نسیم گیلان

آخرين مطالب

کاهش عمق تالاب انزلی دستاورد ورود سالانه 600هزار تن رسوبات گفتگو

  بزرگنمايي:

 نسیم گیلان- قربانعلی محمدپور  گفت:تالاب ها می‌توانند در مقابله با تغییر اقلیم عهده‌دار باشند و به همه ما یادآوری کند که می‌توانیم با تغییر شیوه زندگی و در پیش گرفتن اقداماتی هر چند ساده، با تغییر اقلیم سازگاری یافته و با حفاظت از اکوسیستم های حیاتی مانند تالاب ها و جنگل ها، نقشی موثر در کنترل تغییرات اقلیم داشته باشیم.

وی افزود: گیلان دارای بیش از 30هزار  هکتار  پهنه تالابی است که 24هزار و 118 هکتار آن ( 80 درصد ) در قالب 3 تالاب ( انزلی با مساحت 19هزار و 485هکتار، امیرکلایه با مساحت 1200 هکتار و بوجاق و دهنه سپید رود به وسعت سه هزار و 433 هکتار ) تحت عنوان کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است.

 محمدپور ادامه داد: این پهنه ها زیستگاه بیش از 300 گونه پرنده به خصوص پرندگان مهاجرند که هر ساله به تعداد هزاران قطعه، بخشی از چرخه زندگی خود را در این استان سپری می کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان، تصریح کرد: تالاب های استان، زیستگاه مناسب بیش از 60گونه ماهی  را فراهم ساخته‌اند، ضمنا این تالاب‌ها به عنوان  بخشی از محیط زیست، قسمتی تفکیک ناپذیر در زندگی معیشتی حاشیه نشینان و مردم محلی هستند که در صورت تخریب یا زهکشی تالاب هابا مشکلات عدیده معیشتی و اجتماعی روبرو خواهند شد.

وی با بیان اینکه تالاب های استان گیلان با چالش های متعدی روبرو هستند، گفت: ورود رسوبات به حجم تقریبی 600 هزار تن که در صورت عدم مدیریت می‌تواند سالانه نیم متر از عمق تالاب را کاهش دهد، ورود 300 هزار متر مکعب انواع پسآب هاو فاضلابها از 7 شهر حوزه تالاب انزلی و معادل 500 هزار متر مکعب پساب کشاورزی و سایرفاضلاب ها به این تالاب، شکوفایی جلبکی و افزایش انواع گونه های گیاهی و گونه های مهاجم  نظیر سنبل آبی، آتش سوزی، زهکشی و تصرفات عدوانی، فعالیت های عمرانی و اقتصادی در حوزه تالاب  ها و شکار وصید بی‌رویه ( در حدود 30 هزار پرنده در یک دوره 3 ماهه در تالاب انزلی شکار می‌شوند) همگی از چالشها و معضلاتی است که باید مرتفع شوند. ضمن اینکه   آمار تقریبی صید در سال در حدود 120 تن است.

محمدپور در راستای حفاظت و احیا تالاب های کنوانسیون رامسر استان به فعالیت های  انجام شده اشاره کرد و گفت: مختصری از این فعالیت‌ها در حوزه تالاب انزلی پروژه های طرح احیاء شامل احداث تله رسوب گیر در رودخانه پسیخان، احداث تله رسوب گیر در رودخانه  شیله سر، احداث تله رسوب گیر در رودخانه سیاه درویشان، احداث و لایروبی آبراه‌ها در پهنه تالاب، برداشت رسوبات  از پهنه تالاب انجام یافته است و "پروژه مدیریت اکولوژیک تالاب انزلی " با تشکیل 7زیر کمیته فنی (حفاظت یکپارچه زیست بومی تالاب، مدیریت آبخیزدار، مدیریت فاضلاب، مدیریت پسماند، اکوتوریسم، روابط عمومی وآموزشهای زیست محیطی و حقوقی ) است.

وی گفت: حفاظت محیط زیست گیلان با همکاری دستگاههای اجرایی مرتبط با احیای تالاب  اقداماتی نظیر لایروبی آبراه ها و برداشت رسوبات از پهنه تالاب جهت برقراری  ارتباط هیدرو لوژیک و اکولوژیک بخش های مختلف تالاب، ایجاد مسیر امن جهت تردد فعالان و ذینفعان، جلو گیری از تملک اراضی تالاب، جلوگیری از اثرات مخرب سیلاب، توسعه ورزش های آبی، کنترل و مهار پسماندهای شناور مبادی ورودی به تالاب بوسیله تله های زباله گیر و جمع آوری پسماند مهار شده از محدوده تله و از روی سطح آب توسط شناورهای مخصوص و اقدامات حقوقی شامل  پایش مناطق جهت برآورد میزان تصرفات ، رفع تصرف آنی در مراحل اولیه تصرف (قطع درختان دست کاشت )،  پیگیری قضایی و خلع ید وقلع وقمع بناهای غیر مجاز، مقابله با آ تش  سوزی در تالاب انزلی ( کنترل حریق در 116 هکتار از اراضی تالاب انزلی ) و اجرای پروژه احیا تالاب سلکه( احیای 150 هكتار از سلکه ) ، احیای پناهگاه حیات وحش سرخانکل به وسعت 100 هکتار ( به روش لایه برداری و عمق برداری ) و تجهیز و نوسازی مرکز آموزش زیست محیطی مستقر در منطقه و پروژه مبارزه مکانیکی با گونه مهاجم سنبل آبی ( جمع آوری فیزیکی در مساحت 340هکتار )و جمع آوری آزولا از تالاب انزلی، تهیه و اجرای برنامه درسی آموزش زیست محیطی برای آموزش کلاسی در مدارس و اجرا در برنامه های آموزش آموزگاران، ردیابی پرندگان ( حواصیل و پلیکان )، ایجاد پایلوت ساخت کمپوست خانگی و جمع آوری زباله روستایی در روستای دهنه سر شیجان، آموزش و ترویج ورمی کمپوست، احداث کانال، کانال سنگی گابیون و تشکی، حصارکشی، حفاظت و بذرپاشی  بندهای رسوب گیر در حوزه آبخیز تالاب انزلی در منطقه النزه، آماده سازی بایوتیوب به مساحت 350 متر مربع در پناهگاه حیات وحش سلکه، ساخت و بهره برداری مرکز بازدید کنندگان به مساحت 300 متر مربع در زمینی به وسعت 3000 متر مربع در جیر سر باقر خاله ، انجام پروژه وکیوم انزلی جهت انتقال فاضلاب 500 خانوار ، آموزش زیست محیطی در زمینه پرنده نگری، اکوتوریسم مدیریت پسماند و آشنایی با تالاب به سه هزار نفر را انجام داده است.

محمدپور گفت: در راستای مدیریت و احیا  تالاب های کنوانسیون رامسر برنامه های مکمل متعددی را شامل اجرای مدیریت زیست بومی تالاب های کنوانسیون رامسر به عنوان سیاست اصلی در مدیریت تالاب ها را در دست اقدام داریم.

وی با بیان اینکه ما می توانیم حال تالاب ها را بفهمیم و پایش کنیم، گفت :کاهش سطح آب تالاب، تغییر رنگ آن، رویش یکباره گیاهان غیربومی در گستره ای از آن، بوی بد و زباله های شناور در آن از نشانه‌های ناخوشی تالاب است.

 محمدپور  تصریح کرد: مسئولیت پذیری، هشدار به موقع، پیشگیری، پاکسازی و مطالبه‌گری و همت جمعی برای بهبود و حفاظت از تالاب‌ها می‌تواند زندگی را به آنها باز گرداند. شهروندان و جوامع محلی می‌توانند نقشی مهم در حفاظت از تالاب های محلی بازی کنند. امروز حفظ محیط زیست را در گرو مشارکت و همراهی مردم می‌بینیم.انتظار ما این است که  نه تنها جوامع محلی ، سمن ها و ... بلکه همه مردم کشور  به خصوص مردم گیلان در این مهم همراه و همیار  و همگام با ما باشند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/85481/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان

لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید

رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

اجرای بیش از 20 ویژه برنامه درهفته عقیدتی سیاسی

تاج شهرستانی عضو شورای شهر رشت 6 ماه تعلیق شد

لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 7 اردیبهشت 1403

آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ساماندهی لندفیل سراوان 84 درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد

یکی از راه‌های توسعه گیلان همدلی میان دولت و مجلس است

پروژه قزوین-رحیم آباد-کلاچای می‌تواند پیشران توسعه باشد

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مقوله حجاب اولویت دانشگاه است

رقابت بیش از 27 هزار داوطلب گیلانی در نوبت اول کنکور سراسری

«پاسخ»؛ ویژه‌برنامه شبکه باران برای پاسخگویی مسئولان به مطالبات مردم

حفاظت از انفال مهمترین رسالت هر جنگلبان است

مسدود شدن 9 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان رودبار

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

جلسه شورای گفتگوی بخش خصوصی با دولت و بانک‌های گیلان

پاسخ شفاف مسوولان گیلان به مطالبات مردم از شبکه باران

تارتار: یکی از اهداف اصلی ملوان کسب مقام قهرمانی جام حذفی است

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

هر دختری باید کفش سفید داشته باشد

شورای گفتگوی بخش خصوص با دولت و بانک‌های گیلان

تحقق توسعه پایدار با همدلی و انسجام مجلس و دولت

نشست هم اندیشی روسای دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشگاهی گیلان

ابتکار عمل رسانه ملی در انتخابات، مشارکت آگاهانه مردم را رقم زد

بسیج اساتید باید کارکرد متفاوتی در جهاد تبیین داشته باشد

اساتید دانشگاه‌ها همواره دغدغه حل مسائل کشور و ملت را سرلوحه کار خود قرار داده اند.

هدف دولت سیزدهم کاهش بار ترافیکی در کلانشهر رشت است

گیلان با 90 همت فرصت سرمایه‌گذاری در نمایشگاه اکسپو حضور دارد

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

رنگ کردن مو و ابرو با نسکافه

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری