نسیم گیلان
یک متخصص تغذیه پاسخ می دهد؛
چرا بعد از ماه رمضان دچار اضافه وزن می شویم؟
دوشنبه 22 ارديبهشت 1399 - 13:43:11
نسیم گیلان - ایسنا/گیلان یک متخصص تغذیه، با بیان اینکه در ماه رمضان مصرف غذاهای شیرین و پرکالری مانند هلیم و زولبیا و بامیه افزایش پیدا می کند، گفت: زیاده روی افراد در مصرف این غذاها باعث می شود بعد از ماه رمضان دچار اضافه وزن شوند.

دکتر زیبا جعفری در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه برخی از افراد بعد از ماه رمضان دچار اضافه وزن می شود، اظهار کرد: وقتی روزه می گیریم انرژی دریافتی به انرژی مصرفی غالب می شود، زیرا تحرک ما کم شده و بیشتر استراحت می کنیم و لذا انرژی مصرفی به کمترین حد ممکن می رسد.
وی با تاکید بر لزوم برقراری تعادل بین کالری ورودی و کالری خروجی، ادامه داد: هرچقدر غذا مصرف کنیم و در مقابل فعالیت بدنی کافی نداشته باشیم، وزن ما بالا می رود. روزه داری چون گرسنگی طولانی مدت را در پی دارد باعث می شود سوخت و ساز و متابولیسم بدن پایین آید و به مرور در طول یک ماه رمضان باعث افزایش وزن می شود.
این متخصص تغذیه، با بیان اینکه غذا خوردن ما باید به اندازه فعالیت ما باشد، گفت: چون در ماه رمضان فعالیت بدنی کمتری داریم باید سعی کنیم مقدار غذای دریافتی را کاهش دهیم.
جعفری اضافه کرد: بیشتر افراد فکر می کنند چون مدت طولانی تری غذا نخورده و گرسنه ماندده اند بعد از افطار این اجازه را دارند هرچقدر می توانند غذا مصرف کنند و لذا سراغ غذاهای پرکالری می روند؛ این در حالی است که با توجه به کاهش فعالیت و پایین آمدن سوخت و ساز بدن نیازی به مصرف مقدار زیادی غذا نیست و همین مسئله باعث می شود بعد از ماه رمضان اضافه وزن پیدا کنند.
وی یک برنامه غذایی مناسب در ماه رمضان را یک برنامه متعادل دانست و خاطرنشان کرد: بهتر است برنامه غذایی ما در طول ماه رمضان به گونه ای تنظیم شود که نه وزن را زیاد کند و نه موجب کاهش وزن شود. در واقع ثبات وزن خیلی مهم است و اگر افراد بتوانند وزن خود را در ماه رمضان حفظ کنید کار درستی انجام داده اند.
این متخصص تغذیه، با بیان اینکه در ماه رمضان مصرف غذاهای شیرین و پرکالری مانند هلیم و زولبیا و بامیه افزایش پیدا می کند، گفت: زیاده روی افراد در مصرف این غذاها باعث می شود بعد از ماه رمضان دچار اضافه وزن شوند لذا رعایت در مصرف این نوع غذاها الزامی است.
جعفری، با تاکید بر لزوم انجام فعالیت بدنی در ماه رمضان، یادآور شد: فعالیت بدنی در ماه رمضان فراموش نشود و سعی کنید یک فعالیت بدنی سبک و کوچک مانند پیاده روی داشته باشید تا کمبود فعالیت بدنی در طول روز جبران شود. بهتر است این فعالیت بدنی حدود دو ساعت بعد از افطار انجام شود، زیرا در طول روز خستگی و تشنگی به دنبال دارد و روزه داری را دشوار می کند.
وی بدخوری و پرخوری را از دیگر عوامل اضافه وزن بعد از ماه رمضان دانست و عنوان کرد: برخی از افراد عادت به ریزه خواری دارند و این عادت در ماه رمضان نیز ادامه پیدا می کند و لذا اضافه وزن به دنبال می آورد لذا با یک برنامه صحیح برای سحری و افطار می توانیم وزن خودمان را حفظ کنیم.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/174200/چرا-بعد-از-ماه-رمضان-دچار-اضافه-وزن-می شویم؟
بستن   چاپ