نسیم گیلان
باکلان ها را از تور برهانید
شنبه 16 آذر 1398 - 17:45:38
نسیم گیلان - رشت- مدیرعامل موسسه محیط زیستی سرزمین ایده آل ما خواستار جلوگیری از کشتار دسته جمعی باکلان ها (گونه ای از پرندگان آبزی) در صیدگاه های گیلان شد.

پیمان بازدیدی به خبرنگار ایرنا گفت: این پدیده متاسفانه از چند سال پیش زیاد شده و دلیل اصلی آن هم تورهای ماهیگیری است که در این فصل در دریای کاسپین پهن می‌شود.
وی اظهار داشت: متاسفانه این مساله مورد بی توجهی قرار گرفته در حالی که اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان و شیلات استان می توانند با ارائه آموزش به صیادان جلوی مرگ این پرندگان آبزی را بگیرند.
این فعال محیط زیست و نماینده سازمانهای مردم نهاد در هیات نظارت گیلان خاطرنشان کرد: در این فصل جدا از باکلان ها متاسفانه فک ها هم این چنین نابود می‌شوند
بازدیدی تصریح کرد: من هیچ خرده ای به صیادان نمیگیرم چرا که روزی آنها و خانواده هایشان از صید فصلی است ،یک سال انتظار می کشند تا درآمد کسب کنند ،مشکل اصلی سازمانهای متولی این امر هستند که باید تمهیداتی بیاندیشند
رییس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان در مصاحبه ای با یکی از پایگاه های خبری در رابطه با پخش فیلم مربوط به مرگ این پرندگان گفته است: این پرندگان هنگام بالا کشیدن تور توسط صیادان در دسته های 500 تا یکهزار تایی به تورهای صیادان هجوم می اوردند و تعدادی در اثر گیر کردن در تورها دچار خفگی می شوند.
حسین علینژاد با بیان این که مرگ و میر باکلانها قابل توجه نیست یاداور شد: پارسال حدود 10 هزار باکلان در گیلان سرشماری شدند و خوشبختانه این پرندگان در معرض انقراض نبوده و از این رو مورد حمایت نیستند.
وی افزود: با همه اینها از صیادان خواسته ایم هنگام بالا کشیدن تور صادی و هجوم باکلانها با ایجاد سرو صدا این پرندگان را از تورهای صیادی دور نگه دارند.
پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی در سطح حدود 30 هزار هکتار از تالاب بین المللی انزلی، امیر کلایه لاهیجان، استیل آستارا، پارک ملی بوجاق کیاشهر و دیگر آبگیرهای گیلان زمستان گذرانی می کنند.
استان گیلان در اقلیم تقریبا خشک حوزه جغرافیایی این بخش از کره زمین، با برخورداری از بارش سالانه بیش از یک هزار و 200 میلیمتر باران و فراوانی آب بندان های طبیعی منابع غذایی، بخش مهمی از کریدورهای مهاجرت پرندگان را تشکیل می دهد.
243 گونه پرنده در تالاب انزلی مشاهده شده که از این میان، 112 گونه آبزی و 131 گونه خشکی زی هستند
تالاب های امیر کلایه، پارک ملی بوجاق و تالاب بین المللی انزلی بویژه پناهگاه حیات وحش سلکه، پناهگاه حیات وحش سرخانگل و منطقه حفاظت شده سیاه کشیم بیشترین میزان این مهاجرت را به خود اختصاص می دهند.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/135900/باکلان-ها-را-از-تور-برهانید
بستن   چاپ