نسیم گیلان

آخرين مطالب

دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود علمي

دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که وقتی گرسنه هستید و غذا می‌بینید یا بوی غذا را حس می‌کنید چه اتفاقی در بدن شما می‌افتد؟ گروهی از محققان در موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک متوجه شده‌اند که بدن ما در عرض چند دقیقه چگونه به این موضوع واکنش نشان می‌دهد. این یافته‌ها ممکن است راه را برای درمان دیابت نوع 2 نیز هموار کند.
هنگامی که حواس ما غذا را تشخیص می‌دهد، بدن ما با تولید بزاق و اسید گوارشی برای دریافت غذا آماده می‌شود. ما از مطالعات قبلی می‌دانستیم که کبد نیز جزو ارگان‌هایی است برای دریافت غذا آماده می‌شود. سینیکا هنشکه(Sinika Henschke)، نویسنده اول این مطالعه، توضیح می‌دهد که اکنون ما نگاهی دقیق‌تر به میتوکندری‌های سلول‌های کبدی انداخته‌ایم، زیرا آنها اندامک‌های سلولی ضروری برای متابولیسم و تولید انرژی هستند و متوجه شدیم که این سازگاری با چه سرعتی شگفت‌آور انجام می‌شود.
به نقل از اس‌اف، محققان با آزمایش روی موش‌ها نشان دادند که تنها دیدن و بوییدن غذا برای تحریک پاسخ در کبد کافی است. به طور خاص، حس کردن غذا بر میتوکندری در سلول‌های کبد تأثیر می‌گذارد.
طی فرآیندی موسوم به فسفوریلاسیون یک گروه فسفات به پروتئین اضافه می‌شود که یک مکانیسم تنظیمی مهم در بدن است. این کار یک مسیر سیگنال‌دهی جدید را نشان می‌دهد که حساسیت به انسولین را در بدن تنظیم می‌کند.
تأثیر روی کبد توسط گروهی از سلول‌های عصبی به نام نورون‌های POMC انجام می‌شود که تنها با دیدن و بوی غذا در عرض چند ثانیه فعال می‌شوند. سپس به کبد سیگنال داده می‌شود تا برای ورود مواد مغذی به سمت خود آماده شود. تحقیقات این تیم همچنین نشان می‌دهد که فعال شدن نورون‌های POMC به تنهایی برای سازگاری میتوکندری، حتی بدون غذا کافی است.
مطالعه ما نشان می‌دهد که درک حسی غذا، فرآیندهای انطباقی در میتوکندری و حساسیت به انسولین چقدر با هم مرتبط هستند. ینس برونینگ(Jens Brüning)، رئیس این مطالعه و مدیر موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک، می‌گوید: درک این مکانیسم‌ها نیز مهم است زیرا حساسیت به انسولین در دیابت نوع 2 مختل می‌شود.
نظر یک متخصص تغذیه
جالب است که ببینیم این یافته‌ها چگونه به انسان‌ها تعمیم داده می‌شوند و تأثیراتی که می‌توانند بر درمان دیابت نوع 2 داشته باشد چیست. ما به خوبی می‌دانیم که فرآیند هضم قبل از خوردن لقمه اول غذا شروع می‌شود.
وقتی به غذا نگاه می‌کنید یا بوی آن را حس می‌کنید، بدن شما شروع به آماده شدن می‌کند. در سطح فیزیکی، وقتی غذا را در تخیل خود می‌بینید، بو می‌کنید یا حتی می‌چشید، شروع به ترشح بزاق می‌کنید. این بسیار مهم است زیرا باعث می‌شود هر چیزی که در طول وعده غذایی اتفاق می‌افتد بسیار آسان‌تر شود.
مطالعات قبلی نشان داده است که کبد نیز خود را آماده می‌کند و اکنون ممکن است ببینیم که این مکانیسم می‌تواند به عنوان یک هدف پزشکی، مورد استفاده قرار گیرد.
این یافته‌ها در مجله Science منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/751144/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کوچکترین آشکارساز نور جهان ساخته می‌شود

