رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صمت گیلان:
استفاده از ظرفیت های صادراتی با تشکیل میزهای کالایی در گیلان
دوشنبه 23 دی 1398 - 10:13:32 AM
مهر
|
|
نسیم گیلان - رشت- رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صمت گیلان با اشاره به تشکیل میزهای کالایی با اولویت تبدیلی کشاورزی، چای و بادام زمینی، گفت: استفاده بهینه از ظرفیت های صادارتی هدف اصلی است.
محمد فیض صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری منظم میزهای کالایی در استان گیلان، اظهار کرد: بهمن امسال نیز میزهای کالایی با اولویت صنایع تبدیلی کشاورزی، میزهای چای و بادام زمینی در گیلان برگزار میشود. وی در ادامه هدف از تشکیل این قبیل میزها را استفاده بهینه از ظرفیتهای صادراتی و اتخاذ تصمیمات راهبردی و کارشناسی عنوان کرد و افزود: این نشستها با هدف شناسایی کالاهای دارای مزیت نسبی و افزایش صادرات کالاهای غیر نفتی در بازارهای هدف تشکیل میشود. فیض با بیان اینکه یکی از وظایف میزهای کالایی رصد بازارهای هدف و شناسایی موانع صادرات است، گفت: استان گیلان در حوزه محصولات کشاورزی دارای مزیتهای بسیاری است که با تشکیل این میزها به دنبال عارضهیابی و تدوین استراتژی صادراتی در گروههای کالایی است. وی پیشبینی اهداف کمی صادرات کالا، پیشنهاد مصوبات لازم به نهادها و مراجع تصمیم گیرنده، ارائه پیشنهاد به منظور پروژههای زیرساختی مرتبط با مراحل تولید، صادرات، بستهبندی، نگهداری و ذخیرهسازی، حمل و نقل و یا تجارت کالا را از دیگر اهداف تشکیل میز کالایی در سطح استان گیلان عنوان کرد. فیض با تأکید بر لزوم جذب حداکثری و هم افزایی تولیدکنندگان و صادرکنندگان سایر استانها به مشارکت سازندهتر در تصمیمگیریها، تصریح کرد: با اخذ نظرات و پیشنهادات فعالان این عرصه، به صورت تخصصی نسبت به احصای مسائل و مشکلات محصولات چای و بادام زمینی در ابعاد داخلی و بینالمللی بسیار مؤثر خواهد بود. وی با بیان اینکه همکاری اتاق بازرگانی، تشکلهای صادراتی و دستگاههای مرتبط در امر صادرات سبب بهبود اهداف تشکیل این میز کالایی میشود، افزود: این نخستین باری است که برای تشکیل میز چای و بادام زمینی با محوریت گیلان اقدام شده که با تعامل همه متولیان امر تولید و صادرات این محصولات از روش سنتی خارج شود و با رویکرد حرفهای و سازوکار جدید، شاهد توسعه و رونق بیش از پیش این تولیدات در کشور باشیم. گفتنی است؛ سالانه به مقدار 11 هزار 500 تن بادام زمینی در گیلان و مقدار 112 هزار 700 تن انواع چای سبز و سیاه در سال 97 در گیلان و بخشی از مازندران تولید شده است.
http://www.gilan-online.ir/fa/News/146753/استفاده-از-ظرفیت-های-صادراتی-با-تشکیل-میزهای-کالایی-در-گیلان
|