نسیم گیلان
رولت روسی با نفت
دوشنبه 18 فروردين 1399 - 12:56:49
نسیم گیلان - رولت روسی با نفت
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6221533
k ٢.٤
٠
اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
براساس مطالعات انجام شده توسط بانک فدرال رزرو دالاس 59 درصد از نفتکش‌های تگزاس برای تأمین اعتبار سرمایه‌گذاری‌های خود به بهای هر بشکه بیش از 50 دلار نیاز دارند. جنگ قیمت بین روسیه و عربستان سعودی مستقیما مشاغل و اقتصاد تولیدکنندگان امریکایی را تهدید می‌کند.
اما ضد حمله عامدانه عربستان سعودی همه کشورهای تولید‌کننده از جمله روسیه را تحت تأثیر قرار خواهد داد. برخلاف ریاض، مسکو به سختی می‌تواند تولید خود را به بیش از 500 هزار بشکه در روز افزایش دهد. اگرچه اقتصاد روسیه به 40 درصد از درآمدهای نفتی بستگی دارد، ولی برخلاف رقیب سعودی‌اش از تنوع اقتصادی و ذخایر مالی قابل توجه که در حدود 570 میلیارد دلار تخمین زده می‌شود برخوردار است. بنابراین، اگر قیمت هر بشکه نفت به پایین‌تر از 30 دلار کاهش یابد، عربستان سعودی بیشترین مشکل را در تأمین بودجه متعادل خود خواهد داشت (60 دلار برای هر بشکه حداقل نیاز این کشور است) . این درحالی است که سرمایه صندوق حکومت روسیه در حدود 150 میلیارد دلار برآورد می‌شود که برای گردش چرخ اقتصاد روسیه برای شش الی ده سال کفایت می‌کند.
با این حال، در حال حاضر این جنگ نفتی بازارها را به اندازه کافی ترسانده و ارزش روبل به‌شدت در برابر یورو سقوط کرده است (منفی 13.75 درصد بین 6 تا 10 مارس، و افت منهای 16 درصد شاخص بورس مسکو) . علاوه بر این، رکود رشد اقتصادی روسیه در سال 2019 به 1.3 درصد محدود شده و مهم‌تر از همه طبق بررسی‌های انجام شده توسط موسسه تحقیقاتی آلیانس، هر افت 10 دلاری بشکه نفت تولید ناخالص داخلی روسیه را یک و نیم برابر کاهش می‌دهد که این خود بیم رکود اقتصادی را در کوتاه‌مدت افزایش می‌دهد.
نگرانی دیگر مربوط به کاهش تولید امریکا است. طبق اظهارنظر اسکات شفیلد رییس کمپانی پایونیر از عمده تولید‌کنندگان نفت شیل در امریکا، برآورد تولید 12.9 میلیون بشکه در روز در ابتدای سال می‌تواند تا 20درصد کاهش یابد ولی این کاهش نمی‌تواند بیش از 2 سال ادامه یابد.
در نهایت، همه‌گیری جهانی ویروس کرونا به رکود ناشی از کاهش تقاضا برای چند ماه دیگر دامن‌ می‌زند. چین پس از سه ماه توقف اقتصاد کشور به سختی در حال عبور از بحران است و با مشکلات زیادی برای احیای اقتصاد کشور دست به گریبان است و در این حال تقاضا در اروپا و ایالات متحده که با اوج اپیدمی روبرو هستند متوقف شده است. در چنین شرایطی، چه کسی هنوز به نفت عربستان سعودی، روسیه یا امریکا نیاز دارد؟
بنا بر عقیده اسکات شفیلد احتمال دارد مانور روسیه و عربستان سعودی تا سال 2022 به ورشکستگی نیمی از تولیدکنندگان نفت شیل امریکا بینجامد. اما طرفین متخاصم در این جنگ نفتی چیزی را جز ثبات اقتصاد خود به مخاطره نمی‌اندازند. عربستان سعودی نمی‌تواند با قیمت خیلی کم راضی بماند و در حالی که تصور می‌شود روسیه با صنایع کم بازده‌تر و هزینه‌های تولید هیدروکربن بیشتر آغازگر این جنگ نفتی است، به‌طور رسمی توافق اوپک پلاس را ترک نکرده و می‌گوید برای گفت‌وگو با ریاض آماده است. این یک مانور ماهرانه است تا در صورت وخیم شدن اوضاع اقتصادی بتواند مذاکرات جدیدی را آغاز کند. در حال حاضر یک چیز قطعی است: طرفی که بیشتر ایستادگی کند برنده خواهد بود.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/166970/رولت-روسی-با-نفت
بستن   چاپ