نسیم گیلان
معاون فرماندار صومعه‌سرا: سرمایه‌گذاری در حوزه بوم‌گردی جدی گرفته شود
یکشنبه 23 تیر 1398 - 10:56:52 AM
ایرنا
نسیم گیلان- توفیقی در کارگروه مشترک اشتغال و بوم‌گردی صومعه سرا، به اهمیت برگزاری این کارگروه اشاره و اظهار کرد: بسیاری از افراد جامعه درگیر بحث اشتغال هستند.

وی با بیان اینکه هدف اصلی اجرای این طرح، برنامه ریزی و پایه آن ایجاد اشتغال است، افزود: ماحصل و نتیجه بوم‌گردی اشتغالزایی است.

توفیقی ادامه داد: با توجه به اینکه در بحث بوم گردی در حال حاضر تسهیلاتی وجود ندارد باید مراحل موافقت نامه و صدور پروانه و … را طی کنیم و به طور جدی این مهم توسط بخشداران مورد پیگیری قرار گیرد.

معاون فرماندار صومعه سرا از بخشداران و دهیاران خواست اقدام به جذب سرمایه گذار در بخش بوم گردی کنند تا در صورت فعال شدن مجدد سامانه کارا صومعه سرا جزو شهرستان های اول در پرداخت تسهیلات باشد.

وی یادآور شد: در زمینه اشتغال روستایی 485 پرونده با اشتغالزایی 936 نفر با تسهیلات درخواستی 58 میلیاردی به بانک‌ها معرفی شده‌اند که در حال حاضر 278 پرونده با اشتغالزایی 422 نفر با 21 میلیارد اعتبار جذب شده است.

شهرستان صومعه سرا با وسعتی حدود 564 کیلومتر مربع و سه بخش مرکزی، تولمات و سردارجنگل در 25 کیلومتری غرب مرکز گیلان واقع است.

بوم گردی از سال 2015 با عنوان سفری مسئولانه به جاذبه‌های طبیعی و همراه شدن با ویژگی‌های فرهنگی یک سرزمین بمنظور تجربه کهن داشت‌های مردمان مطرح شد و این نوع گردشگری بواسطه گیرایی‌های روستایی، همیشه مورد توجه گردشگران در گیلان بوده است.
بنا به تعاریف، بوم گردی با ایجاد فرصت پیشرفت و توسعه اقتصادی می‌تواند به عنوان جایگزینی برای سایر منابع درآمدی مردم منطقه محسوب شود و همچنین فرصتی مغتنم برای جلوگیری از فروش زمین‌های کشاورزی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان است.

اقامتگاه‌های بوم گردی، اقامتگاه‌هایی هستند که در محیط‌های بکر طبیعی، بافت‌های روستایی و بافت تاریخی شهرها و با رعایت بالاترین سطح ضوابط زیست محیطی و به شکلی سازگار با معماری بومی و سیمای طبیعی منطقه احداث شده و ضمن حداکثر تعامل با جامعه محلی، زمینه حضور و اقامت گردشگران را با کیفیتی قابل قبول و تعریف شده فراهم می‌آورد.

تفاهم نامه‌ای در سطح استانی بین معاونت عمرانی استانداری گیلان، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در اواخر آذرماه سال 96 منعقد شد و بر همین اساس و به منظور پیگیری و سرعت بخشی به روند رسیدگی به درخواست‌های واصله، از تاریخ انعقاد تفاهم نامه تاکنون سی و پنج جلسه کمیته بوم گردی استان برگزار شده و در جلسات یادشده تعداد 622 پرونده که دارای شاخص‌های اقامتگاه‌های بوم گردی از قبیل معماری بومی همساز با اقلیم، احداث سامانه دفع بهداشتی فاضلاب، استقرار خانوار روستایی در ساختمان یا خانه محوطه پیرامونی به منظور قرارگیری گردشگران در فضای زندگی روستایی و … مورد تأیید و منجر به صدور موافقت اصولی اولیه برای متقاضیان واجد شرایط شده است.
در همین بازه زمانی تعداد 103 واحد با میزان سرمایه گذاری بالغ بر 105 میلیارد تومان و اشتغال 359 نفر، موفق به اخذ پروانه ساختمانی و صدور مجوز ایجاد و شروع عملیات ساخت شده ضمن آنکه 17 واحد بوم گردی با میزان سرمایه گذاری بالغ بر هشت میلیارد تومان و اشتغال 76 نفر، موفق به اخذ مجوز بهره برداری شش ماهه از این اداره کل شده اند و در حال حاضر در حال ارائه خدمات به مسافران و گرشگران هستند که پیش بینی می‌شود تا پایان سال جاری دست کم 40 واحد دیگر نیز افزوده شود. بیشتر بخوانید

گیلان از استان هایی است که برخلاف روند مهاجرت روستانشینان، همچنان دارای درصد جمعیت روستایی بالاتری به نسبت کشور است و درصد جمعیت روستایی گیلان 40 درصد است در حالیکه این عدد برای کل کشور رقمی کمتر از 30 درصد را نشان می دهد.
توسعه صنایع دستی، انجام کشت دوم در شالیزارها، اشتغال خانگی و خرد در خانه های روستایی، توسعه و احیای تولید پیله ابریشم، توسعه فضاهای گردشگری روستایی و بوم گردی و ایجاد واحدهای صنعتی کوچک در روستاها با مشارکت روستائیان از مهم ترین برنامه های استان برای اشتغالزایی در روستاهاست.


http://www.gilan-online.ir/fa/News/103977/معاون-فرماندار-صومعه‌سرا--سرمایه‌گذاری-در-حوزه-بوم‌گردی-جدی-گرفته-شود
بستن   چاپ