خودکفایی در ساخت دستگاه تصویربرداری پرتوی ایکس

«اسپیس‌ایکس» پنجاه و یکمین ماموریت مداری را در سال 2024 انجام داد

برخورد دو سیاهچاله‌ زمانی که جهان تنها 740 میلیون ساله بود

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دهشت»

شهدا و ایثارگران در همه عرصه‌ها از کیان اسلامی‌ حراست و دفاع کرده‌اند

برقراری عدالت در اطلاع رسانی رسالت مهم حوزه روابط عمومی‌ است

پدر شهیدان والامقام « ملائکه زاده» آسمانی شد

جانباز گرانقدر 70 درصد «باقری» به همرزمان شهیدش پیوست

خرید 4 هزار میلیارد تومانی گیلانی‌ها با کالابرگ الکترونیکی

سومین جشنواره گلاب کلاته رودبار دامغان برگزار شد

ورود به کدام اماکن ورزشی در گیلان رایگان اعلام شد؟

رایگان شدن 73 مکان ورزشی گیلان برای مردم

ثبت بیشترین بارندگی گیلان با 57 میلی‌متر در «امامزاده اسحاق» شفت

جام‌های زرین 3000 ساله به گیلان بازگشتند

اردوی دانشجویی طرح ملی «فن فرهنگ» در رشت برگزار شد

آمار تولد و وفات در گیلان

تشدید فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی

پیشرفت مضاعف پروژه‌های شهری شیراز با راه‌اندازی نوبت شب

کلیه خدمات تشخیصی و درمانی به کودکان زیر پنج سال و مادران باردار رایگان است

رهایی محکوم به قصاص پس از 15 سال

ادامه بارش‌های بهاری در گیلان

استفاده از 73 مکان ورزشی در گیلان رایگان شد

سه هزار ساله‌های طلا در گیلان رونمایی شدند

موزه ملی ایران جزو معدود موزه‌های ملی دنیا است!

تفاوت موزه‌داران و افرادی که راهنمای موزه هستند

معرفی کتابی جالب درباره شاهنامه

کتابی جالب برای کودکان نابینا

گزارش مهر از روز نهم نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

گیاه در معرض آسیب به کشاورز هشدار می‌دهد!

◄ معطلی رانندگان کامیون در گمرک آستارا مشکل ادامه داری که حل نمی شود

رویدادی برای ثبت زیبایی‌های عروس گیلان

توافق ایران و روسیه برای قرارداد اجرایی راه آهن رشت- آستارا

موزه‌دار چه کسی ست؟

تفاوت دیدگاه مردم نسبت به موزه از گذشته تا کنون

چشم‌انداز گودال 8000 متری یخ‌زده در دشت یوتوپیا

تراشه مغزی «نورالینک» به دنبال دومین داوطلب است

خودربایی به عشق خواستگار!

به سنگر خودتان برگردید!

فعالیت تناوبی سامانه بارشی تا پایان هفته در گیلان

قدردانی از خانواده‌های شهدا و دختران بسیجی برگزیده در شهرستان صومعه سرا

سومین جشنواره گلاب در کلاته رودبار برگزار شد

گیلان| استقبالی باشکوه از جنس دلتنگی در دیار باران

مردم از نمایشگاه چه کتاب‌هایی خریدند؟

مهم‌ترین جایزه نویسندگان نوقلم برنده خود را شناخت

انبار فضایی؛ تحویل یک ساعته محموله به هر نقطه از زمین!

کشف سلول‌های جدید با قابلیت خودترمیمی

کتاب «نشان سرخ ذوالفقار» به دختر شهید حاج قاسم سلیمانی اهدا شد

جشنواره ملی تئاتر ایثار بهانه‌ای برای انتقال ارزش‌های فرهنگی است

ثبت تصاویر زیبا از حیات وحش گیلان در لنگرود