نسیم گیلان

آخرين مطالب

تکرار تنزل رتبه اعتباری ترکیه مقالات

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان -
تکرار تنزل رتبه اعتباری ترکیه 2
٢٤٣
٠
دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
رتبه اعتباری ترکیه از سوی موسسه اعتبارسنجی مودیز وارد قلمرو منفی شد. این موسسه در رابطه با افت رتبه اعتباری این کشور از وابستگی شدید به جریان ورودی سرمایه خارجی و ریسک توازن قوا در دولتی که بارها در نهادهای مستقل مداخله کرده نام برد. همچنین این موسسه بدهی بلندمدت ترکیه را از حیث اعتبار‌گذاری یک سطح تنزل داد و از Baa3 به B1 رساند.
ساختار اقتصادی ترکیه به شدت وابسته به بدهی‌های مبتنی بر تامین مالی از طریق جریان ورود سرمایه خارجی است. بازپرداخت بدهی‌ها هرسال در حجم سنگین فراتر از توان اعتباری ترکیه هستند و از همین رو، رشد اقتصادی با ثباتی در این کشور رخ نخواهد داد. به این ترتیب، ترکیه باز هم شاهد نوسانات مالی خواهد بود. البته نوسانات ارزی و تکانه‌های سیاسی، ژئوپلیتیک و اقتصادی به بازار سهام استانبول فشار وارد خواهند کرد. موسسه مودیز انتظار دارد در طول 2 سال آینده ذخایر ارزی و بدهی‌های کوتاه‌مدت این کشور برای اقتصاد ترکیه مشکلات فراوانی ایجاد ‌کنند. پس از انتشار کاهش رتبه اعتباری ترکیه، لیر بازهم به سراشیبی غلتید و از نرخ برابری 9/ 5 با دلار آمریکا تا 939/ 5 نزول کرد. هرچند پس از آن بخشی از قدرت خود را جبران کرد. هشدار مودیز پیش از این نیز گواه بر تنزل رتبه اعتباری و رشد اقتصادی ترکیه داده بود.
کاهش 5/ 1 درصدی رشد اقتصادی ترکیه
موسسه خدمات مالی‌اعتباری «مودیز» پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی ترکیه را تنزل داد. تعمیق فشارهای وارده از سوی بازار و تشدید ریسک‌های داخلی و خارجی، مهم‌ترین دلایل کاهش محتمل برای افت نرخ رشد اقتصادی عنوان شده‌اند.مودیز در گزارش چشم‌انداز جهانی خود که در روز 30 ماه مه منتشر شد، پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی ترکیه در سال جاری میلادی را از 4 درصد به 5/ 2 درصد کاهش داد. همچنین پیش‌بینی این نرخ برای سال 2019 نیز از 5/ 3 درصد به 2 درصد کاسته شد. اقتصاد ترکیه در سال گذشته 4/ 7 درصد رشد داشته است.مودیز در گزارش خود نوشت: «سخنرانی اخیر رئیس‌جمهوری ترکیه، رجب طیب اردوغان درباره افزایش کنترل دولت بر حوزه سیاست پولی پس از انتخابات ریاست جمهوری و مجلس در 24 ژوئن، آسیب شدیدی بر نرخ ارز و مولفه‌های کلان اقتصادی گذاشت.» در متن این گزارش آمده است که اظهارات اردوغان به سرمایه‌گذاران نشان داد استقلال بانک مرکزی در معرض تضعیف قرار گرفته و ضربه دیگری بر حاکمیت قانون در ترکیه وارد شده است.تشدید بی‌ثباتی داخلی و خارجی همراه با وابستگی به اعتبارات کوتاه‌مدت، منجر به تقویت حساسیت نسبت به افزایش نرخ بهره جهانی و تضعیف بیشتر ارزش لیر شد.
متد اقتصادی ترکیه
استراتژی ترکیه برای سوخت‌رسانی به قطار اقتصاد، افزایش تخصیص اعتبارات از طریق استقراض به منظور تشویق سرمایه‌گذاری است؛ اما سرمایه لازم برای دستیابی به هدف در بانک‌های این کشور موجود نیست. نرخ پس‌انداز در ترکیه نزدیک 15 درصد از تولید ناخالص داخلی برآورد می‌شود که از نظر صندوق بین‌المللی پول نسبت به اقتصادهای دارای شرایط مشابه ناکافی است؛ بنابراین استقراض خارجی راه‌حل تامین سرمایه لازم خواهد بود. موسسه‌های مالی (و نه افراد) مجاز به استقراض سرمایه لازم از منابع خارجی هستند. از آنجا که سرمایه ورودی بیشتر از جنس دلار یا یورو است، گزینه تضعیف لیر برای پوشش بدهی از طریق اعمال سیاست پولی کارآیی لازم را نخواهد داشت. در ادامه علاوه‌بر ریسک عمل استقراض، زمینه لازم برای سقوط لیر نسبت به یورو و دلار فراهم خواهد شد. اردوغان برای تحکیم پایگاه قدرت خود، حاضر به پذیرفتن ریسک مالی بلندمدت به ازای رشد اقتصادی کوتاه‌مدت شده بود تا پیروز انتخابات شود. با اینکه امکان جلوگیری از تضعیف لیر و رشد تورم از طریق تقویت قدرت داخلی برای تامین سرمایه و وام‌دهی وجود دارد، اما محدودیت‌های این روش که با افزایش نرخ بهره میسر می‌شود با رویکرد کوتاه‌مدت اردوغان در تضاد است.
افزایش نرخ بهره موجب تقویت نرخ پس‌انداز و جذب لیر خواهد شد. همزمان، نرخ استقراض نیز بالا خواهد رفت تا حاشیه سود لازم برای بانک‌ها پدید آید؛ بنابراین ممکن است علاوه بر کندی موتور اقتصاد، نرخ بهره روند صعودی اجتناب‌ناپذیری را تجربه کند. نیاز ترکیه به حفظ ارزش لیر، جریان آزاد سرمایه، کنترل تورم و رونق اقتصادی منجر به بروز شکاف عمیقی میان اردوغان و بانک‌مرکزی این کشور شده است. بانک‌مرکزی در راستای حفظ ارزش لیر و کنترل تورم دورقمی به افزایش نرخ بهره گرایش دارد؛ اما اردوغان خواستار تداوم رشد اقتصادی است که با افزایش نرخ بهره میسر نخواهد شد. رئیس‌جمهوری ترکیه ظرف 2 سال گذشته از هر فرصتی برای انتقاد از نرخ بهره بالا استفاده کرد. او حتی بانک‌مرکزی را به دخالت مستقیم دولت در پایین نگه داشتن نرخ بهره تهدید کرده است.طلای جهانی در نهایت معاملات پایانی هفته را با ثبت قیمت 1341 دلاری به انتها رساند. افزایش ریسک‌های ژئوپلیتیکی از یک‌سو و نگرانی‌ها در مورد اقتصاد جهان از سوی دیگر، باعث ورود طلا به بازار گاوی (افزایشی یا Bullish) شده است. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند این روند ادامه داشته باشد و جذابیت طلا به‌عنوان یک دارایی‌ امن برای سرمایه‌گذاران بیشتر شود.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/98783/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

11 آلاینده بیماری‌زای مخفی در خانه

عیادت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید از حادثه دیده واقعه تروریستی کرمان

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

مسئولان امنیت شغلی کارگران را تامین کنند

کاهش 3 درصدی نرخ بیکاری گیلان/ برخورد قضایی با 150 کار فرمای متخلف

انعکاس به موقع رسانه‌ها در پاسخ سخت ایران به اسراییل

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

کیش؛ الگوی ایران آینده/ سرمایه‌گذاری کشورهای عربی در کیش

تحقق وعده صادق نشان از اقتدار سپاه بود

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

«حجت الاسلام اسماعیلی» به عنوان راهیار تبلیغ گیلان منصوب شد

رفع تصرف 1000 متر از اراضی ملی منطقه گشت رودخان فومن

نگهداری 42هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور

کشف 700 کیلو گردو قاچاق در بازرسی از یک اتوبوس

ادامه گرمای هوا اواسط هفته در گیلان

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

یادواره سردار شهید سیدمعروف ایرانی در صومعه سرا

پایداری گرمای هوا در گیلان

دستگیری قاتل کمتر از 5 ساعت در تالش

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

داستانک/ راه نجات

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان

لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید

رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

اجرای بیش از 20 ویژه برنامه درهفته عقیدتی سیاسی

تاج شهرستانی عضو شورای شهر رشت 6 ماه تعلیق شد

لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 7 اردیبهشت 1403

آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ساماندهی لندفیل سراوان 84 درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد