تولید علوفه با روش هیدروپونیک توجیه اقتصادی دارد
علمي
بزرگنمايي:
نسیم گیلان- حامد کیومرثی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه کلمه هیدروپونیک از
ترکیب دو واژه یونانی "hydro" به معنای آب و "ponics" به معنای کار و تلاش
ساخته شده است، اظهار کرد: این کلمه را اولین بار دکتر ویلیام فردریک گریک
یکی از اساتید دانشگاه کالیفرنیا، برکلی به کار گرفت. امروزه این روش کشت
به دلایل بسیاری مثل اثرات مثبت زیستمحیطی و کیفیت و سلامت محصولات، در
دنیا گسترش یافته است.
وی افزود: هیدروپونیک در حقیقت فن کشت گیاه بدون خاک است و ژاپن،
آمریکا، هندوستان، هند، هلند، انگلستان و استرالیا نمونههای موفق کشورهای
با کشت هیدروپونیک میباشند.
این پژوهشگر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان با بیان
اینکه استفاده از آفتکشها بسیاری از محصولات کشاورزی را آلوده میکند،
گفت: با توجه به هزینههای نیروی کارگری استفاده از علفکشها هم متاسفانه
افزایش یافته است. در نتیجه استفاده این محصولات توسط انسان، بیماریهایی
نظیر سرطان افزایش مییابد. علوفهای که توسط دام و طیور مصرف میشود بصورت
غیر مستقیم در سبد غذایی ما قرار میگیرد و بر سلامت و امنیت غذایی جامعه
تاثیر میگذارد.
کیومرثی امنیت غذایی را نخستین اصل برای حفظ سلامت جامعه دانست و بیان
کرد: تولید علوفه هیدروپونیک بدون آفتکش میتواند خوراکی سالم را در
اختیار دام و در نهایت انسان قرار دهد. تولید علوفه با روش هیدروپونیک در
زمانی کوتاهتر و با مصرف آب کمتر صورت گرفته و با توجه به نیاز نیروی کار
کمتر میتواند از نظر اقتصادی نیز توجیه پذیر باشد. با استفاده از این روش
از چرای بیرویه دامها و آسیب به مراتع و پوشش گیاهی جلوگیری میشود.
وی گفت: استفاده از کشت هیدروپونیک برای تولید علوفه از یک سو باعث کاهش
تلفات دام در اثر سوءهاضمه و بیماریهای دامی ناشی از مصرف علوفه آلوده و
از سوی دیگر با کاهش مصرف آنتی بیوتیکها سبب ورود خوراکی سالم به چرخه
غذایی و تامین امنیت غذایی جامعه شود.
-
سه شنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۵:۵۷ AM
-
۷۲ بازديد
-
ایسنا
-
حامد کیومرثی
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/722002/