نسیم گیلان
بروکراسی اداری؛ قصه پرغصه کارآفرینان
يکشنبه 2 آذر 1399 - 09:00:05
نسیم گیلان - ایسنا/گیلان در سال «جهش تولید» و در هفته کارآفرینی، فعالان اقتصادی از قصه پرغصه بروکراسی اداری می گویند.

هفته جهانی کارآفرینی(GEW) بزرگترین رویداد هماهنگ برای ترویج و ترفیع کارآفرینی در جهان است که هر سال در بازه زمانی 18 لغایت 24 نوامبر برابر با 28 آبان لغایت چهارم آذر برگزار می شود.
این هفته فرصت تجلیل از کسانی است که با ایده پردازی و استفاده از منابعی که در اختیار دارند، کسب و کار جدید با ایده های نو را آغاز کرده و سهمی در گسترش رفاه انسانی و رشد اقتصادی جامعه خود داشته اند که در کشور ما نیز تجلیل از کارآفرینان طی این هفته مورد توجه مسئولان قرار دارد.
شاید این هفته در کنار معرفی و تجلیل از کارآفرینان برتر زمانی برای توجه ویژه به شعار «جهش تولید» باشد که امسال مقام معظم رهبری در ادامه تاکید بر اهمیت اقتصاد در ارکان جامعه، چندین سال متوالی است که نامگذاری سال ها را معطوف به این امر می کنند.
کارآفرینی یکی از مولفه های مهمی است که در جهت تحقق جهش تولید باید به آن توجه کرد و ایجاد اشتغال و حفظ و تداوم آن ملزومات متعددی نیاز دارد که از ایده پردازی، مطالعات کارشناسانه، در اختیار داشتن منابع کافی برای سرمایه گذاری، دسترسی به نیروی نخبه و متخصص تا دسترسی به بازار مناسب برای فروش محصول را می طلبد و در این صورت است که می توان جهش تولید را به خوبی معنا کرد.
حضور کارآفرینان در عرصه اقتصادی نمود اقتصاد مردم‌سالار است
سمانه حسینی، معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری شهرستان بندرانزلی در این باره اظهار کرد: حضور کارآفرینان در عرصه اقتصادی و سرمایه‌گذاری کشور نمود اقتصاد مردم‌سالار است و در شرایط سخت اقتصادی که کشور در سال‌های اخیر در آن قرار داشت نقش کارآفرینان بی نظیر است.
وی با اشاره به اینکه کارآفرینان موتور محرکه جامعه در تولید پایدار هستند، افزود: نقش کارآفرینان ایجاد کار، اشتغال و جلوگیری از آسیب های اجتماعی است که به تبع فعالیت این قشر انجام می شود.
معاون فرماندار بندرانزلی، با بیان اینکه کارآفرینی اقدامی در جهت کمرنگ کردن مدرک‌گرایی است، گفت: کارآفرینی اهمیت دادن به تخصص و استفاده از نیروهای نخبه است و بسیاری از کارآفرینان با سرمایه پایین اشتغال خوبی ایجاد کرده اند.
قطعا ایجاد زمینه بروز این مردم سالاری نیاز به بستر مناسب دارد که یکی از آنها قوانین حمایتی و تسهیل در انجام امور است تا کارآفرینی که در برابر مخاطرات یک فعالیت اقتصادی تعهد می دهد و سازماندهی آن را تقبل کرده و اداره می کند، بتواند به سر منزل مقصود رسیده و علاوه بر آن جامعه را به تبع این فعالیت، منتفع کند.
قصه هزار و یک شب کارآفرینان
بسیاری از فعالان اقتصادی و کارآفرینان در کنار مسایل و مشکلات مختلفی که این روزها برای انجام ایده های خلاقانه خود عنوان می کنند و حتی پیشکسوتان این عرصه که امروز سال ها از اولین روزی که برای چندین نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد کردند، می گذرد، بروکراسی اداری را یکی از قصه های پرغصه کارآفرینی عنوان می کنند.
ناهید دست موسی که طی 10 سال گذشته به صورت جدی در عرصه فعالیت اقتصادی حضور دارد و یکی از بانوان کارآفرین در استان گیلان است، می گوید: بروکراسی اداری برای ما کارآفرینان خیلی چالش‌برانگیز است و زمان بر بوده و مثل یک دست انداز در مسیر فعالیتمان محسوب می شود.
این بانوی کارآفرین با اشاره به اینکه علیرغم این سختی‌ها ولی با در نظر داشتن قانون توانستیم راه پر پیچ و خم را طی کرده و به جایگاه فعلی برسیم، افزود: این روزها همه با افزایش قیمت در بخش های مختلف اقتصادی جامعه مواجه هستیم و این مسئله فعالیت ما را در تامین مواد اولیه تحت تاثیر قرار داده، ولی با همه این سختی ها و هدفی که داریم مسیر را طی می کنیم.
به گزارش ایستا، به نظر می‌رسد این روزها که تحت تاثیر تحریم‌ها هستیم بخش خصوصی بیشتر مورد فشار مضاعف قرار دارد و بسیاری از فعالان اقتصادی بخش خصوصی در انزلی بروکراسی اداری را برای کارآفرینان دست و پاگیر عنوان می کنند.
فشار بیش از حدی که قوانین بر کارآفرینان دارد مایه رنجش شده و حتی در مواردی برخی از ادامه کار منصرف می شوند. اجرای قوانین بدون هرگونه تبعیض یکی دیگر از خواسته های فعالان اقتصادی بخش خصوصی است که قطعا سهم مهی در ایجاد اشتغال دارند.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/220260/بروکراسی-اداری؛-قصه-پرغصه-کارآفرینان
بستن   چاپ