نسیم گیلان
نقش مهم دهیاران در شکوفایی روستاهای رضوانشهر و پره سر
پنجشنبه 14 فروردين 1399 - 11:21:05
نسیم گیلان - رضوانشهر- دهیاری ها آخرین حلقه مدیریت بین حاکمیت و مردم هستند و نقش دهیاران در شکوفایی روستاهای رضوانشهر و پره سر بسیار چشمگیر است.

مدیریت روستایی با تکیه بر سازمان ها و نهادهای مردمی از رهیافت های مطرح با هدف توسعه پایدار و متوازن در بسیاری از نقاط جهان از جمله ایران است، از این رو دهیاری ها در قالب نهادی غیردولتی بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در 1377 تأسیس شده و از 1382 فعالیت خود را آغاز کرده اند.
این نهاد نوپای غیردولتی با حدود، دو دهه قدمت از جمله بسترهای توسعه همه‌جانبه روستایی محسوب می‌شود که در بخش مرکزی رضوانشهر و پره سر گیلان، با بکار گیری مدیرانی تحت عنوان دهیاران در همه فصول سال، در گرما و سرما، برف و سیل، مقابله با ویروس کرونا و غیره، مشغول خدمت به روستائیان عزیز هستند و هنوز راه‌های نرفته طولانی در پیش رو دارند.
دهیار روستای کوهستان بالا در بخش پره سر، پیرامون شرح وظایف یک دهیار موفق به خبرنگار ایرنا گفت: یک دهیار در روستا، به جای تمامی ادارات برای خدمت به مردم تلاش می کند.
داریوش مقدم صبور افزود: فقط عنوان دهیار را داریم ولی در عمل کارهای مربوط به، اداره آب و برق و سایر دستگاه ها و ادارات، همه خواسته ها و مطالبات مردمی را به دهیار روستا محول می کنند و حتی کار از این هم فراتر رفته و در این شرایط بحرانی که ویروس کرونا شیوع پیدا کرده، امور مربوط به پاکسازی و معابر و سمپاشی روستا را هم انجام می دهیم.
وی که از سال 1392 تا کنون در این مسئولیت انجام وظیفه می کند، از حمایت های فرماندار و بخشدار نسبت به دهیاران تشکر و تصریح کرد : بارش برف سنگین در بهمن ماه سال گذشته، موجب وارد آمدن خسارات بسیار سنگینی به زیر ساخت های روستایی شد و بدنبال آن وارد عرصه برگزاری انتخابات و همچنین در حال حاضر نیز درگیر مسئله بیماری کرونا هستیم که تمام وقت و توان ما را گرفته.
مقدم صبور در ادامه با اشاره به آغاز فصل کشاورزی و اهمیت این موضوع که اقتصاد اغلب مردم مناطق روستایی پره سر از ناحیه شالیکاری استگفت: با آغاز فصل کشاورزی، همه ساله بخش زیادی از کار های مربوطه، روی دوش دهیاران می باشد و از طرفی اکثر دهیاران چندین ماه بیمه و حقوق معوقه دارند که از مهمترین مشکلات ما محسوب می شود.
دهیار روستای سندیان بخش پره سر نیز در این رابطه گفت: دهیاران امروز به عنوان مهمترین بازوی اجرایی دولت و خط مقدم خدمت در روستاها هستند.
رقیه کریمی کلیمان افزود: تمامی مسولیت یک روستا بر عهده دهیار است و دهیاران سر حلقه مدیریت بحران در روستاها هستند و در مقابله با ویروس کرونا، طی هفته های گذشته اقدامات گسترده ای در زمینه ضدعفونی کردن و گند زدایی محیط روستا، فرهنگ سازی و ارایه آموزش به هموطنان روستایی در زمینه مقابله با این بیماری با همکاری دستگاه های بهداشتی درمانی انجام داده اند.
