نسیم گیلان
سفیر ایران: بعثی‌ها نمی‌خواهند قدرت در عراق استحکام داشته باشد
شنبه 9 آذر 1398 - 14:42:17
نسیم گیلان - سفیر ایران: بعثی‌ها نمی‌خواهند قدرت در عراق استحکام داشته باشد
٢٨٤
٠
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/5854001
-->
صبح نو / متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
با آقای «ایرج مسجدی» سفیر کشورمان در عراق به گفت‌وگو پرداختیم که مشروح آن در ادامه می‌آید.
دیروز جمعه آقای عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر عراق از تقدیم استعفای خود به پارلمان این کشور خبر داد؛ تحلیل شما درخصوص این اقدام و همچنین بیانیه مرجعیت عراق درباره تحولات این کشور چیست؟
آقای عادل عبدالمهدی اعلام کردند به خاطر خطبه مرجعیت نجف و نیز شرایط کشور و همچنین جلوگیری از خونریزی، استعفای خودم را تقدیم پارلمان می‌کنم؛ موضوعی که پارلمان عراق با برگزاری نشستی که امروز یا فردا تشکیل می‌شود راجع به آن تصمیم می‌گیرد. مجلس پس از دریافت استعفای تقدیم تصمیم خواهد گرفت که با این استعفا موافقت کند یا خیر؛ اگر موافقت کند سیر قانونی این هست که فراکسیون اکثریت باید تشکیل شود و گزینه جدیدی برای دولت آینده پیشنهاد دهد و تا موقعی که این اتفاق نیفتاده، دولت ادامه می‌یابد تا دولت قانونی شکل بگیرد. این روند قانونی کار بود که عنوان کردم؛ اما از بابت شرایط باید گفت که پس از یک ماه تظاهرات در عراق که مشکلاتی را هم پیش آورد، آقای عادل عبدالمهدی تلاش کرد تا آن را مدیریت کند اما به دلیل اینکه اعتراضات شدت گرفت و از دولت حمایت زیادی نشد، دکتر عادل این تصمیم را گرفته است.
تحلیل شما از جریان‌‌شناسی گروه‌های سیاسی عراقی در این‌باره چیست؟
اینکه شرایط چگونه شود، بستگی به آینده دارد که فراکسیون اکثریت پارلمان تشکیل می‌شود و تصمیم می‌گیرند که فرد جایگزین چه کسی خواهد بود؟ یا اینکه تشکیل دولت چگونه پیش خواهد رفت. الان اینگونه موضوعات خیلی قابل پیش‌بینی نیست اما در روزهای آتی بحث جدی میان گروه‌های پارلمانی و سیاسی شکل خواهد گرفت و باید منتظر باشیم که نتایج کار را ببینیم.
آمریکایی‌ها به دنبال پدیده بی‌دولتی در منطقه هستند و پس از لبنان شاهد بی‌دولتی در عراق بودیم؛ چرا اقدامات استثمارگونه در منطقه دنبال می‌شود؟
بی‌دولت‌شدن عراق بستگی به عملکرد خود عراقی‌ها دارد که اگر به سرعت پارلمان عراق تشکیل جلسه دهد و روی درخواست عادل عبدالمهدی تصمیم بگیرد و جایگزین بعدی مشخص شود، این اتفاق بی‌دولت‌‌کردن که آمریکا دنبال می‌کند، شکل نخواهد گرفت، اما اگر اختلافات سیاسی در این کشور ادامه‌دار و طولانی‌مدت شود، این مشکلات ممکن است روی دهد.
متاسفانه در روزهای اخیر به سرکنسولگری ایران در عراق حمله شده است؛ این‌گونه اقدامات خرابکارانه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
جریانات معاندی هستند که می‌خواهند روابط ایران و عراق را تخریب کنند و متاسفانه مورد حمایت رسانه‌ها و شبکه‌های معاندی همچون العربیه هستند که در ایجاد اختلاف و درگیری میان دو کشور نقش دارند. یک عده هم که آشوبگر هستند و از این فرصت استفاده کرده و متاسفانه به مراکز دولتی عراق و نیز به کنسولگری ما در نجف حمله کردند؛ اینها حساب‌شان از مردم و دولت جداست چرا که مردم عراق علاقه‌مند به ایران هستند. مردم واقعی عراق کسانی هستند که از زوار میلیونی ایرانی در ایام مختلف استقبال می‌کنند. آن‌ها ناراحت از اینگونه تعرضات هستند که به سرکنسولگری ما در نجف صورت گرفته است. یک عده قلیلی هستند که آشوبگر بوده و حریمی را نگه نمی‌دارند و این اتفافات به دست آنها رقم خورده و آنها به ایجاد اختلاف میان دو کشور و از بین بردن روابط ایران و عراق فکر می‌کنند.
آیا ظهور گروه‌های تروریستی و بعثی در عراق از اهداف دشمن است؟
اینگونه گروه‌های تروریستی دارند تلاش می‌کنند روز به روز خودشان را در عراق بازسازی کنند و قدرت بیشتری به دست گیرند. اینگونه موضوعات بستگی به عملکرد دولت آینده دارد که اجازه ندهد عوامل بعثی و کسانی که دست‌شان به خون مردم آغشته بوده دوباره احیا شوند. مسوولان و نیروهای امنیتی و عراقی باید از این موضوع مراقبت کنند تا این اتفاقات به وجود نیاید اما این جریانات بعثی و غیر‌بعثی که مخالف شیعیان، پیشرفت و توسعه روابط عراق با ایران هستند، تلاش می‌کنند ماموریت‌های خودشان را دنبال کنند تا قدرت در عراق استحکام نداشته باشد؛ اما این دولت و مردم عراق هستند که نباید اجازه دهند چنین اتفاقی روی دهد. تاریخ فراموش نکرده که صدام و بعثی‌ها چه ظلمی علیه مردم عراق انجام دادند و اجازه نخواهند داد بار دیگر قدرت بگیرند.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/133036/سفیر-ایران--بعثی‌ها-نمی‌خواهند-قدرت-در-عراق-استحکام-داشته-باشد
بستن   چاپ