نسیم گیلان
مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان عنوان کرد:
برگزاری کارگاه های آموزشی اجتماعی در کتابخانه های گیلان
يکشنبه 13 مرداد 1398 - 08:26:34
نسیم گیلان - مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه در حوزه فعالیت های اجتماعی را در راستای شاخص های قانون حقوق شهروندی مورد تاکید مسئولین نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دانست که در کتابخانه های عمومی به جدیت در حال اجراست.
به گزارش ایسنا – منطقه گیلان، پریسا کرمی در نخستین کارگاه آموزشی «رفتار با کودکان خیابانی، کودکان کار و کودکان بی سرپرست و بدسرپرست» که با هدف آشنایی با پدیده کودکان کار و خیابانی و چگونگی مواجهه با این کودکان در رشت برگزار شد، با اذعان به رسالت مجموعه کتابخانه های عمومی در آگاهی بخشی مناسب به مخاطبین درخصوص پدیده های اجتماعی، خاطرنشان کرد: تمامی تلاش این مجموعه جلوگیری از بروز آفت ها و معضلات موجود در جامعه است و با برنامه ریزی مدونی که برای مخاطبین کتابخانه ها صورت می گیرد در این مسیر حرکت می کند.
وی به انتظارات مخاطبین از کتابخانه های عمومی نیز اشاره کرد و گفت: کتابخانه های عمومی با بررسی نیازهای اطلاعاتی جامعه مخاطب خود از نقاط ضعف و قوت عملکرد خود آگاه است و با برنامه ریزی راهبردی و ارزشیابی اقدامات خود سعی در ارتقای دانش مخاطبین خود دارد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان برگزاری کارگاه آموزشی «رفتار با کودکان خیابانی، کودکان کار و کودکان بی سرپرست و بدسرپرست» با همکاری موسسه خیریه «حامی شایسته گیلان ما» را در راستای امضای تفاهم نامه همکاری مشترکی دانست که برای آشنایی با کودکان کار و برای نخستین بار در سطح کتابخانه های عمومی کشور در شهر رشت برگزار می شود.
این مسئول فرهنگی کارگاه آموزشی مذکور را در راستای ارائه خدمات کتابخانه های عمومی به این قشر و کمک به ارتقای سطح دانش و مهارت های کودکان کار عنوان کرد و متذکر شد: تغییر نگرش افراد جامعه نسبت به این عزیزان و ایجاد محیط مناسب فکری برای کودکان کار و خانواده های ایشان یکی از رسالت های فرهنگی است که مجموعه کتابخانه ها می تواند گام های مثبت را در این زمینه بردارد.
وی در پایان برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه در حوزه فعالیت های اجتماعی را در راستای شاخص های ارائه قانون حقوق شهروندی مورد تاکید مسئولین نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دانست که در کتابخانه های عمومی به جدیت در حال اجراست.
حسین احمددوست، مدیرعامل موسسه خیریه "حامی شایسته گیلان ما" نیز به عنوان مدرس این کارگاه آموزشی، با قدردانی از نگاه فرهنگی و دغدغه مند مجموعه کتابخانه های عمومی استان گیلان، خاطرنشان کرد: در دو دهه فعالیت مستمر در حوزه کودکان کار و خیابانی و همکاری با دستگاه های مختلف اجرایی و نهادهای خدمات رسان، تاکنون مجموعه ای همانند کتابخانه های عمومی استان گیلان با تمام ظرفیت در حوزه کودکان کار فعالیت نکرده است.
وی پیگیری های مجموعه کتابخانه های عمومی در این خصوص را نشان دهنده عزم جدی مسئولین این مجموعه برای رفع مشکلات فرهنگی کودکان کار و خیابانی عنوان کرد و افزود: اگر نگران و دلسوز کودکان کار و خیابانی هستیم و با دیده ترحم یه این کودکان می نگریم، این نگرش را باید تبدیل به یک مسئولیت اجتماعی کنیم و حمایت های اجتماعی خود را در این زمینه نسبت به این کودکان به انجام برسانیم.
احمددوست با بیان اینکه کودکان کار بار اقتصادی خانواده را بر دوش می کشند تا از فروپاشی خانواده ها جلوگیری کنند، یادآور شد: کودکان کار یکی از پدیده های اجتماعی عصر جدید هستند که با گسترش زندگی شهرنشینی ایجاد شده و رابطه تنگاتنگی با سطح فرهنگی خانواده ها و سطح معیشت آنان دارد.
وی اضافه کرد: کودکان کار به واسطه نقش کم رنگ پدر به عنوان سرپرست خانواده و عدم توانایی وی در تامین مایحتاج روزمره زندگی وارد عرصه فعالیت های اجتماعی برای کسب درآمد می شوند و تجربه های بیش از سنین خود را به دست می آورند که این زمینه نافرمانی در خانواده را نیز درپی دارد.
وی با اشاره به قوانین موجود در کشور درخصوص فعالیت های اقتصادی کودکان، عنوان کرد: قانون کار ایران حداقل سن کار برای کودکان را 15 سال در نظر گرفته و به کارگیری افراد کمتر از 15 سال در فعالیت های اقتصادی را ممنوع دانسته است.
احمددوست باورهای اشتباه در جامعه نسبت به کودکان کار را مهمترین عامل در سوق دادن این کودکان به سمت بزهکاری های اجتماعی عنوان کرد و گفت: به کار بردن تعابیری چون دزد، مجرم، بزهکار و عضویت این کودکان در باندهای مخوف ریشه در عدم شناخت افراد جامعه از این قشر دارد که تنها برای تامین نیازهای شدید مالی خود در شهرها حضور دارند.
وی در پایان ایجاد سازوکار مناسب حمایتی از این قشر آسیب پذیر و در معرض خطر را یادآور شد و تاکید کرد: تمرکز دقیق نهادهای اجتماعی بر کودکان کار در خیابان و راه اندازی رسمی مراکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده و نیز افزایش آگاهی های اجتماعی شهروندان در زمینه مواجهه با کودکان کار می تواند آسیب های اجتماعی به ایشان را به حداقل برساند.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/109664/برگزاری-کارگاه های-آموزشی-اجتماعی-در-کتابخانه های-گیلان
بستن   چاپ