوان گزینه احتمالی ریاست مجلس مطرح است.
حالا در ایامی که کرونا خط اول خبری کشور شده است، خبر‌هایی نیز از رایزنی‌های فشرده میان قالیباف، زاکانی و آقاتهرانی به گوش می‌رسد آنچه که برخی فعالان سیاسی اصولگرا آن را رد می‌کنند.
حمیدرضا ترقی و حسین کنعانی‌مقدم دو چهره‌ای هستند که در گفتگو با فرارو منکر چنین رایزنی‌هایی شدند. چنانچه ترقی در گفتگو با فرارو گفت: «تاکنون هیچ جلسه‌ای برای هماهنگی و همفکری میان نمایندگان دوره یازدهم مجلس درباره این موضوع صورت نگرفته و بحثی نشده است تا تمایلات نمایندگان به افراد خاصی تعیین شده باشد؛ بنابراین تمام این خبر‌هایی که در این رابطه منتشر می‌شود مبتنی بر هیچ تبادل نظری نیست. اگر پس از فروکش کردن کرونا، جلساتی که هر دوره پیش از تشکیل مجلس بین نمایندگان جدید صورت می‌گیرد در اردیبهشت ماه برگزار شود این بحث شفاف‌تر خواهد شد.»
کنعانی‌مقدم نیز اظهار کرد: «تاکنون رایزنی‌ها وارد مرحله اصلی نشده و بیشتر گمانه زنی است. تا مجلس تشکیل نشود؛ اعتبارنامه‌ها تصویب نشود؛ فراکسیون‌ها شکل نگیرد نمی‌توان در این باره رایزنی کرد. چون رئیس مجلس تابعی از کمیسیون‌های اصلی مجلس و فراکسیون‌ها خواهد بود.»
وی بر خلاف ترقی افزود: «بعید می‌دانم با توجه به شرایط موجود این اتفاق پیش از تشکیل مجلس بیفتد. فعلاً گمانه‌زنی می‌شود، اما این‌که به صورت قطعی و صد در صد ترکیب هیئت‌رئیسه را داشته باشیم باید منتظر شکل گیری مجلس باشیم.»
با این حال، ترقی از شانس بالای قالیباف برای ریاست مجلس سخن می‌گوید و بر این نظر است رئیس و نواب رئیس عمدتا بین سه گزینه قالیباف، میرسلیم و زاکانی دور می‌زند. او درباره احتمال ریاست آقاتهرانی نیز اضافه کرد: «او چهره شاخص جبهه پایداری است که سرلیست هم بود، اما این‌که بتواند مدیریت مجلس را داشته باشد یا اینکه در مجلس بیشتر نمود اخلاقی باشد به بحث‌های بیشتری نیاز دارد.»
کنعانی مقدم نیز درباره احتمال ریاست قالیباف بر مجلس گفت: «مجلس هیئت رئیسه لازم دارد و رئیس مجلس به تنهایی نمی‌تواند مجلس را مدیریت کند. کسانی در هیئت رئیسه هستند که بتوانند فراکسیون‌های عمده‌ای در مجلس سازماندهی و رأی قابل توجهی داشته باشند. آقای قالیباف با توجه به این‌که از ابتدا سرلیست جریان اصولگرایی بود برای رسیدن به ریاست مجلس، چاره‌ای ندارد که فراکسیون‌های دیگر مجلس را با خود همراه کند. به احتمال قوی قالیباف به دلیل تعامل با فراکسیون‌های دیگر شانس بیشتری برای ریاست مجلس خواهد داشت. البته پایداری‌ها قطعا در هیئت رئیسه خواهند بود، چون در غیر این صورت آقای قالیباف برای ریاست مجلس رأی نخواهد آورد.»
او در توضیح فراکسیون‌هایی مورد اشاره خود افزود: «مجلس یازدهم یک فراکسیون اصلی خواهد داشت که با آقای قالیباف هماهنگ خواهد بود، ولی اعضای این فراکسیون در فراکسیون‌های دیگر هم عضو هستند. پایداری‌ها هم برای خود فراکسیون خواهند داشت. گروه‌های دیگری از نمایندگان که در مجلس‌های قبلی بودند هم فراکسیون خواهند داشت. هر چند آن‌ها سعی می‌کنند در تعامل جمعی با هم باشند، اما عناوین مختلفی خواهند داشت.»
این اظهارات در حالی است که سابقه مجلس‌های هفتم تا نهم نشان داده است هر چند اصولگرایان، فراکسیون اکثریت را از آن خود می‌کنند، اما فراکسیون‌های منشعب از این فراکسیون در شرایطی به رقبای جدی همدیگر بدل می‌شوند.
چنانچه این روزها، جبهه پایداری حتی پیش از تشکیل مجلس یازدهم و در برهه‌ای که کشور زیر سایه کروناست بار دیگر در حال وزن کشی است تا شاید بتواند در رقابت برای کرسی ریاست مجلس گوی سبقت را از رقبا برباید. چنانچه ترقی نیز در این باره خبر از جلسه جبهه پایداری داد که امروز چهارشنبه بیست فروردین برگزار خواهد شد. به گفته او به احتمال زیاد این جلسه در تهران و با حضور نمایندگان مجلس یازدهم تشکیل خواهد شد و ممکن است در این جلسه درباره ریاست مجلس تصمیم‌گیری کنند.
او درباره احتمال جدی بودن رقابت جبهه پایداری با قالیباف درباره ریاست مجلس گفت: «در این باره باید پس از برگزاری جلسه پایداری‌ها اظهارنظر کرد. این‌که چه تعدادی از نمایندگان دعوت پایداری‌ها را می‌پذیرند و به جلسه می‌روند. آن وقت می‌توان وزن‌کشی کرد و نتیجه گرفت که این رقابت آیا جدی است یا خیر.»
با این حال او به نقش شورای ائتلاف نیرو‌های انقلابی در این باره تأکید دارد و می‌گوید: «تعداد قابل توجهی از نمایندگان نامزد‌های شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب هستند که به مجلس راه یافتند. از این‌رو، اگر این شورا بتواند با تمام نمایندگان در رابطه باشد می‌تواند یک فراکسیون قوی را شکل بدهد. در این صورت فکر می‌کنم این موضوع هم در داخل ائتلاف نیرو‌های خود انقلاب حل و فصل می‌شود و چگونگی انتخاب ریاست مجلس را مشخص می‌کنند.»
بنابراین به نظر می‌رسد ریاست قالیباف احتمالی جدی است؛ البته تا زمانی‌که جبهه پایداری این فرزند نورسیده و طاغی اصولگرایی نیاشوبد و در رایزنی‌های پیش رو با بده و بستان و سهم‌خواهی قاعده بازی را تغییر ندهد. هر چند تجربه رقابت‌های انتخاباتی نشان می‌دهد پایداری‌ها با سهم‌خواهی از اصولگرایان پیش خواهند رفت. در چنین شرایطی، شاید آن‌ها این بار نیز با سهم‌خواهی از ترکیب هیئت رئیسه چنانچه کنعانی‌مقدم نیز می‌گوید چشم بر ریاست مجلس بپوشند و به حضور در هیئت رئیسه قناعت کنند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/169198/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توضیح سفیر ایران در فرانسه درباره حادثه دیروز پاریس

