نسیم گیلان
گردشگری الکترونیک، جلوه ای دیگر از گردشگری نوین
شنبه 13 آبان 1396 - 9:27:04 AM
ایرنا
گیلان آنلاین -  استان گیلان سراسر شوق سفر در پهنه گردشگری است و امروز با چیره شدن جلوه ای از صفر و یک در دنیا ، باید جایگاه گردشگری الکترونیک را جستجو کرد و اهمیت آن در جهان کنونی را فهمید.
سفر از زمانی آغاز می شود که اندیشه اش در ذهن نمایان شود و آنان که از ذوق سفر سرشارند نیک می دانند که گیلان ، سفرنامه ایست بی منتهی ...
بر این اساس واژه گیلانگردی، اغراق نیست چراکه گیلان تنها طبیعت نیست و جای جای آن سرشار از غنای تاریخی و طبیعی و فرهنگی است؛ اما امروز دنیا دیگر شده و جهان جهان تارنماها و شبکه های مجازی است که به شکل قابل توجهی بیش از هر چیز دیگر ، در این حباب خاکی رسوخ کرده تا به امروز که گردشگری الکترونیک، رخ نمایی تازه در صنعتی نویافته است.
اگر نیک بنگریم کارها ساده شده و به قوت یک کلیک و اگر نخواهیم اغراق کنیم دو کلیک، درست در نقطه ای قرینه مکانی که هستیم، آن طرف کره زمین می توان وارد شهری شد و در یکی از جاذبه های گردشگری آن قدم زد، اما آیا کسی در آن نقطه قرینه که ما در حال قدم زدن هستیم می تواند در ماسوله، قلعه رودخان ، پل خشتی لنگرود قدم بزند و در باغ های پرتقال، خود را به بهشت چشم دعوت کند و به شوق استشمام عطر بوته های مخملگون چای و بهار نارنج، سراغ سایت های گردشگری و رزرو بیلت رفته و اسباب سفر فراهم کند؟
** در درآمد گردشگری هیچ چیز پر ارزشی را از دست نمی دهیم
چقدر به گردشگری الکترونیک نزدیک شده ایم و در این عرصه پا گذاشته ایم اما نخست بدانیم اصلاً گردشگری الکترونیک چیست؟
گردشگری الکترونیکی به‌کارگیری فناوری‌های جدید بویژه فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات در دو بعد عرضه و تقاضای گردشگری است که در آن علاوه بر عرضه خدمات مورد نیاز گردشگران، زمینه های بازاریابی و دورنمای گردشگری مقاصد فراهم می‌آید.
حال تا چه اندازه پا به عرصه گردشگری الکترونیک نهاده‌ایم؛ آن هم در استانی که به گردشگری بلندای نام یافته و سوی به شکوهمندترین دریاچه جهان دارد و شالی و عطر چای آوازه‌اش شده و بنا به شدت باران‌هایش، گیلان نام گرفته است.
ˈروشن بابایی استاد دانشگاه در رشته گردشگری بیان می کند: گردشگری الکترونیک در جریان‌های توریستی کشورها و سرزمینمان رخنه کرده و حتی انواع خاصی مانند سفرهای الکترونیکی، بلیت الکترونیکی، پرداخت و هتل‌داری الکترونیکی را به ‌وجود آورده است.
وی معتقد است: صنعت گردشگری با بهره گیری از این پیشرفت‌های فناوری به سرعت به جلو رفته و صنعت پیچیده ای پدید آمده که باید برای حرکت سریع تر این صنعت، به نسبت نیازهای جامعه از تخصص‌های علمی استفاده شود.
بابایی گردشگری امروز را ارزنده ترین صنعت پول‌ساز در جهان می داند که دولت مردان کشور باید با تلاشی وافر در این راه، بیش از همیشه تلاش کنند چراکه این تلاش می تواند جذب گردشگر، معرفی کشور در سطح جهانی و ارتقای رشد ناخالص ملی را به همراه داشته باشد.
وی ادامه می دهد: فرقی که درآمد گردشگری با درآمد نفت دارد، این است که در درآمد گردشگری هیچ چیز پر ارزشی را از دست نمی دهیم، بلکه سرمایه جذب می‌کنیم.
** تقویت گردشگری الکترونیکی به عنوان یک هدف در گیلان است
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز   بیان کرد: گردشگری الکترونیک این امکان را فراهم می آورد که ظرفیت‌ها و پتانسیل های موجود مقاصد به بازارهای هدف گردشگری معرفی شود.
ˈرضا علیزاده با اشاره به اهمیت انعکاس صحیح و سریع اخبار و رویدادهای حوزه گردشگری و تاثیر آن در تنویر افکار عمومی بیان کرد: در جهان امروز ، گردشگری یکی از ارکان اصلی توسعه به شمار می آید و اطلاع رسانی و تبلیغات درباره ظرفیت های این صنعت، ایجاب می‌کند تا رسانه ها و پیام های آنها به دقت مورد مطالعه قرار گیرد.
وی اطلاع رسانی و تبلیغات در صنعت گردشگری را از جمله مهم‌ترین ابزارها برای توسعه فرهنگ گردشکری خواند که موفقیت سازمان را در پی دارد.
وی شناخت افکار عمومی را یک ضرورت دانست و افزود: مستندسازی از ظرفیت های موجود در صنعت گردشگری و نیز اقدامات صورت گرفته در مسیر توسعه آن در گیلان با رویکرد جامع نگری در اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان گیلان مورد تاکید است.
علیزاده به تعدد آثار و بناهای تاریخی، تاسیسات اقامتی و پذیرایی و همچنین گستردگی حوزه صنایع دستی در گیلان اشاره کرد و افزود: هریک از این عناوین در بردارنده اطلاعات ارزشمند برای گردشگران است لذا تدوین برنامه ای هدفمند و جامع برای معرفی آنها بویژه در فضای مجازی یک ضرورت تلقی می شود.
وی استفاده از فضای مجازی و شکستن مرزها به واسطه شبکه های مخابراتی و اینترنت را مورد بحث قرار داد و افزود: گردشگری الکترونیک که از شاخه های جدید در این صنعت محسوب می شود، به سرعت رو به گسترش رفته تا آنجا که پیش از شکل گیری سفر هریک از خانواده ها و گردشگران بصورت الکترونیک جاذبه های موردنظر خود را رصد می کنند.
علیزاده بیان کرد: تولید نرم افزارهای کاربردی گردشگری و نرم افزارهای وابسته به موضوع سفر اقدامی اثرگذار در معرفی جاذبه های گردشگری مناطق مختلف به شمار می آید و با بسترسازی، ایجاد اشتغال پایدار و کسب درآمد را به همراه می آورد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان با تاکید بر لزوم بهره گیری از ظرفیت فضای مجازی برای افزایش شمار گردشگران، پیوند سیستم‌های دوربین شهری با شبکه‌های دیجیتال گردشگری را یک شیوه موثر برای معرفی داشته‌های تاریخی، فرهنگی،گردشگری ذکر کرد.
وی به حضور فعال عوامل مرتبط با صنعت گردشگری در گیلان شامل اماکن اقامتی و پذیرایی، طرح های بومگردی، آژانس‌های خدمات مسافرتی، راهنمایان تور و مجتمع‌های گردشگری در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: تقویت گردشگری الکترونیکی به عنوان یک هدف در گیلان دنبال می‌شود.
با تمام این احوال؛ گذشته با تمام اهمیت و آموختنی‌هایش اتفاق افتاده و تمام نیروی بشری نمی تواند آن را دیگر بار و به گونه ای متفاوت بیافریند، ولی آینده در راه است و قسمت مهمی از آن به آنچه امروز می گذرد، مربوط است و ما باید سهم فرزندان این سرزمین را از آینده جهان معلوم کنیم و برای این منظور، بیشتر نیازمند تکیه به داشته ها و تلاش خویش هستیم.

   

http://www.gilan-online.ir/fa/News/12252/گردشگری-الکترونیک،-جلوه-ای-دیگر-از-گردشگری-نوین
بستن   چاپ