نسیم گیلان

آخرين مطالب

بنچ‌مارک اولیه از پردازنده اپل مبتنی‌ بر آرم فاش شد علمي

بنچ‌مارک اولیه از پردازنده اپل مبتنی‌ بر آرم فاش شد
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - بنچ‌مارک اولیه از پردازنده اپل مبتنی‌ بر آرم فاش شد
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6511633
١٧
٠
زومیت / بنچمارک اولیه از پردازنده‌ی A12Z اپل در رسانه‌ها فاش شد که قدرت و بهره‌وری مناسبی در تراشه‌های اختصاصی مبتنی‌بر آرم نشان می‌دهد.
از زمانی‌که اپل خبر مهاجرت از پردازنده‌های x86 به پردازنده‌های اختصاصی مبتنی بر آرم را رسانه‌ای کرد، بسیاری از کاربران و کارشناسان به‌دنبال مقایسه‌ی قدرت و عملکرد پردازنده‌ها بودند. آن‌ها می‌‌خواستند برتری دقیق احتمالی تراشه‌ی مبتنی‌بر آرم را درمقایسه‌با تراشه‌های قبلی مشاهده کنند. ظاهرا اولین بنچمارک‌ها ازطریق کیت‌های مخصوص توسعه‌ی اپل فاش شده‌اند. اگرچه نمی‌توان با اطمینان کامل اطلاعات منتشرشده را تأیید یا رد کرد، تصاویر منتشرشده داده‌هایی جذابی درباره‌ی عملکرد پردازنده‌ی A12Z ارائه می‌کنند.
اطلاعات جدید از بنچمارک پردازنده‌ی مبتنی‌بر آرم اپل با ابزار گیک‌بنچ استخراج شده‌اند. برخی اعتقاد دارند گیک‌بنچ برای بررسی پردازنده‌‌های اپل، ابزاری عالی محسوب می‌شود. البته بنچمارک اخیر روی نسخه‌‌ی شبیه‌سازی x86 انجام شد. به‌هرحال، حتی اگر نتایج بنچمارک به‌سود پردازنده‌ی اپل باشند، نباید فراموش کنیم اجرای پلتفرم روی شبیه‌ساز با کاهش قدرت و کارایی همراه خواهد بود. به‌علاوه، اپلکیشن مذکور تنها چهار هسته را می‌آزماید؛ اما A12Z پردازنده‌های هشت‌هسته‌ای است که از چهار هسته با معماری big و چهار هسته با معماری LITTLE بهره می‌برد. درنهایت، نمی‌دانیم آیا محیط‌های آزمایشی مخصوص توسعه‌دهنده از چهار هسته‌ی قدرتمندتر بهره می‌برند یا آن‌ها را به‌خوبی شناسایی نمی‌کنند. درمجموع، فراموش نکنید که با اولین بنچمارک‌ها روبه‌رو هستیم و نمی‌توان پیش‌بینی نهایی را طبق آن‌ها ارائه کرد.
شاید برتری پردازنده‌ی x86 درمقایسه‌با آرم، به‌‌دلیل مشکلات شبیه‌سازی باشد
امتیاز تک‌هسته‌ای پردازنده‌ی اختصاصی اپل در گیک‌بنچ 5، 844 و امتیاز چندهسته‌ای آن 2،958 ثبت شد که 3/5 برابر افزایش قدرت را در حالت چندهسته‌ای نشان می‌دهد. در مقام مقایسه، پردازنده‌ی x86 داریم که روی مک‌بوک پرو آزمایش می‌شود و امتیازهای 1،218 و 4،233 را ثبت می‌کند. این امتیازها نیز همان مقیاس‌دهی 3/5 برابری را در حالت چندهسته‌ای نشان می‌دهند. با مقایسه‌ی اعداد متوجه می‌شویم مک‌بوک پرو 13 اینچی در بررسی‌های تک و چند‌هسته‌ای، 1/44 برابر سریع‌تر از A12Z عمل می‌کند.
نکته‌ی جالب‌ در بنچمارک‌ها این است که کارایی و قدرت شبیه‌سازی بسته به اپلیکیشن تفاوت زیادی ایجاد می‌کند. برخی از برنامه‌ها بدون کاهش درخورتوجه کارایی و قدرت در شبیه‌ساز اجرا می‌شوند و برخی دیگر عملکردشان بسیار ضعیف است. اپل Rosetta 2 را با هدف ازبین‌بردن همین مشکلات توسعه داد؛ اما هیچ شبیه‌سازی بدون مشکل و کاهش سرعت عملکرد کار نمی‌کند. به‌هرحال، شبیه‌سازی برخی از اپلیکیشن‌ها پیچیدگی زیادی دارد.
مشکلات شبیه‌سازی باعث می‌شود نتوانیم از بنچمارک‌های منتشرشده نتیجه‌ی دقیقی بگیریم. درواقع، اکنون نمی‌دانیم 1/44 برابر برتری مک‌بوک پرو 13 اینچی به‌‌دلیل مشکلات شبیه‌ساز بوده است یا پردازنده‌ی اپل عملکردی واقعا ضعیف‌تر دارد. دراین‌میان، باتوجه‌به داده‌های بنچمارک آیپد پرو و قدرت فراوان پردازنده‌ی اختصاصی اپل در تبلت مذکور، می‌توان ادعا کرد عملکرد ضعیف A12Z ارتباط زیادی به ضعف شبیه‌ساز دارد.

