نسیم گیلان
زراعت صنعتی چوب با تعامل منابع طبیعی گیلان تسریع می شود
شنبه 5 مهر 1399 - 21:28:08
نسیم گیلان - رشت - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به اینکه در حال حاضر تولید صنایع سلولزی با تامین مواد اولیه آن از استان تناسبی ندارد ، از لزوم تسهیل و تسریع زراعت صنعتی چوب با تعامل منابع طبیعی استان خبر داد.

به گزارش شنبه شب روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان؛ فرهاد دلق پوش در دیدار با مدیرکل جدید منابع طبیعی و آبخیزداری استان افزود: ما در حال حاضر سالانه حدود 3 و نیم میلیون متر مکعب تولیدات و محصولات سلولزی و چوب را در استان داریم و این در حالی است که از منابع استان حدود 950 هزار مترمکعب آن قابل تامین می باشد که تناسبی بین این دو وجود ندارد .
وی تصریح کرد: با توجه به راه اندازی طرح های توسعه صنعتی در چند سال آینده، تولیدات صنایع چوبی در استان به پنج میلیون مترمکعب خواهد رسید.
وی با بیان اینکه اولویت صنعت تکیه بر توان داخلی است، ادامه داد: بدلیل مشکلات خاص واردات چوب در تامین مواد اولیه همچون نیاز به اسکله‌های اختصاصی و قرنطینه که خروج ارز از کشور را به همراه خواهد داشت تکیه بر توانمندی های صنعتی داخل در اولویت است.
دلق پوش تامین منابع اولیه را حلقه مهم زنجیره تولید دانست و اظهار داشت: در این خصوص چندین بار جلسه کار گروه زراعت چوب در استان را تشکیل داده ایم و نیاز به زراعت چوب به صورت صنعتی با مقیاس بالا در آن مطرح گردید و پیگیر این قضیه هستیم تا اراضی مستعد برای تامین منابع اولیه کارخانجات معرفی شود.
وی در بخش دیگر از سخنان خود به لزوم فعال سازی منابع معدنی غنی استان برای توسعه اشتغال و اقتصاد گیلان اشاره و تصریح کرد: در بحث معادن ما کارگروه تعامل را داریم و حتی خواستار تشکیل کارگروه تعامل ملی استانهای شمالی کشور در استان گیلان هستیم.
وی خاطر نشان کرد: اخیراً در جلسه ای با رئیس سازمان ایمیدرو تاکید بر این شد؛برای فعال کردن معادن غیر فعال استان آن هم معادنی که عمدتاً در حوزه شن و ماسه می باشند ، نیازمند تعامل و همراهی بیشتر منابع طبیعی برای فعالسازی معادن استان هستیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان استخراج سنگهای قیمتی و استخراج در عمق را در دستور کار فعالیتهای معدنی استان در گام بعدی عنوان واظهار کرد: در دیلمان و رودسر ؛ منابع سرب و روی مناسبی را داریم و در حال برنامه ریزی در این زمینه هستیم و در حال بررسی ایجاد شهرک صنعتی ویژه صنایع معدنی در گیلان هستیم.
وی همچنین افزود: به طور مثال برای احداث راه آهن رشت به آستارا حداقل 20 میلیون تن مواد معدنی مورد نیاز است که باید تامین شود بنابراین باید توان و اراده حل مشکلات پیش رو را داشته باشیم و از تمامی ظرفیت شورای معادن استفاده نماییم و هر جا که نیاز است قوانین جدید مورد نیاز را تعریف کرده و بخشنامه ها، کارشناسی مجدد و بازنگری گردد.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان گیلان با بیان اینکه خودمان را به حفظ منابع طبیعی متعهد می دانیم ، تصریح کرد: به طور نمونه می توان به ابطال چندین معدن که در حال آسیب رساندن به منابع طبیعی استان بودند، اشاره کرد ، در حالیکه بر علیه ما نیز شکایت شد و فشار اکتشاف کنندگان متخلف را تحمل نمودیم ولی از منابع طبیعی دفاع کردیم. لذا از منابع طبیعی می‌خواهیم با تعامل دوجانبه با این سازمان، گره های کور فعالیت های قانونی معادن را بگشاید.
در ادامه میرحامد اختری ، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری گیلان نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار اظهار داشت: با توجه به شناختی که نسبت به معادن استان دارم، دو دستگاه درک مثبت و مشترکی از این موضوع خواهند داشت و شرایط را بخوبی رصد نموده، ضمن حفظ منابع طبیعی در ارائه راهکار درست و اصولی بتوانیم با تعامل با معادن استان و بررسی مشکلات این حوزه شاهد توسعه استان در سطح کشور باشیم.
دکتر اختری شرایط منابع طبیعی گیلان را حساس دانست و اظهار داشت: تفاهم و تعامل با رعایت ضوابط قانونی و اصول فنی کار مدنظر ماست و اعلام آمادگی کرد که از محدوده های معدنی و کارخانجات بزرگ سلولزی استان بازدید مشترک در جهت تفاهم مطلوب، مشارکت نماید.
حدود 2 هزار و 950 واحد صنعتی در گیلان فعالند که از این تعداد بیش از 100 واحد صنعتی در زمینه تولید انواع اوراق فشرده چوبی نظیر نئوپان، MDF و HDF و هایگلاس در حال فعالیت است.
برچسب‌ها
رشت وزارت صنعت معدن و تجارت گیلان منابع طبیعی

http://www.gilan-online.ir/fa/News/203771/زراعت-صنعتی-چوب-با-تعامل-منابع-طبیعی-گیلان-تسریع-می-شود
بستن   چاپ