نسیم گیلان
سرمقاله سیاست روز/ کرونا دشمن است، مدارا جواب نمی‌دهد
چهارشنبه 20 فروردين 1399 - 10:05:24
نسیم گیلان - سرمقاله سیاست روز/ کرونا دشمن است، مدارا جواب نمی‌دهد
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6230938
٠
٠
سیاست روز / « کرونا دشمن است، مدارا جواب نمی‌دهد » عنوان سرمقاله روزنامه سیاست روز به قلم سیاوش کاویانی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
مسئولان تصمیم گیر درباره شیوع ویروس کرونا در ایران، به نظر می‌رسد که با این مسئله مدارا کرده‌اند. کرونا جهان را درگیر خود کرده است،‌ همه کشورهای دنیا اکنون درگیر آن شده‌اند و هر یک به روش خود با این بحران برخورد می‌کنند، تشابهاتی نیز میان نوع رفتارهای کشورها با این ویروس وجود دارد اما تاکنون با وجود پیشرفت‌های علمی و پزشکی هنوز هیچ کشوری به طور کامل و قطعی نتوانسته راه حلی برای آن بیابد.اقدامات مقطعی است،‌ حتی چین که اعلام کرده بر این ویروس پیروز شده است، اگر هم راست گفته باشد، تبعات و عوارض پسا کرونا دامنگیر این کشور خواهد بود.
اما در ایران از همان ابتدا رفتاری متفاوت از دیگر کشورها در پیش گرفته شد.مسئولین قرنطینه را راهکار مناسبی نمی‌پنداشتند،‌به همین خاطر سیاستاقناعی را برای راهنمایی مردم در مقابله با بیماری ویروس کرونا برگزیدند.اما این روش نتوانست از گسترش ویروس جلوگیری کند، آمارها نشان می‌دهد که کرونا به همه استانهای کشور سرایت کرده و در حال نفوذ بیشتر است.توصیه‌های بهداشتی، رعایت پروتکل‌های اعلام و ابلاغی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا که به ریاست رئیس جمهور برگزار می‌شود، شاید در ظاهر امر تصمیمات درست و منطقی باشد،‌اما درعمل نتوانست از گسترش این ویروس جلوگیری کند.
تصور کنید اگر در روز 13 فروردین ماه مسئولین باز هم از سیاست توصیه و قانع کردن مردم برای جلوگیری از خروج آنها و رفتن به مراکز تفریحی و طبیعت بهره برده بودند،‌ باز هم مردم درخانه‌های خود می‌ماندند؟!در روز 13 فروردین ماه، تصمیم گرفته شد تا قوانینی اجر شود که از خروج و تجمع مردم در بوستان‌ها و طبیعت جلوگیری کند.
اعمال قوانینی چون جریمه 500 هزار تومانی،‌توقیف خودروهای متخلفین به مدت یک ماه و بستن همه بوستان‌های شهرهای کشور و جلوگیری از خروج خودروها از شهرهای خود به دیگر شهرها،‌ باعث شد تا در روز طبیعت آن حجم سابق تجمع مردم را در مراکز تفریحی و بوستان‌های شاهد نباشیم.
قطعاً اگر اینگونه سخت گیری نشده بود و دولت و مسئولین نیز تنها به توصیه‌ها اکتفا کرده بودند، وضعیت روز 13 فروردین حتی گستره‌تر از سال‌های گذشته می‌شد،‌چرا که بسیاری از مردم به خاطر بیماری کرونا توصیه‌های بهداشتی را رعایت کرده بودند و بسیاری نیز نادیده گرفته بودند و در این شرایط، جمع این دو قشر،‌ جه اتفاقی را می‌آفرید؟
وزیر بهداشت بارها با نوشتن نامه به آقای روحانی نسبت به شرایط موجود اعتراض کرده است،‌چندی پیش نامه‌ای از سوی آقای نمکی منترش شد که در آن به تصمیم بازگشایی اصناف و مشاغل اعتراض کرده بود.این که دولت نگران آینده شغلی و اقتصادی کشور است بجا است، اما اولویت کشور اکنون مبارزه با بیماری کرونا و مهار آن است و اگر این ویروس همچنان در گشور جولان بدهد و جا خوش کند، قطعاً عوارض و تبعات آن شدیدتر و بیشتر خواهد شد.خواه ناخواه،‌ این ویروس باعث رکود اقتصادی در کشور شده است و اگر وضعیت بیماری وخیم تر شود، این رکود خسارت بار تر خواهد بود.
اگر با اقدامات ایجابی و اعمال قوانین و تصمیمات سخت‌تر ویروس کرونا در کشور از بین برود، زمان رکودی که این ویروس باعث آن شده کمتر خواهد شد.هم اکنون نیز بسیاری از مشاغل خرد و کلان در کشور زیان بسیاری دیده‌اند.
تعطیلی مشاغلی چون اغذیه فروشی‌ها که شامل رستوران‌ها، فست فودها،‌ فروشگاه‌های زنجیره‌ای فراورده‌های گوشتی،‌ پوشاک،‌ موسسات خدماتی،‌ دانشگاه‌ها و مدارس سراسر کشور و بسیاری مشاغل دیگر اکنون از فعالیت باز مانده‌اند و چند ماه است که زیان دیده‌اند و نیازمند یاری دولت هستند.دولت تصمیماتی را برای کمک به طیفی که در بحران کرونا زیان خورده است، بر روی کاغذ گرفته است اما هنوز عملیاتی نشده است.
حرف تا عمل در ایران و اجرای آن از سوی مسئولین زمان طولانی را می‌برد و همین امر باعث می‌شود زیان‌های وارده شدیدتر و تأثیر گذارتر شود.روز شنبه نیز در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا در باره زمان و شکل فعالیت کسب و کارها و ادارات تصمیماتی گرفته و اعلام شد.
رئیس جمهور در این جلسه اعلام کرد که در چارچوب طرح فاصله گذاری هوشمند، کسب و کارهای متوسط و کم ریسک در استان‌های کشور با مراعات دقیق پروتکل‌های بهداشتی می‌توانند از 23 فروردین ماه و برای استان تهران از 30 فروردین ماه فعالیت خود را آغاز کنند اما فعالیت کسب و کارهای پر ریسک تا پایان فروردین همچنان متوقف خواهد بود تا بعد راجع به نها تصمیم گیری شود.چنین تصمیمات نشان می‌دهد که ستاد ملی مبارزه با کرونا سیاست همزیستی مسالمت آمزی و مدارا را با این ویروس در پیش گرفته است و با وجود هشدارهای جدی بسیاری از صاحبنظران و کارشناسان پزشکی و درمانی کشور که شامل چندین زیر سابق بهداشت و درمان و جامعه پزشکی می‌شود، قرار است به مرور شاهد برداشتن محدودیت‌های حداقلی باشیم که در طول زمان حضور ویروس در ایران قطره چکانی اجرا شده است. اما باید به آقای روحانی و ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا گفت سیاست با دشمنان مدارا در ماجرا جنگ بیولوژیکی جواب نمی‌دهد.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/169065/سرمقاله-سیاست-روز--کرونا-دشمن-است،-مدارا-جواب-نمی‌دهد
بستن   چاپ