نسیم گیلان
ترویج غذاهای محلی اولویت اقامتگاه های بوم گردی گیلان
دوشنبه 29 مهر 1398 - 1:38:46 PM
ایرنا
نسیم گیلان - رشت- مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: کلانشهر رشت به عنوان تنها شهر خلاق خوراک شناسی ایران در یونسکو به ثبت رسیده و اولویت اقامتگاه های بوم گردی ترویج غذاهای محلی استان است.

شهرود امیرانتخابی   اظهار داشت: با توجه به استقبال خوبی که در داخل کشور و استان از گردشگری خوراک می شود، هنوز گام مثبت ارزنده ای در راستای جذب گردشگر خارجی در صنعت گردشگری خوراک برداشته نشده است .
وی افزود: گردشگری خوراک، همانند صنعت گردشگری در کشورمان نوپاست و هنوز از توانایی این نوع گردشگری که بصورت ظرفیت در استان وجود دارد ، استفاده نکرده ایم.
وی ادامه داد : تنها در شهرستان رشت 600 واحد پذیرایی و رستوران وجود دارد که نشان دهنده تمایل و علاقه مردم به صنعت غذا و خوراک است، اما متاسفانه نتوانسته ایم از گوناگونی غذایی گیلان بهره ببریم و شاهد تنوع غذاهای بومی در این واحدها باشیم.
امیرانتخابی ابراز امیدواری کرد: با استفاده از راهکارهای علمی و عملیاتی، پیشنهادات پژوهشگران صنعت گردشگری و بررسی عوامل موفقیت اندک ، در آینده ای نه چندان دور ظرفیت نهفته گردشگری خوراک را به یکی از گیرایی های بارز استان تبدیل کنیم.
وی، پیوستن رشت به شهرهای خلاق جهان را فرصتی برای رونق و توسعه گردشگری استان عنوان و خاطرنشان کرد: گیلان با 170 نوع غذای محلی یکی از استان‌های غنی در زمینه گردشگری فرهنگی بویژه تنوع غذایی است که این موضوع می‌تواند بعنوان یکی از گونه‌های گردشگری تخصصی غنی در بحث گردشگری برجسته و مورد اهتمام قرار گیرد.
امیر انتخابی با اشاره به ثبت برخی از غذاهای گیلانی در فهرست میراث ناملموس کشور گفت: باقالاقاتوق، ترش تره و میرزا قاسمی بعنوان غذاهای محلی، رشته خشکار، نان خلفه و نان برنجی بعنوان شیرینی، زیتون پرورده، کاله کباب و بادمجان شکم پر بعنوان چاشنی، چای محلی گیلان و انواع دم نوش های محلی به جشنواره‌های متعدد کشوری راه یافته‌اند.
وی ضمن اینکه از دفاتر خدمات مسافرتی خواست در جذب گردشگر خارجی اهتمام بیشتری داشته باشند ، اظهار داشت: در هیچ جای دنیا صنعت گردشگری تنها بر گردشگر داخلی استوار نیست و می‌بایست شرایط بگونه ای فراهم شود تا از ظرفیت‌های گردشگری برای جذب گردشگر خارجی استفاده کرد.
وی با اشاره به این که گیلان در 18 ماه اخیر میزبان تعداد 91 میلیون و 222هزار و 684 نفر گردشگر شب اقامت داخلی در واحدهای اقامتی بوده خاطرنشان کرد:توسعه گردشگری راهی جایگزین برای درآمد نفت است .
امیر انتخابی ادامه داد: همچنین طی مدت یادشده تعداد 81 هزار و 554 نفر شب اقامت، گردشگر خارجی به استان وارد شده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی گیلان تاکید کرد: برای توسعه گردشگری نباید تنها به دستگاه متولی اکتفا کرد بلکه همه دستگاه ها باید برای توسعه گردشگری پای کار بیایند .
ماهی ملاته ، کولی غورابیج،چغرتمه ، کاله کباب ، کپور آبه ، باقلا قاتق ، میرزا قاسمی ، ترش تره ، سیرقلیه ، کباب ترش، اناربیج ، واویشکا ، شش انداز، ترش آش ، گمج کباب، موتنجن، دبیجا ، ماهی فیبیج، لونگی، باسترما، بورانی پلو، فسنجان، واویشکا، آش ترش، آلو مسما، سیر بیج و سیرقلیه برخی از خوراکی های لذیذ خطه گیلان هستند.
105 هتل ، 33 هتل آپارتمان، 81 مجتمع گردشگری، 49 مهمانپذیر، یک هزار و 688 مسافرکاشانه، 20 مجتمع سرگرمی و تفریحی، 38 اقامتگاه بومگردی ، یک اسکله مسافربری و دریایی، 28 اسکله گردشگری دریایی در گیلان فعال است.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/126640/ترویج-غذاهای-محلی-اولویت-اقامتگاه-های-بوم-گردی-گیلان
بستن   چاپ