وی با اشاره به مشکلات دهیاران بیان کرد: من 12 سال سابقه اجرایی در زمینه مدیریت روستایی دارم و عدم ثباث شغلی از مهمترین مشکلات ما محسوب می شود . اکثر دهیاران، پاره وقت هستند وحقوق و بیمه نصفه دریافت میکنند و هیچ وقت بیمه تکمیلی نداشته اند.
دهیار روستای سندیان پره سر گفت: تخصیص اعتبارات برای اجرای طرح های روستایی بسیار کم و با توجه به مشکلات اقتصادی کشور، هر سال این رقم ها کمتر می شوند و این روند پاسخگوی توقعات مردمی نمی باشد و از طرفی بسیاری از ادارات نیز وظایف خود را شامل، تعویض لامپ معابر، خرید سیم برق، لایروبی انهار، ترمیم شکستگی های خیابانها و نصب سرعت گیر و غیره را به دهیاران محول میکنند.
وی با بیان اینکه جمع آوری و حمل پسماند در روستا ها از مهمترین اموری است که به دهیاری ها محول شده است گفت: نداشتن ماشین جمع آوری و حمل زباله از جمله این مشکلات است که همه دهیاران با آن مواجه هستند.
بخشدار پره سر ضمن تشکر از زحمات دهیاران این بخش، خواستار همکاری همه جانبه مردم و شورا های اسلامی در روستا ها با این عزیزان شد.
هادی صیادی می گوید: برای بهسازی و ارتقای زیر ساخت های روستایی، نیازمند قیر رایگان جهت آسفالت کوچه ها و معابر هستیم.
بخشدار پره سر، با بیان اینکه ظرفیت بالایی در حوزه روستاها وجود دارد، افزود: 35 هزار شورای اسلامی در اقصی نقاط کشور قرار دارد و مصداق کامل مردمسالاری دینی هستند.
صیادی گفت: دهیاران به عنوان آخرین حلقه مدیریت بین حاکمیت و مردم، محل اتکا برای نظام و دولت هستند و این امر در نوع خود بی بدیل است اما این ظرفیت هنوز بخوبی شناخته نشده است.
بخشدار پره سر با اشاره به زیبایی های طبیعی و مناطق گردشگری در این بخش گفت: ما در این منطقه دارای مزیت های زیادی در حوزه گردشگری هستیم، اما برای رسیدن به نوآوری و خلاقیت لازم نیست اتفاقی در درون ما رخ دهد، همان تعهد و تعلق سازمانی و مدیریت مشارکتی و نگاه ویژه به این امر کافی است.
بخشدار مرکزی رضوانشهر هم طی گفتگو با خبرنگار ایرنا در این شهرستان گفت: آموزش دهیاران به‌عنوان مدیران روستایی، نقش مهمی در توسعه روستایی خواهد داشت و سبب می‌شود تا دهیاران بتوانند متناسب با شرح وظایف محوله، به طور مؤثر فعالیت‌هایشان را ادامه داده و بر کارایی خود بیافزایند.
خانم بهیه انصاری، با بیان اینکه دهیاران اصلی‌ترین ارکان مدیریت روستایی شناخته می‌شوند، افزود: ارائه آموزش‌های مناسب به این دهیاران می‌تواند علاوه بر اینکه در ارتقا سطح آگاهی شغلی آنها موثر باشد بلکه آنان می‌توانند با به کارگیری این آموزش‌ها در محیط کاری، ضمن ایجاد فرصت‌های جدید از بروز مشکلات ناخواسته نیز جلوگیری کنند.
شهرستان رضوانشهر با حدود 80 هزار نفر جمعیت و 120 روستا در 70 کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است که دارای دو بخش بنام های مرکزی و پره سر می باشد و تعداد 75 نفر دهیار در این مناطق مدیریت امور روستا ها را بر عهده دارند.
برچسب‌ها
روستائیان پره سر رضوانشهر گیلان دهیاران

http://www.gilan-online.ir/fa/News/165445/نقش-مهم-دهیاران-در-شکوفایی-روستاهای-رضوانشهر-و-پره-سر
بستن   چاپ