نسیم گیلان
با حضور میدری : کنفرانس بین المللی حمایت اجتماعی در دوران کرونا برگزار شد
شنبه 19 مهر 1399 - 17:27:45
وزارت رفاه
نسیم گیلان - "کنفرانس بین المللی حمایت اجتماعی" توسط دفتر برنامه عمران ملل متحد (UNDP) در روزهای چهارده تا شانزده مهر ، به صورت آنلاین با حضور معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون ، کارورفاه اجتماعی و تعدادی از اساتید دانشگاه های برتر دنیا و سیاست گذاران حوزه حمایت های اجتماعی کشورهای مختلف برگزار شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی،در روز دوم این کنفرانس بین المللی آنلاین، میزگردی با موضوع اثر بخشی تسهیلات بانکی فراگیر در مقابل برنامه یارانه نقدی فراگیر با حضور "احمد میدری" معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یکتا اشرفی از مرکز تحقیقات وزارت امور اقتصاد و دارایی، " اوگوجنتلینی" کارشناس ارشد بانک جهانی، "جورج مولینا" کارشناس ارشد اقتصادUNDP، " لورا پابون "مدیر برنامه های اجتماعی سازمان برنامه ریزی کلمبیا و لوییس حق استاد علوم سیاسی دانشگاه یورک تشکیل شد.
در این میزگرد که با تسهیل گری دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد برگزار شد در مورد پرداخت یارانه های نقدی سراسری و کمک های نقدی دولت به اقشارآسیب پذیر در زمان شیوع کرونا بحث و تبادل نظر شد.
حاضرین در این میزگرد با ارائه تجربه کشورهایی که یارانه نقدی و تسهیلات فراگیر می پردازند به بررسی این موضوع و مقایسه پرداخت یارانه فراگیر و تسهیلات بانکی فراگیر پرداختند و به این نتیجه رسیدند که تسهیلات فراگیر به چند علت بهتر از یارانه فراگیر است.
بر اساس گفته های متخصصین حاضر در میز گرد، یارانه فراگیر رفتار افراد را تغییر نمی دهد به این معنا که وقتی دولت پول بلاعوض به مردم می دهد خیلی از افراد به آن اکتفا کرده و دیگر تلاشی برای توانمندی خود و تامین معاش نمی کنند اما ارائه تسهیلات بانکی باعث تلاش فرد برای بازگرداندن آن می شود.
نتیجه بعدی که تحت عنوان" تامین مالی و تداوم سیاست" مطرح شد حاکی از آن است که تداوم پرداخت یارانه نقدی با کمبود منابع مواجه است چون دولت نمی تواند این سیاست را ادامه دهد، این مورد باعث افزایش هزینه های دولت و بالا رفتن تورم می شود در نتیجه سیاست های حمایتی را خنثی می کند. 
"شکل گیری انتظارات مردم" موضوع دیگری بود که حاضرین در میزگرد به آن اذعان داشتند که طبق آن پرداخت پول بلاعوض این انتظار را در مردم ایجاد می­کند که دولت توانایی مالی دارد .
بر اساس یافته ها و تجارب به دست آمده؛ ارائه تسهیلات فراگیر ،هدفمندی بیشتری ایجاد می کند و پول بلاعوض را همه اما تسهیلات بانکی را فقط افرادی که نیاز دارند درخواست می کنند.
در ادامه برنامه زهرا ریزوی، کارشناس ارشد حمایت های اجتماعی دفتر یونیسف درمنطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به گزارشی که در روز اول این همایش رونمایی شد اشاره کرد که در آن اطلاعات بیشتری در مورد حمایت های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به بحران کووید و ارتقا سیستم رفاه اجتماعی در پاسخ گویی به شوک ها وجود دارد. 
به منظور کسب اطلاعات بیشتر در مورد کنفرانس به لینک مربوطه مراجعه شود:
https://socialprotection.org/learn/e-conferences

http://www.gilan-online.ir/fa/News/208950/با-حضور-میدری---کنفرانس-بین-المللی-حمایت-اجتماعی-در-دوران-کرونا-برگزار-شد
بستن   چاپ