نسیم گیلان
پیش‌بینی شتاب در خزانه گیری برنج گیلان در آینده نزدیک
سه شنبه 27 اسفند 1398 - 19:14:13
نسیم گیلان - ایسنا/گیلان رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: تاکنون خزانه گیری برنج به صورت موردی گزارش شده است، اما در هفته های آتی پیش بینی می شود که شتاب بیشتری بگیرد.

علی درجانی گفت: گیلان 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و امسال شخم اول شالیزارها در نیمی از این شالیزارها انجام شده که پنج درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
وی افزود: در بخش هایی از استان شالیکاران به صورت موردی خزانه گیری برنج را شروع کردند و در هفته‌آتی کار خزانه گیری برنج در گیلان، شتاب بیشتری خواهد گرفت.
درجانی، یکی از دلایل شتاب گرفتن شخم زمستانه در گیلان را رهاسازی زودتر از موعد آب سد سفیدرود، تنها سد مخزنی گیلان که آب حدود 180 هزار هکتار شالیزار را تامین می‌کند دانست.
وی خاطرنشان کرد: امسال شرکت آب منطقه ای استان، برای جلوگیری از وقوع سیلاب های احتمالی، در هفته اول اسفند به مدت سه روز آب سد سفید رود را رها سازی کرد و از طرفی برف سنگین دهه آخر بهمن در گیلان، آب کافی برای شخم شالیزارها را تامین کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه کار شالیکاران، از آغاز شخم زمین تا پایان آماده سازی شالیزارها برای نشای برنج و خزانه گیری، تقریبا انفرادی است و شالیکاران کمتر با هم تماس دارند، گفت: نشای ماشینی برنج، می‌تواند با کاهش تعداد کارگرانی که مجبورند در فاصله کمی از هم دستی نشا کنند، از شیوع بیماری کرونا جلوگیری کند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، کاهش 30 تا 50 درصدی هزینه های تولید و صرفه جویی در وقت، افزایش بهره‌وری، کاهش سختی کار و نیروی انسانی و پیشگیری از برخی بیماری‌های پوستی و عفونی از جمله کرونا را از فواید اصلی کشت ماشینی برنج برشمرد.
وی در خصوص کاهش نیروی کار گفت: برای مثال برای نشای سنتی و دستی برنج در هر هکتار شالیزار، 15 شالیکار که عموما کارگر روزمزد هستند، 8 تا 10 ساعت در روز کار می کنند؛ این درحالی است که در نشای ماشینی برنج، می توان با 2 کارگر، در 10 ساعت، یک تا یک و نیم هکتار شالیزار را نشا کرد.
درجانی با بیان اینکه گیلان به لحاظ تولید مکانیزه برنج در جایگاه نخست کشور قرار دارد و در سال های گذشته با استقبال کشاورزان، کشت ماشینی، توسعه چشمگیری داشته اظهار کرد: افزون بر مزایایی که ماشینی شدن تولید برنج برای شالیکاران دارد، امسال کشت ماشینی به طور ویژه به کمک شالیکاران می‌آید و به آنان در پیشگیری از شیوع و ابتلا به بیماری پر شیوع کرونا کمک خواهد کرد چراکه هر چقدر کشت ماشینی بیشتر شود، به همان میزان استفاده از نیروی کار برای نشا کمتر خواهد شد.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/163346/پیش‌بینی-شتاب-در-خزانه-گیری-برنج-گیلان-در-آینده-نزدیک
بستن   چاپ