جزئیات افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس از امروز

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

خارج کردن تومور بزرگ از بدن کودک 10ساله

افتتاح 3 طرح هادی و آسفالت راه روستایی در شهرستان فومن

نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت 10

ماجرای صدای انفجار مهیب در گناوه چه بود؟

واکنش اتحادیه اروپا به حادثه انفجار در اصفهان

اراذل و اوباش آستارا از کف خیابان‌ها‌ شدند

خارج کردن تومور بزرگ از بدن کودک 10ساله در رشت

بخشی از کتاب/ وقتی طوفان تمام شد...

فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اردیبهشت ماه

مسافران گیلان و دغدغه‌ای که برچیده شد

صحبت های شنیدنی دکتر شکوری درباره ازدواج

استان ایلام مفتخر به حضور 6 هزار ایثارگر ارتشی است

فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اردیبهشت ماه سال 1403

برگزاری نخستین جشنواره گندم، نان و شیرینى در جزیره کیش

نمایش انیمیشن پاندای کونگ فو کار 4 درسینما لبخند کیش

غزل سعدی: عاشقانه یا عارفانه؟

جزئیات دقیق درباره حمله به کنسولگری ایران در پاریس

اهالی این استان‌ ها از امروز منتظر بارش باران باشند

اهمیت مدح و ثنای الهی در جلد هشتم «طعم شیرین خدا»

اولین دوره مسابقات اسب دوانی گیلان برگزار شد

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، اول اردیبهشت 1403

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

گلایه مردم از ساخت تقاطع های غیرهمسطح در رشت

سبز شدن باغ‌های گیلان با سوغات کاشف السلطنه

آتش گرفتن یک واحد آپارتمانی در شهر رشت

مهار آتش سوزی یک واحد آپارتمانی در شهر رشت

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

شب شعری با عنوان «وعده صادق» در شهرستان لاهیجان

راهپیمایی نمازگزاران درمحکومیت جنایات رژیم کودکش اسرائیل

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

پاکسازی محوطه پل تاریخی بلوردکان لنگرود

اراذل و اوباش آستارا دستگیر شدند

من پیر فنا بدم جوانم کردی

عکس/ اولین دوره مسابقات اسب‌دوانی گیلان برگزار شد

تو مثل منی برف...

گرامیداشت فرزندان گلکون کفن 2 شهرستان گیلان

دستگیری 6 نفر از مخلان نظم و امنیت در آستارا

دیده شدن یک قلاده پلنگ ایرانی در رودبار + فیلم

«تاریخ سازی» با «تاریخ شفاهی»

محبت کردنشون خیلی جالبه

پیام تسلیت مدیرکل بنیادآذربایجان غربی در پی درگذشت همکار خادم الشهدا حجت الاسلام «مصطفی حاجی حسینلو»

رونمایی از مجموعه شعر «پیراهن تو کنار پیراهن من» در صومعه‌سرا

پای «وعده صادق» روی نفس اسراییل/ امنیت خط قرمز ایرانی‌ها