نسیم گیلان


اگر پردازنده‌ی A12X در آیپد پرو را نشانه‌ای معتبر از A12Z بدانیم، می‌توان نتایج گیک‌بنچ بومی مخصوص آرم را در iOS و نه macOS برای مقایسه در نظر گرفت. در این بخش، امتیازهای 1،120 و 4،650 برای آزمایش‌های تک و چندهسته‌ای دیده می‌شوند. فاکتور افزایش قدرت چندهسته‌ای در A12X برابر با 4/16 است. فراموش نکنید مک‌بوک پرو 13 اینچی در‌مقایسه با آیپد پرو در پردازش تک‌هسته‌ای فقط 8 درصد عملکرد سریع‌‌تری دارد و در پردازش چندهسته‌ای، 10 درصد کُندتر عمل می‌کند.
نتایج بنچمارک در بررسی‌های عمیق‌تر پردازنده‌های اختصاصی اپل، نشانه‌های نگران‌کننده‌ای برای اینتل و AMD به‌همراه دارند. درواقع، مقایسه‌ی بنچمارک آیپد پرو با تقریب مناسبی نشان می‌دهد امتیاز کمتر A12Z در بنچمارک اول به‌‌دلیل مشکلات شبیه‌سازی ایجاد می‌شود. البته نمی‌توان با قطعیت روی این نظریه صحبت کرد؛ چون تفاوت سیستم‌‌‌عامل‌ها هم بر چنین مقایسه‌هایی تأثیرگذار است.
رویکرد سالانه‌ی اپل در ارائه‌ی عملکرد بهتر پردازنده درمقایسه‌با نسل قبل در مسیر بهتری از اینتل قرار دارد. درمقابل، AMD به‌لطف موفقیت‌های حاصل از رایزن‌، وضعیت بهتری دارد. البته بسیاری از کارشناسان دلیل به‌چشم‌آمدن پیشرفت‌های تیم قرمز را تا حد زیادی به عملکرد ضعیف معماری قبلی آن‌ها، یعنی بولدوزر، مرتبط می‌دانند.
وضعیت کنونی دنیای پردازنده برای غول‌های فعال صنعت و حتی کاربران و کارشناسان بسیار مبهم به‌نظر می‌رسد. اینتل همیشه تأمین‌کننده‌ی اصلی تراشه برای اپل بوده است. درمقابل، امروزه AMD سهم مناسبی از بازار پردازنده‌های لپ‌تاپ را دراختیار دارد و برای مقایسه‌ی بهتر تراشه‌ی اپل، باید آن‌ها را مدنظر قرار دهیم. به‌عنوان مثال، پردازنده‌ی 4900HS امتیاز 1،116 را در پردازش تک‌هسته و 7،013 را در پردازش چندهسته‌ای کسب می‌کند. البته فراموش نکنید تراشه‌ی مذکور توان مصرفی بسیار بیشتری از محصولات مقایسه‌شده از اپل و اینتل دارد.
اطلاعات منتشرشده به‌هیچ‌وجه برتری حتمی اپل را تأیید نمی‌کنند. درواقع، نمی‌توان با قطعیت پیش‌بینی کرد که اپل تراشه‌ی آرم مک‌بوک را با قدرتی در حد شکست‌دادن رقبا، یعنی اینتل و AMD، عرضه می‌کند. درپایان، تأکید می‌کنیم امتیازهای منتشرشده به پردازنده‌های نهایی مخصوص مصرف‌کننده تعلق ندارند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/183493/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

11 آلاینده بیماری‌زای مخفی در خانه

عیادت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید از حادثه دیده واقعه تروریستی کرمان

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

مسئولان امنیت شغلی کارگران را تامین کنند

کاهش 3 درصدی نرخ بیکاری گیلان/ برخورد قضایی با 150 کار فرمای متخلف

انعکاس به موقع رسانه‌ها در پاسخ سخت ایران به اسراییل

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

کیش؛ الگوی ایران آینده/ سرمایه‌گذاری کشورهای عربی در کیش

تحقق وعده صادق نشان از اقتدار سپاه بود

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

«حجت الاسلام اسماعیلی» به عنوان راهیار تبلیغ گیلان منصوب شد

رفع تصرف 1000 متر از اراضی ملی منطقه گشت رودخان فومن

نگهداری 42هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور

کشف 700 کیلو گردو قاچاق در بازرسی از یک اتوبوس

ادامه گرمای هوا اواسط هفته در گیلان

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

یادواره سردار شهید سیدمعروف ایرانی در صومعه سرا

پایداری گرمای هوا در گیلان

دستگیری قاتل کمتر از 5 ساعت در تالش

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

داستانک/ راه نجات

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان

لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید

رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

اجرای بیش از 20 ویژه برنامه درهفته عقیدتی سیاسی

تاج شهرستانی عضو شورای شهر رشت 6 ماه تعلیق شد

لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 7 اردیبهشت 1403

آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ساماندهی لندفیل سراوان 84 درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد