نسیم گیلان
گیلان و گردشگری با چشمان باز
شنبه 3 خرداد 1399 - 09:01:02
نسیم گیلان - رشت - دروازه های گیلان پس از روزگار قرنطینه ای گشوده شد؛ اما متاسفانه، این بار گردشگران؛ صفا و شاعرانگی شالیزاران، کوچه باغ‌های باران خورده، هیزم داغ تنور، چشمه های جوشان و عطر خوش غذاهای با اصالت مادربزرگان خوش ذوق گیلانی را، در همراهی با هیولای کرونا میهمان می شوند.

کرونا ضربآهنگ شاد و پر هیاهوی سفر به گیلان را از پیش از نوروز به گونه ای دیگر کرد؛ آئین ها در زمان متوقف شدند و مردمان خانه نشین و به ضرورت از سفر منع شدند.
سفرها اگرچه به تعویق افتاد اما این روزها با فروکش کردن اندکی از بیماری، تاسیسات گردشگری بار دیگر گشوده شده و با گشایش دروازه های گیلان به روی گردشگران، حجم نگرانی مردم نسبت به بازگشت دوباره کرونا افزایش یافته و ایرنا گیلان برآن شد تا با انجام مصاحبه هایی با متخصصان حوزه بهداشت و گردشگری واقعیت را جویا شود وبر همین اساس ازگردشگران بخواهد اگر ممکن است سفر نکنند و یا در صورت ضرورت، آگاهانه و با چشمانی باز سفر کنند.
اجتناب از سفر
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان گفت: وضعیت فعلی کرونا دراستان مانند یک ماه و نیم پیش است و بجز رضوانشهر که وضعیتش سفید است بقیه شهرها بین وضعیت زرد و قرمز در تغییر است.
آبتین حیدرزاده در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: تقاضا می کنیم مردم از سفرهای غیر ضرور اجتناب کنند و در صورت سفر و اسکان، افراد یک خانواده در یک اتاق مکان اقامتی اسکان یابند و از مواجهه با افراد مختلف و بیماران پرهیز کنند.
وی اظهار داشت :همچنان امکان انتقال بیماری در سطح استان وجود دارد، و در پایش های روزانه با افراد مثبت به کرونا مواجه هستیم.
دکتر حیدرزاده افزود: تقاضا می کنیم اگر کسی نشانی ازعلائم کرونا در خود احساس کرد حتما به مراکز بهداشتی، درمانی مرجع مراجعه کند یا در سامانه سلامت ثبت نام کرده و علائم و نشانه ها را اعلام کنند که غربالگری شوند و اگر لازم شد همان سامانه آنان را به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی ارجاع می دهد.
پروتکل بهداشتی در اولویت است
مدیر عامل جامعه هتلداران گیلان هم گفت: در این برهه از بازگشایی تاسیسات اقامتی با دو پروتکل مهمانداری و بهداشتی که به نوعی در تناقض با یکدیگر هستند مواجهیم اما ما به نفع پروتکل بهداشتی، خودمان را آماده کرده ایم.
جواد عباسی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پروتکل های مهمانداری می گوید تشریفات و خدمات نامحدود اما پروتکل های بهداشتی به خدمات محدود و نگاه سختگیرانه توصیه می کنند که ما در این برهه از زمان پروتکل بهداشتی برایمان حائز اهمیت است.
وی اظهار داشت: همه تاسیسات گردشگری در سامانه وزارت بهداشت ثبت نام کرده و کد رهگیری گرفته اند؛ فعالان این حوزه، پروتکل های مربوط را مطالعه و در کلاسهای آموزشی مجازی متخصصان بهداشتی شرکت نموده و آزمون داده اند.
وی ادامه داد: فضای تازه ای را همراه با نگرانی تجربه می کنیم که امیدواریم اتفاق ناخوشایندی که کادر درمان و کارکنان بانک ها در ایام پیک کرونا تجربه کردند را فعالان تاسیسات اقامتی تجربه نکنند.
