نسیم گیلان
معاون جهاد کشاورزی گیلان مطرح کرد:
15 زنجیره تولید برنج در گیلان شناسایی شد
چهارشنبه 18 تير 1399 - 08:00:48
نسیم گیلان - رشت- معاون صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به شناسایی 15 زنجیره تولید برنج در استان، گفت: تا دو سال دیگر ظرفیت بندی برنج تا 200 هزار تن افزایش می یابد.

قاسم جواد زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه افزایش کیفیت محصول برنج تولید یکی از مواردی بوده که در دستور قرار گرفته است، اظهار کرد: در این راستا اقدام به تجهیز و نوسازی شالیکوبی ها استان شده تا میزان ضایعات کاهش یابد.
وی با بیان اینکه بر سالانه حدود 750 هزار تن برنج از شالیزارهای استان گیلان تولید می‌شود، گفت: هزار و 425 شالیکوبی استان گیلان بعد از برداشت شلتوک‌ها از اراضی شالیزاری اقدام به تبدیل آن به برنج را می‌کنند.
معاون صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی گیلان در ادامه با اشاره به اینکه بر اساس برنامه ششم سالانه باید اقدام به مدرن سازی، تجهیز و نوسازی حدود 28 تا 30 شالیکوبی کنیم، گفت: تاکنون 457 شالیکوبی در استان گیلان مدرن سازی شده‌اند.
جوادزاده افزود: مدرن سازی و نوسازی شالیکوبی ها از 30 تا 35 هزار تن ضایعات برنج جلوگیری می‌کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 28 کارخانه شالیکوبی در حال بررسی و اجرا بوده که از این تعداد 15 کارخانه مدرن سازی شده‌اند، تصریح کرد: حدود 140 واحد شالیکوبی با ظرفیت بیش از 120 پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد داشته‌اند که طی دو سال آینده به بهره برداری خواهند رسید قطعاً حمایت از این واحدها در حوزه سرمایه ثابت قطعاً این اقدام سریع‌تر انجام خواهد شد.
جوادزاده با اشاره به اینکه تاکنون 15 زنجیره برنج در استان گیلان شناسایی شده است، ادامه داد: 65 برند رسمی برنج با مشارکت 55 کارخانه و 70 هزار تن ظرفیت ایجاد شده است که در با بهره برداری از این واحدها ظرفیت بسته در دو سال آینده به بیش از 200 هزار تن خواهد رسید.
وی تأکید کرد: برنج از خود مزرعه تا فرآوری این محصول در زنجیره تولیدی، بسته بندی و فروش کاملاً رصد و پایش و تمام موارد مربوط به این بخش اعم از هزینه‌های تولید، اختلاط و تقلب در این زنجیره شناسایی می‌شود.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/185437/15-زنجیره-تولید-برنج-در-گیلان-شناسایی-شد
بستن   چاپ