نسیم گیلان
اسلیت مطرح کرد: ضرر غرب از تشدید تنش با تهران
جمعه 17 آبان 1398 - 10:34:49
نسیم گیلان - اسلیت مطرح کرد: ضرر غرب از تشدید تنش با تهران
٤
٠
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/5791003
-->
دیپلماسی ایرانی / متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
تیری کوویل می گوید: «اگر به ایران حمله شود، نخستین پاسخ هدف قرار گرفتن تاسیسات نفتی در منطقه است، این امر می تواند بر کشورهای وارد کننده و در نتیجه اقتصاد جهانی تاثیر بگذارد.»
اسلیت-سارا سعیدی| توئیت های تهدیدآمیز، گفتمان جنگ طلبانه، حملات پهپادها و نفتکش ها به ویژه در خلیج فارس چه فایده ای دارد، در حالی که دو قدرت نمی خواهند جنگ را آغاز کنند؟
تیری کوویل، پژوهشگر موسسه روابط بین المللی و راهبردی، توضیح می دهد که راهبرد فشار حداکثری امریکا ایران را مجبور نکرد تا تسلیم شود، بلکه تهران را وادار کرد تا با تهدید پاسخ دهد و تنش ها در خلیج فارس حاکی از آن است.
علی واعظ، مدیر برنامه ایران در گروه بین المللی بحران در واشنگتن، توضیح می دهد: «ایرانی ها اعتماد به نفس دارند. آنها مشاهده کردند که راهبرد مقاومت در برابر امریکا عملی است. بنابراین آنها ترغیب شده اند فراتر بروند. آنها با تصور این که ترامپ مایل نیست خود را در خاورمیانه درگیر کند، محاسبه اشتباهی را انجام دادند.»
تیری کوویل با ابراز نگرانی می گوید: «احتمال دارد رویدادی منجر به جنگ شود. محاسبه غلط، تفسیر نادرست یا واکنش بیش از حد برای آن کافی است.»
علی واعظ می گوید: «هیچ یک از طرفین خواستار جنگ نیستند، اما به راحتی می توانند درگیر آن شوند.»
تیری کوویل می گوید: «در نتیجه تحریم ها، جمهوری اسلامی در زمینه تجهیزات نظامی یا نیروی هوایی کار مهمی را انجام نداده است، آنها از راهبرد بازدارندگی استفاده می کنند.»
شیوه دیگر بازدارندگی موشک های بالستیک ایران است که برد آن می تواند تا 2 هزار کیلومتر باشد و بدین ترتیب می تواند به اهداف امریکا در خاورمیانه یا تاسیسات نفتی آسیب برساند.
ایران شبکه شبه نظامیان را در منطقه به ویژه عراق تشکیل داده است. در لبنان روابط راهبردی با حزب الله را حفظ می کند.
در صورت جنگ با ایران، این شرکا می توانند به سرعت پاسخ دهند. علی واعظ می گوید: «دکترین دفاعی ایران همواره منصرف ساختن امریکا و متحدینش از آغاز جنگ در خاک ایران است. ایرانی ها روی شرکایی سرمایه گذاری می کنند که به آنها تضمین می دهند که در صورت حمله بهای آن را خواهند پرداخت.»
جنگ برای امریکایی ها که از سال 2001 تا کنون 5.9 میلیارد دلار در جنگ های افغانستان، عراق، سوریه و پاکستان صرف کرده اند، هزینه خواهد داشت.
علی واعظ می گوید که اروپا نیز مصون نخواهد بود. جنگ با ایران می تواند باعث موج جدیدی از مهاجرت شود.
تیری کوویل ضمن یادآوری نقش تثبیت کننده تهران در منطقه، می گوید: «این جنگ می تواند روند تروریسم را تسریع کند.»
تیری کوویل می گوید: «اگر به ایران حمله شود، نخستین پاسخ هدف قرار گرفتن تاسیسات نفتی در منطقه است، این امر می تواند بر کشورهای وارد کننده و در نتیجه اقتصاد جهانی تاثیر بگذارد.»
به نظر می رسد که در ماه های اخیر دو بار از جنگ جلوگیری شده است. در ژوئن گذشته ترامپ از حمله به ایران صرف نظر کرد و در دهم سپتامبر جان بولتون را عزل کرد. از نظر برخی عزل جان بولتون پیام صلح به ایرانی ها بود. از سوی دیگر ترامپ همواره مخالف جنگ بوده است. تیری کوویل می گوید: «جنگ تاثیر فاجعه باری بر انتخاب مجدد وی خواهد داشت.»
ایران می گوید آماده است در صورت حمله از خود دفاع می کند. علی واعظ توضیح می دهد: «ایرانی ها مصلحت گرا هستند. آنها جنگ را انتخاب نمی کنند. ایرانی ها در زمانی که برای رسیدن به اهداف خود در عراق و سوریه تلاش می کنند، پاسخ به اسرائیل را عاقلانه نمی دانند.»
برای اجتناب از جنگ ناخواسته، ایران و امریکا باید دوباره بر سر میز مذاکره بنشینند. تیری کوویل می گوید: «امریکا باید به توافق بازگردد، این قانون بین المللی است.»

http://www.gilan-online.ir/fa/News/129483/اسلیت-مطرح-کرد--ضرر-غرب-از-تشدید-تنش-با-تهران
بستن   چاپ