عباسی با بیان اینکه تسهیلاتی که دولت اعلام کرده هنوز محقق نشده است، گفت: جامعه هتلداران گیلانی طی سه ماه گذشته از اسفند پارسال تاکنون ضرری بالغ بر 200میلیارد تومان را متحمل شده اند.
وی اظهار داشت: اگرچه چند روزی هست که تاسیسات اقامتی استان بازگشایی شده اما رسوب اسکان را در این مکان ها شاهد نیستیم زیرا افرادی که به گیلان سفر کرده اند مسافر هستند نه گردشگر و این مسافران در واقع گیلانیان مقیم استان های مجاور هستند.
حفظ سلامتی گردشگران در اولویت است
معاون گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان هم اعلام کرد: تاسیسات اقامتی استان پس از گذران چندین ماه تعطیلات کرونایی، پذیرای گردشگران شده اند و دستورالعملی ویژه به آنان ابلاغ شده است.
حمیدرضا آذرپور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه حسن اجرای پروتکل‌های بهداشتی مورد تاکید است، افزود: باتوجه به در پیش بودن عید سعید فطر و افزایش حجم سفرها، پیش‌بینی‌های لازم برای ارائه خدمات اقامتی و گردشگری با هماهنگی دستگاه‌های مرتبط و مدیریت هوشمند این سفرها انجام شده‌ است.
وی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل 11 بندی تاسیسات گردشگری گفت: در این دستورالعمل بر لزوم آمادگی کامل برای ارائه خدمات مطلوب به گردشگران و رعایت دستورالعمل سفرهای هوشمند و پروتکل های بهداشتی در جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و بخشنامه های ابلاغی ستاد ملی کرونا تاکید شده است.
آذرپور اظهار داشت: حفظ سلامتی گردشگران از اولویت های اصلی است و رعایت و اجرای دقیق پروتکل های بهداشتی ستاد ملی کرونا ضروری است.
وی ادامه داد: بر همین اساس نظارت، بازدیدهای میدانی و کنترل مرتب بیش از همیشه مورد اهتمام است.
وی اضافه کرد: واحدهای پذیرایی گردشگری با رعایت کامل دستورالعمل‌ها، پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری فیزیکی هوشمند پس از ماه مبارک رمضان مجاز به بازگشایی، ادامه فعالیت و ارائه خدمات به میهمانان و گردشگران هستند.
استان گیلان دارای 107 هتل، 33 هتل آپارتمان، 81 مجتمع گردشگری، 49 مهمانپذیر، یک هزار و 688 خانه مسافر، 30 مجتمع سرگرمی تفریحی، 74 اقامتگاه بومگردی، 360 بین راهی، یک اسکله مسافربری دریایی و 28 اسکله گردشگری دریایی است.
آنان که شوق و ذوق سفر دارند و در این رهگذر گیلان را دیده اند، می دانند که شناخت این سرزمین به واسطه وفور جاذبه های گردشگری در چند روز میسر نیست و باید زمان گرفت و گیلانگردی کرد تا با گیرایی ها و فرهنگش آشنا شد.
شکوه آبشار ویسادارش، بلندای ماسوله با شمعدانی های رنگ در رنگش، عظمت قلعه حسامی در گذر از هزار پله در میان هیرکانیان هزار ساله، سد آبی منجیل، چشمه های جوشان و گاوهای شیرافشان، سرزمین زیتون و تپه مارلیک با قصه های کهنش و مانند آن همه و همه ذهن گردشگران را از سفر به گیلان خالی نمی کند.
اما روزگار دیگر شده و کرونا حظ سفر را متزلزل کرد و بر همین اساس همه کارشناسان اعم از بهداشت و گردشگری را بر این عقیده استوار ساخت که می بایست با چشمان باز و آگاه به وجود این ویروس به گیلان سفر کرد.
برچسب‌ها
ویروس کرونا گیلان جهانگردی بهداشت و سلامت
پروندهٔ خبری
تعطیلات عید فطر و نگرانی از شیوع کرونا

http://www.gilan-online.ir/fa/News/176747/گیلان-و-گردشگری-با-چشمان-باز
بستن   چاپ