نسیم گیلان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان:
نرسیدن به سقف تولید اقتصادی از دلایل تعطیلی معادن کوچک
چهارشنبه 6 آذر 1398 - 13:58:51
نسیم گیلان - ایسنا/گیلان رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از احیای معادن کوچک مقیاس گیلان گام به گام خبر داد و گفت: نرسیدن به سقف تولید اقتصادی و نبود وجود سرمایه گذار از دلایل تعطیلی معادن کوچک است.

فرهاد دلق پوش امروز در اولین جلسه کارگروه احیاء معادن کوچک مقیاس در گیلان به ضرورت اجرای گام به گام احیای معادن کوچک در چارچوب اقتصاد مقاومتی تاکید کرد و گفت: بر اساس مطالعات زمین شناسی انجام گرفته، ذخایر معدنی متنوع و زیادی در استان وجود دارد و با بازنگری در برخی قوانین و تعامل دستگاه های مرتبط و حمایت های سازمان های دولتی نظیر سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ( ایمیدرو) می توان از این ظرفیت به نفع مردم گیلان استفاده کرد.
وی خواستار بازنگری در مصوبه ممنوعیت صدور پروانه برای معادن جدید در سه استان شمالی کشور شد.
دلق پوش خاطرنشان کرد: بسیاری از نیازهای پروژه های عمرانی و آبادانی استان وابسته به فعالیت معادن و صدور مجوزهای جدید است که با این مصوبه محدودیت زیادی برای بهره مندی از معادن استان ایجاد شده است.
وی تشکیل کارگروه طرح احیاء معادن کوچک مقیاس را نقطه عطفی برای از سرگیری فعالیت های معدنی گیلان دانست و افزود: برخی از معادن کوچک به دلایل نرسیدن به سقف تولید اقتصادی و عدم وجود سرمایه گذار در تعطیلی به سر می برند که با حمایت سازمان ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران فعال خواهد شد.
رئیس سازمان صمت گیلان به نبود همکاری مناسب برخی دستگاه های ذی مدخل اشاره و تصریح کرد: بخشی نگری برخی از ارگانها صرفا با تکیه بر ضوابط خودشان، مانع بسیاری از فعالیت های معدنی و عمرانی در استان گیلان شده است.
وی صیانت از معادن فعال و توسعه فعالیت های معدنی با توجه به ذخایر مناسب استان را از تکالیف ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در کشور دانست و گفت: موضوع بازگردانی معادن نیمه فعال و غیرفعال به عرصه تولید و اشتغال از برنامه های سازمان است که دیگر ارگان های مرتبط نیز به صورت شفاف به وظایف خود عمل کنند.
وی به چشم انداز ترسیم شده مواد معدنی در محمل قانونی اشاره و گفت: اگر تعامل سازنده باشد و موانع سرمایه گذاری در بخش معدنی رفع شود، سرمایه گذار خود به خود استقبال خواهد کرد و در حال حاضر 116 کیلومتر مساحت معدنی اکتشاف شده داریم و از 22 زون معدنی انتخاب شده در سطح کشور سه زون متعلق به گیلان است که می تواند فرصت مناسبی برای استان باشد.
رئیس سازمان صمت گیلان خواستار تعیین تکلیف وضعیت پهنه های اکتشافی سازمان زمین شناسی در گیلان شد و تاکید کرد: نتایج پژوهش ها و مطالعات امیدبخش در حوزه معادن گیلان را می شود با بکارگیری روش های نوین تکنولوژی در معادن تبدیل به ثروت توسعه اقتصاد کشور کرد.
وی تصریح کرد: در این کارگروه مقرر شد با توجه به تکالیف سازمان در خصوص سلب صلاحیت معادن مشمول ماده 20، لیست معادن غیر فعالی که شرایط خارج از ید را نداشته توسط سازمان احصاء و جهت بررسی به کارگروه ملی احیا معادن کوچک مقیاس ارسال شود.
وی همچنین اطلاع رسانی های لازم به بهره برداران از طریق خانه معدن و نیز سازمان صمت استان گیلان را از مصوبات دیگر این کارگروه اعلام کرد و افزود: معادن غیرفعال متقاضی تسهیلات می توانند پس از ارائه درخواست مربوطه به سازمان صمت و پس از انجام بررسی های اولیه توسط سازمان استانی و امکان فعال سازی این معادن پس از دریافت تسهیلات، موارد را به کارگروه ملی احیا معادن کوچک مقیاس اعلام کند.
دلق پوش گفت: از مجموع 10 هزار معدن ایران تعداد چهار هزار معدن غیر فعال است و از مجموع باقیمانده تعداد 500 معدن بزرگ مقیاس محسوب می شوند و بقیه کوچک و متوسط محسوب می شوند.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/132564/نرسیدن-به-سقف-تولید-اقتصادی-از-دلایل-تعطیلی-معادن-کوچک
بستن   چاپ