نسیم گیلان
سروصدای کور اصلاح‌طلبان
شنبه 9 آذر 1398 - 16:21:32
نسیم گیلان - سروصدای کور اصلاح‌طلبان
١٨٣
٠
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/5854322
-->
صبح نو / متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
اظهار نظر اخیر رییس‌جمهوری درباره بی‌اطلاعی‌اش از زمان اجرای طرح افزایش قیمت بنزین، تعجب افکار عمومی و نیروهای سیاسی منتقد و حامی دولت را در پی داشت.
حسن روحانی عصر روز چهارشنبه گذشته در جلسه شورای اداری آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه من از حدود بیش از یک ماه پیش، اجرای طرح اصلاحات قیمت بنزین را به وزیر کشور و شورای امنیت کشور سپردم، در اظهار نظری عجیب، درباره بی‌اطلاعی‌اش نسبت به زمان دقیق اجرای این طرح گفت: «من هم مثل شما صبح جمعه دیدم قیمت‌ها تغییر کرده است». اظهارات روحانی در حالی بود که یک روز قبل از آن، عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور در برنامه تلویزیونی «نگاه یک» اعلام کرده بود: 24 ساعت قبل از اجرای این طرح همه کارگران جایگاه‌ها شامل حدود 20 هزار نفر و همچنین همه ماموران نیروی انتظامی از اجرای طرح مطلع بودند.
ابطحی: باور بی‌اطلاعی رییس‌جمهوری سخت است
اظهارات بهت‌آور رییس‌جمهوری، حامیان او و دولت تدبیر را نیز مجبور به واکنش کرد. محمدعلی ابطحی، رییس‌دفتر رییس دولت اصلاحات، در توییتی با اظهار اینکه اگر واقعا رییس‌جمهوری صبح جمعه خبر گران‌شدن بنزین را شنیده باشد، نشانه نهادینه‌شدن غرور و بی‌توجهی به مردم است، اعلام کرد: چنان مردم را سرکوب‌شده می‌دیده است که اصلا تصور نمی‌کرده در این اوج مشکلات اقتصادی کسی اعتراضی داشته باشد. این عضو مجمع روحانیون مبارز با انتقاد از رحمانی‌فضلی تاکید کرد: وزارت کشور آنقدر دور از واقعیت‌های جامعه بوده است و این تغییر نرخ را کوچک می‌پنداشته که قبول کرده بدون اطلاع رییس‌جمهوری و مجلس و سایر نهادها به این امر اقدام کند. او در عین حال، ادعای بی‌خبری رییس‌جمهوری از زمان اجرای طرح اصلاحات بنزینی را این‌گونه به چالش کشید: دفتر رییس‌جمهوری جواب دهد؛ از بعدازظهر پنجشنبه خبر درز کرده و اوایل شب پمپ بنزین‌ها شلوغ شده بود. یا دفتر رییس‌جمهوری بی‌اطلاع از شهر بوده یا شب جمعه‌ای نخواسته مزاحم وقت رییس شود. هر دو فاجعه است. ابطحی در این‌باره با بیان اینکه باور بی‌خبری و عدم‌اطلاع رییس‌جمهوری سخت است، اظهار کرد: شاید چون کار خراب شده، خواسته با اعلام بی‌اطلاعی، پشت وزارت کشور و شورای امنیت کشور را خالی کند؛ اگر هم چنین بوده چیزی از مسوولیت ایشان کم نمی‌کند.
عرق شرم، مهم‌ترین حامی دولت
یکی از نیش‌دارترین انتقادات به رییس‌جمهوری، مختص دبیرکل کارگزاران سازندگی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین چهره‌های اصلاح‌طلب حامی دولت بود. کرباسچی در توییتی با اشاره به اظهارات رحمانی‌فضلی و بعد از آن اظهارات رییس‌جمهوری تصریح کرد: به‌عنوان یکی از حامیان این دولت غرق در عرق شرم از مصاحبه دیشب جناب وزیر کشور بودم که سخنان همراه با قهقهه امروز جناب رییس‌جمهور پاک ناامیدمان کرد. دریغ از کمی انصاف و احساس و تدبیر.
اگر رهبری ورود نمی‌کرد...؟
عباس عبدی، فعال اصلاح‌طلب نیز در نشست «شورش حاشیه بر متن» که از سوی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، با تاکید بر اینکه «با این سخن که اجرای این طرح غلط بود صددرصد موافق هستم اما این تصمیم غلط موردی نبود بلکه ساختاری بود»، درباره فشارها علیه این طرح گفت: شاهد بودیم که در نخستین دقایق اجرای طرح، خمپاره و موشک به سوی این طرح روانه شد. در چنین شرایطی، دولت نمی‌تواند تصمیم بگیرد و از طرفی، ادامه وضعیت فعلی نیز مقدور نیست و منجر به فاجعه اقتصادی می‌شود. عبدی درباره نقش رهبر انقلاب در پایان غائله اخیر گفت: در چنین شرایطی چنانچه رهبری در روز یکشنبه به ماجرا ورود نمی‌کرد هیچ‌چیز باقی نمی‌ماند. عبدالله رمضان‌زاده، سخنگوی دولت اصلاحات، دیگر چهره‌ای بود که نسبت به اظهارات رییس‌جمهوری واکنش نشان داد. او با انتشار مطلبی در توییتر تاکید کرد: آقای رییس‌جمهور! من سخن شما را در مورد بی‌اطلاعی از تاریخ اجرای سیاست جدید بنزین باور نکردم و گمانم بر این است که بسیاری دیگر از مردم ایران نیز چنین باوری ندارند. وای بر ما اگر راست گفته باشید و از چنین موضوعی بی‌اطلاع بوده‌اید.
وضعیت بغرنج اصلاح‌طلبان
درباره اینکه اصلاح‌طلبان در حمله علیه روحانی تا چه حد صداقت دارند و در پیش‌بودن انتخابات مجلس تا چه اندازه روی مواضع اخیرشان تاثیر داشته، بحث مفصل است، لیکن فاصله‌گیری جریان اصلاح‌طلب از دولت مورد حمایت خودشان، یک پیام ویژه برای پاستور دارد و آن اینکه دولت و شخص رییس‌جمهوری امروز بیش از پیش در انزوا به سر می‌برند که حتی وفادارترین نیروهای سیاسی نیز حاضر به حمایت از آنها نیستند. از سویی، اصالت عمل اصلاح‌طلبان در اظهارنظر علیه رییس‌جمهوری، با اما و اگر مواجه است. ایشان برای حفظ آبروی سیاسی خود نیز که شده، ناگزیرند در ظاهر خود را منتقد دولت نشان بدهند. از سوی دیگر، موضع محافظه‌کارانه و همراه با تاخیرخاتمی، رییس جبهه اصلاحات نسبت به اتفاقات اخیر، خود نشانگر این است که اصلاحاتی‌ها شرایط زمانی را برای انتقاد بی‌محابا از دولت، مناسب نمی‌بینند؛ به بیانی امروز در موقعیتی به سر می‌بریم که انتقاد اصلاح‌طلبان از دولت، می‌تواند دو نتیجه کاملا متناقض برای این جبهه به همراه داشته باشد؛ اول ریزش بیشتر بدنه اجتماعی یا اعاده حیثیت و جداشدن واقعی صف چپ‌ها از دولت؛ اینکه کدام‌یک از این دو محقق شود، نیاز به گذر زمان دارد.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/133066/سروصدای-کور-اصلاح‌طلبان
بستن   چاپ