نسیم گیلان
وقتی عسل آوران نان آور خانه می شوند
سه شنبه 11 اردیبهشت 1397 - 10:05:52 AM
ایرنا
گیلان آنلاین - انزلی- پرویز سیاوش آبکنار زنبورداری است که 30 سال قبل پرورش زنبور را با چند کندو در منزل مسکونی خود در شهر بندرانزلی آغاز کرد و هم اکنون به عنوان پرورش دهنده ای موفق، درآمد خوبی نیز در دوران بازنشستگی نصیبش شده است.
خبر رسید که فردی در شهر بندرانزلی اقدام به پرورش زنبور عسل می کند و اولین سوالی که در ذهنمان به وجود آمد این بود که مگر در داخل شهر هم پرورش زنبور عسل امکان پذیر است؟
با تماس تلفنی با فرد زنبور دار و قرار مصاحبه و تهیه گزارش به منزل وی در منطقه غازیان رفتیم و پرویز سیاوش به گرمی از ما استقبال کرد.
حیاط پشت منزل ویلایی اش که با عطر بهارنارنج خوشبو شده بود محل استقرار چند کندوی زنبور عسل بود که سیاوش مانند فرزندانش از آن ها مراقبت می کد.
پرویز سیاوش   اظهار می کند: حدود 40 سال است ساکن بندرانزلی ام و از سال 67 در منزلش پرورش زنبور را آغاز کردم .
وی ادامه می دهد: درآغاز کار پرورش زنبور به دلیل اشتغال در یک نهاد دولتی با 4 کلونی (کندو) شروع کردم و پس از بازنشستگی در سال 90 این کار را به عنوان شغل دوم خودم ادامه دادم و 4 کلونی روز اول کار را در حال حاضر به 30 کلونی افزایش داده ام .
سیاوش درپاسخ به اینکه چگونه در منزل مسکونی و آن هم در داخل شهر چنین کاری را انجام می دهد می گوید: پرورش زنبور را در محیط بسیار کوچک و حتی بر روی بالکن آپارتمان ها هم می توان انجام داد مشروط بر اینکه در صورت افزایش جمعیت زنبورها در کلونی ، آنها را درکلونی های دیگر تقسیم کنیم .
وی با اشاره به ایجاد اشتغال برای دو نفر به صورت مستقیم ، درخصوص هزینه های این شغل می گوید: بنده چون تجربه اندکی در زمینه نجاری نیز دارم کندوها را خودم می سازم اما برای کسانی که می خواهند وارد این حرفه شوند یک کندوی آماده با موم حدود 350 هزار تومان هزینه دارد اما در عوض از هرکندو می توان به صورت میانگین حدود 20 کیلو عسل برداشت کرد و اگر از کندوی سه طبقه استفاده شود حداقل 50 کیلو عسل از هرکندو قابل برداشت و عرضه به بازار است.
سیاوش که زنبورداری را شغلی کم هزینه و پردرآمد می داند از بی انصافی بعضی زنبورداران می نالد و می گوید : متاسفانه عسل های طبیعی در بازار کم است و برخی بی انصافی می کنند و شکر به خورد زنبور داده و عسلی به مردم عرضه می کنند که نه تنها منفعتی برای بدن انسان ندارد بلکه خود مایه ضرر است .
وی ادامه می دهد: تشخیص عسل طبیعی از غیر طبیعی آن مشکل است و البته در بین مردم شایع است که عسل طبیعی نباید شکرک بزند که باید بگویم برخلاف این عقیده ، عسل طبیعی عسلی است که شکرک بزند.
سیاوش می گوید : اینگونه نیست که عسل غیر طبیعی اصلا شکرک نمی زند اما شکرک عسل غیر طبیعی در مواجهه با گرمای آفتاب ترگ بر می دارد.
این پرورش دهنده زنبور عسل ادامه می دهد: در حال حاضر2 کندو در منزل، 15 کندو در منطقه جلگه ای آبکنار در غرب بندرانزلی و 15 کندو نیز در منطقه ویسادار شهر پره سر دارد که پس از گرده افشانی و تخم ریزی ملکه زنبور ها در جلگه ، اواخر اردیبهشت ماه ، کندوها را به منطقه کوهستانی منتقل و پس از مدتی برداشت عسل در اواخر خرداد ماه انجام می شود .
سیاوش با انتقاد از کاغذبازی اداری بانک ها برای دریافت تسهیلات می گوید: به دنبال تسهیلات رفتم اما اینقدر اذیت شدم که از گرفتن وام منصرف شدم و دست در جیب خود کردم .
کارمان که تمام می شود با خوشرویی تا در منزل ما را بدرقه می کند . در راه بازگشت ، این موضوع فکرم را به خود مشغول می کند که با اندک هزینه ای چه شغل ها که می شود ایجاد کرد و به دور از اتلاف وقت در راهروهای ادارات و انتظار پاسخ و تماس از بنگاه های کاریابی، کمر همت بست و با استفاده از مشاوره افراد باتجربه بدون دراز کردن دست نیاز به سوی دیگران، نان آور خانواده شد.

 

http://www.gilan-online.ir/fa/News/30697/وقتی-عسل-آوران-نان-آور-خانه-می-شوند
بستن   چاپ