نسیم گیلان
چگونه سلامت روان خانه را در شرایط کرونا حفظ کنیم؟
چهارشنبه 30 مهر 1399 - 13:14:04
نسیم گیلان - ایسنا/گیلان یک روانشناس، مدیریت رفتار والدین را در آرامش و حفظ سلامت فرزندان بسیار مهم دانست و یادآور شد: اکثر والدین خودشان دچار استرس هستند و این استرس را به فرزندان منتقل می کنند لذا برای حفظ سلامت روان در خانه نباید خبرهای ناگوار کرونایی را زیاد دنبال کنیم.

محبوبه بیک محمدی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به راهکارهای پشت سر گذاشتن استرس ها و اضطراب های دوران کرونا، اظهار کرد: استرس و اضطراب تا حدودی قابل پذیرش است، اما وقتی بیش از حد شود باید از روش های پیشگیرانه در این زمینه استفاده کنیم، زیرا سلامتی جسم و روح را تهدید می کند.
وی یکی از روش های کاهش استرس کرونایی را برخورداری از دانش و آگاهی نسبت به بیماری و راه های انتقال آن دانست و افزود: متاسفانه برخی از افراد با افزایش آگاهی درباره بیماری کرونا فقط استرشان بالا می رود؛ این در حالی است که باید خوشحال باشیم با استفاده از ماسک و شست وشوی دست ها و رعایت فاصله فیزیکی می توانیم خودمان را مصون نگه داریم.
این روانشناس، با بیان اینکه برخی از افراد نشانه های اضطراب و علائم کرونا را اشتباه می گیرند، خاطرنشان کرد: معمولا استرس و اضطراب با خشکی دهان و گرفتگی در گردن و قفسه سینه و تنگی نفس همراه است و افراد احساس می کنند به کرونا مبتلا شده اند، در حالی که ناشی از اختلال استرس است.
بیک محمدی، با اشاره به سابقه اختلال استرس و اختلال خودبیمارانگاری در برخی از افراد، عنوان کرد: افرادی که این اختلالات را دارند بیش از سایر افراد دچار استرس و اضطراب ناشی از شیوع بیماری کرونا می شوند و لذا باید با مراجعه به روانشناس، روانپزشک یا مشاور استرس و اضطراب خودشان را کاهش دهند تا به سایر اعضای خانواده منتقل نکنند.
وی تنها راه مقابله با کرونا را استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی دانست و گفت: این آموزش بر عهده والدین به ویژه مادر خانواده است، اما فرزندان از رفتارهای والدین الگو می گیرند و پدر و مادر باید با رعایت کردن به فرزندان آموزش دهند.
این روشناس، با بیان اینکه شرایط ناشی از کرونا اختلاف بین برخی از زوجین را تشدید کرده است، یادآور شد: ریشه این مشکلات به قبل از کرونا باز می گردد و لذا زوجین با مراجعه به مشاور خانواده مشکلات خود را حل کنند تا زمینه ایجاد آرامش در خانه به ویژه در ایام کرونا فراهم شود.
بیک محمدی، با تاکید بر لزوم دور کردن افکار منفی از خانواده، عنوان کرد: افکار منفی تولید استرس می کند و آرامش خانواده را از بین می برد لذا برای بهتر پشت سر گذاشتن این دوران کرونایی و آسیب ندیدن روحی و روانی باید شادابی و نشاط خودمان را حفظ کنیم.
وی از مادران خواست شرایط سخت کرونا را در خانه عادی سازی کنند و ادامه داد: مادران برای صحبت کردن درباره کرونا با فرزندان پیش قدم شوند و این اطمینان را به فرزندان بدهند که همه علائم و نشانه های سرماخوردگی و آلرژی دلیلی بر ابتلا به کرونا نیست و ترس را از فرزندان دور کنند.
این روانشناس، با بیان اینکه مادر خانه استفاده درست از ماسک و شست وشوی دست ها را به فرزندان یاد دهند، اظهار کرد: یادآوری این نکته به فرزندان که مقابله با ویروس کرونا امکان پذیر است، بسیار به مدیریت استرس کمک می کند. همچنین بیرون رفتن های غیر ضروری از خانه را کنار بگذارید تا در مقابل این بیماری مصونیت جسمی و روانی پیدا کنید.
بیک محمدی، با تاکید بر لزوم برنامه ریزی در خانه به ویژه برای کودکان، تصریح کرد: در این برنامه ریزی ها حتما بازی کردن و گفت وگوی تلفنی با دوستان و همسالان وجود داشته باشد. مشارکت در کارهای خانه و گفت وگو با والدین نیز بسیار به آرامش بخشی کمک می کند.
وی با بیان اینکه والدین از فرزندان درباره اطلاعاتشان از کرونا سوال کنند، گفت: گاهی اطلاعات نادرست موجب وحشت و ایجاد استرس در کودکان می شود و لذا والدین اطلاعات درست را در اختیار فرزندان قرار دهند تا آسیب پذیری خانواده را کم کنند.
این روانشناس، مدیریت رفتار والدین را در آرامش و حفظ سلامت فرزندان بسیار مهم دانست و یادآور شد: اکثر والدین خودشان دچار استرس هستند و این استرس را به فرزندان منتقل می کنند لذا برای حفظ سلامت روان در خانه نباید خبرهای ناگوار کرونایی را زیاد دنبال کنیم و بخش اعظم این مسئولیت بر عهده مادران است.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/211145/چگونه-سلامت-روان-خانه-را-در-شرایط-کرونا-حفظ-کنیم؟
بستن   چاپ