نسیم گیلان
توسعه و تجهیز کتابخانه گویا و بریل برای نابینایان گیلان نیازمند همکاری خیران
چهارشنبه 24 مهر 1398 - 14:44:21
نسیم گیلان - رشت – ایرنا – مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان بیان کرد: در حل مشکلات زیرساختی کتابخانه ویژه گویا و بریل، اقدامات مثبتی صورت پذیرفته اما مکان مناسبی برای ایجاد کتابخانه عمومی تخصصی یادشده در استان وجود ندارد.

پریسا کرمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا راه اندازی طرح "پیک دانش" برای نخستین بار در کشور با همکاری کتابخانه عمومی گویا و بریل و سازمان بهزیستی استان را اقدامی ارزشمند در رفع نیازهای مطالعاتی مددجویان و نابینایان استان عنوان و خاطرنشان کرد: این اقدام ارزشمند تاکنون نیازهای بسیاری از افرادی را که توان و فرصت مراجعه به کتابخانه را نداشته اند برآورده کرده است.
وی ،از پیگیری اختصاص مکان مناسبی برای ایجاد کتابخانه عمومی تخصصی گویا و بریل در استان خبرداد و گفت: در این خصوص با مسئولان مختلفی رایزنی کردیم و تاکنون به نتیجه مناسبی دست نیافتیم، اما امیدواریم با کمک و مساعدت خیران، مسئولان استانی و شهرداری فضای مطلوب تری برای نابینایان در استان فراهم شود.
کتابخانه گویا و بریل بخشی از کتابخانه عمومی مجتمع فرهنگی هنری خاتم الانبیاء(ص) رشت را تشکیل می دهد که قفسه هایش با کتاب هایی عظیم چینش شده و کتابدارش زهرا خسروی از جامعه روشندلان است و چندین بار عنوان کتابدار نمونه را کسب کرده است.
مسئول کتابخانه عمومی گویا و بریل خاتم الانبیاء(ص) رشت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ،اعضای کتابخانه عمومی بخش نابینایان را از جمله فعالترین و کتابخوان ترین افراد استان برشمرد و گفت: نابینایان تنهایی‌های خود را با کتاب پر می‌کنند، زیرا خوانش، زمینه تصویرسازی ذهنی را برای نابینایان فراهم می‌کند و به نوعی آنان را در سرزمین کلمات و واژه‌ها بینا می‌سازد و در واقع نابینایان لذت بینایی را در خواندن و مطالعه کتاب جست‌وجو می‌کنند و دنیای آنان روشن‌تر می‌شود.
زهرا خسروی تامین منابع بیشتر در حوزه نابینایان، اصلاح زیرساخت های کتابخانه عمومی در بخش عمرانی، تهیه امکانات تخصصی و نیز ورود مسئولان استانی به مقوله تامین فضای مناسب برای انتقال کتابخانه را از خواسته های این جامعه عنوان کرد.
وی که دانش آموخته ادبیات فارسی است، ادامه می دهد: دنیای مجازی به طرز شگفت آوری به یاری روشندلان آمده و خواندن و نوشتن را بسیار برایمان آسان کرده است.
وی که همسرش نیز از جامعه روشندلان است، ادامه می دهد : هیچگاه در زندگی ام بواسطه خواندن، ساکن نمانده ام و از همین روی کتاب را سرگرمی اول کودکانمان قرار داده ام.
خسروی ادامه می دهد: این کتابخانه از سال 80 افتتاح شده و از سال 96 "پیک دانش "در آن دایر شده که با همکاری اداره کل بهزیستی گیلان کتاب ها به درب خانه روشندلان ارسال و یا باز پس گرفته می شود.
وی می گوید: خوشبختانه اعضایی از این کتابخانه به درجه های عالی علمی دست یافته اند که اکنون خود یاریگر این کتابخانه هستند و در راستای تامین کتاب های گویا و بریل تلاش می کنند.
خسروی قدردان فضای اختصاص یافته برای کتابخانه نابینایان است اما می گوید: روشن دلان جهانشان با صدا تعریف می شود بنابراین نیازمند فضایی هستند که صدا از داخل به بیرون درز نکند و موجب مزاحمت برای اعضای بینا نشود؛ به همین دلیل امیدواریم این فضا به سیستم عایق صوتی تجهیز شود.
وی بیان کرد: به‌ روز شدن منابع صوتی با توجه به کتاب‌های جدید ارسالی به کتابخانه‌ها و گسترش منابع بریل می‌تواند زمینه استفاده تعداد بیشتری از نابینایان و کم‌بینایان از کتابخانه عمومی را فراهم کند.
وی تاکید کرد: اگر با فردی زندگی می کنید که دارای معلولیت بینایی است، در نظر داشته باشید بهترین محبت به او این است که وی را نیز چون دیگر اعضاء خانواده طرف مشورت قرار داده و در کارهای منزل و فعالیت های زندگی از همکاری او بهرمند شوید و به او اجازه دهید امور شخصیش را خودش انجام دهد.
کتابخانه بریل رشت دارای پنج هزار عنوان کتاب است که خدمات رایگانی به شهرستان ها ارائه می دهد.
1881 / 6030

http://www.gilan-online.ir/fa/News/125905/توسعه-و-تجهیز-کتابخانه-گویا-و-بریل-برای-نابینایان-گیلان-نیازمند-همکاری-خیران
بستن   چاپ