نسیم گیلان
احداث کتابخانه مشارکتی در روستاهای 1500 نفری صومعه سرا
چهارشنبه 22 آبان 1398 - 13:03:19
نسیم گیلان - ایسنا/گیلان رئیس اداره کتابخانه های عمومی صومعه سرا با بیان اینکه در روستاهای دارای جمعیت بالای 1500 نفر شهرستان صومعه سرا کتابخانه مشارکتی احداث می کنیم، گفت: کتابخانه منطقه تنیان این شهرستان نیز از پیشرفت 30 درصدی برخوردار است.

تقی حقیقت روز در گفت وگو با ایسنا، به مناسبت فرارسیدن هفته کتاب و کتابخوانی، اظهار کرد: خانواده، مدرسه و کتابخانه یک زنجیره به هم پیوسته در جهت تنویر افکار جامعه است.
وی خانواده را نقطه آغاز ایجاد عشق به کتابخوانی دانست و افزود: طبق دیدگاه روانشناسان، شخصیت و هویت کودک در قدم اول در خانواده شکل می گیرد لذا تجربه نشان داده فرزندانی که در خانواده های اهل دانش بزرگ می شوند، میزان مطالعه و گرایش به کتابخوانی در آنان نسبت به خانواده هایی که تمایلی به کتاب و مطالعه ندارند بسیار بیشتر است.
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان صومعه سرا سهم کتاب در انتقال علوم و دانش را فراتر از دیگر ابزار آموزشی دانست و اضافه کرد: کتاب محصول تجربه های بشری خلاقیت های ذهنی و آموخته های درازمدت انسان است. پدید آوردن آثار علمی و فرهنگ مکتوب از توصیه های مهم اولیای دین است و به گسترش دانش کمک می کند و به عنوان یک میراث فرهنگی برای نسل های آینده ماندگار می شود.
این کارشناس فرهنگی با اشاره به اینکه مطالعه و کتاب خواندن شبهه های ذهنی را دفع و ایمان را به قلب ها هدایت می کند، خاطرنشان کرد: وقتی جهل و بی خبری جامعه ای را از پای درآورد، یا شبهات ذهن جوانان را فلج کند، بدون شک یکی از مهمترین کارهایی که می تواند آفت جهل را بزداید، مطالعه است.
وی به تشریح برنامه های هفته کتاب و کتابخوانی پرداخت و گفت: به دلیل اهمیت موضوع کتاب و کتابخوانی، برنامه های این هفته همزمان با سراسر کشور از 18 لغایت 30 آبان ماه به مدت 12 روز با شعار «حال خوش خواندن» در این شهرستان برگزار می شود.
حقیقت روز با اشاره به روز بزرگداشت علامه سیدمحمدحسین طباطبایی در 24 آبان که وجه تسمیه هفته کتاب و کتابخوانی است، متذکر شد: شهرستان صومعه سرا در حال حاضر دارای شش باب کتابخانه عمومی از جمله کتابخانه عمومی باقرالعلوم(ع) شهر صومعه سرا، کتابخانه عمومی ابن سینای تولم شهر، کتابخانه شهید مجیدی لیفشاگرد، کتابخانه میرزاکوچک گوراب زرمیخ، کتابخانه جوادالائمه(ع) طاهرگوراب و کتابخانه مشارکتی صدیق ضیابر است.
رئیس کتابخانه های عمومی صومعه سرا تعداد کتاب های موجود در این کتابخانه ها را 55 هزار و 378 جلد عنوان کرد و گفت: این کتابخانه ها 30 هزار و 76 نفر عضو دارند که تعداد گردش امانت کتاب آنها 9 هزار و 188 جلد است.
وی با بیان اینکه همه کارکنان کتابخانه های صومعه سرا فارغ التحصیل در رشته کتابداری هستند، افزود: این افراد به صورت تخصصی در بخش های کودک، نوجوان، جوان و دیگر قشرهای جامعه در این کتابخانه ها فعالیت می کنند.
حقیقت روز با بیان اینکه در روستاهای دارای جمعیت بالای 1500 نفر شهرستان صومعه سرا کتابخانه مشارکتی احداث می کنیم، یادآور شد: این روستاها می توانند با در اختیار گذاشتن ساختمان و نیروی انسانی از مزایای این طرح برای روستاییان خود استفاده کنند که تامین حقوق نیروی انسانی آن برعهده اداره کتابخانه های عمومی شهرستان است.
رئیس کتابخانه های عمومی صومعه سرا همچنین از راه اندازی کتابخانه مشارکتی در زندان این شهرستان خبر داد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر کتابخانه منطقه تنیان این شهرستان نیز از پیشرفت 30 درصدی برخوردار است.
این مقام مسئول از معرفی کتابخانه مشارکتی صدیق ضیابر شهرستان صومعه سرا به عنوان نمونه کشوری خبر داد و اضافه کرد: کتابخانه جوادالائمه طاهرگوراب نیز به عنوان کتابخانه برتر استانی انتخاب شده که در این ایام از آنها تجلیل می شود.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/130385/احداث-کتابخانه-مشارکتی-در-روستاهای-1500-نفری-صومعه سرا
بستن   چاپ