نسیم گیلان
سخاوت دریا برای آستارا/حال سواحل خوب نیست
سه شنبه 2 مرداد 1397 - 9:52:25 AM
مهر
پیام گیلان - آستارا- همجواری بندر مرزی آستارا با دریای خزر و ارتباط آن با گردشگری دریایی و امرار معاش، زندگی مردم این شهرستان ساحلی را تحت تاثیر قرار داده ولی این روزها حال سواحل آستارا خوش نیست.

 شهرستان مرزنشین و ساحلی بندر آستارا با 344 کیلومتر مربع وسعت در شمال غربی استان گیلان واقع شده است و 18.5 کیلومتر نوار ساحلی دارد.
این شهرستان مرزی که با کشور جمهوری آذربایجان راه زمینی، ریلی و دریایی دارد، با بهره مندی از سواحل زیبای دریای خزر همواره از ظرفیتی کم نظیر برای توسعه گردشگری دریایی برخوردار بوده و با وجود بی تفاوتی مسئولان ذیربط در طول سال های گذشته به این حوزه، این کم کاری مسئولان را دریای خزر به عهده گرفته و در فصول مختلف سال با آرامش و سخاوت خود به تامین معیشت مردم منطقه و مهیا کردن بستری مناسب برای گردشگری کمک کرده است.
زندگی مردمان مرزنشین آستارا در هر فصلی با دریا به صورت مستقیم و غیر مستقیم گره خورده است و این ساحل نشینان با دریا امرار معاش می کنند. صید و صیادی، فعالیت روی شناورهای سبک مسافری-تفریحی، تجارت و فعالیت های بندری، عکاسی ساحلی، فلافل فروشی، موتور سواری و اسب سواری ساحلی، قلیان سراهای ساحلی، بلال فروشی، فروش آش دوغ و باقالی پخته نمکی همه و همه مشاغلی هستند که با دریا و ساحل در آستارا مرتبط بوده و این محبت دریا برای مردم مقدس و قابل احترام است.

آستارا فرصتی برای گردشگری ساحلی
توسعه گردشگری در نوار ساحلی یکی از بهترین راه ها برای توسعه اقتصادی مناطق ساحلی است و در میان تمام فعالیت هایی که در نوار ساحلی و نزدیکی سواحل می توان انجام داد، هیچ کدام بیش از گردشگری و تفریح ساحلی اشتغال زا و سود رسان نیست و شهرستان مرزی بندر آستارا با توجه به موقعیت جغرافیایی ویژه خود فرصتی ممتاز برای گردشگری ساحلی است و مسئولان باید در این رابطه تدابیر لازم را انجام و عملیاتی کنند.
در حال حاضر با وجود اینکه زیر ساخت های مناسب برای گردشگران آنچنان که باید و شاید فراهم نشده است، همه ساله شاهد حضور گسترده گردشگران در سواحل آستارا هستیم.
سفر به نقطه صفر مرزی دریایی
شهرستان مرزی بندر آستارا که از جمله مهمترین مرزهای بین المللی جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود و دارای سه مرز آبی، خاکی و ریلی است، از مناظر چشمگیر مرز زمینی و ریلی و یک مرز دریایی خاص بهره مند است که همواره با شکوه تمام ایستاده و زیبایی های هیجان انگیزی به وجود آورده اند.
مرز دریایی آستارا با کشور دوست و همسایه جمهوری آذربایجان خود دارای جاذبه ای برای گردشگران دریایی است که با همکاری و فعالیت مرزبانان همیشه بیدار و سرافراز هنگ مرزی، پلیس دریابانی و همچنین نیروی دریایی ارتش برای مسافران داخلی و خارجی که با قایق های تفریحی در نقطه صفر مرزی دریایی حاضر می شوند، شیرین و جذاب است.

استعداد آستارا در میزبانی ورزش های ساحلی
مستعد بودن آستارا در میزبانی مسابقات ورزشی مختلف ساحلی از جمله ظرفیت های ممتاز شهرستان مرزی بندر آستارا است که اگر امکانات مناسب برای آن ایجاد شود بدون شک درآمدهای بسیاری را نصیب مدیریت شهری آستارا خواهد کرد.
میزبانی شایسته شهر آستارا از مسابقات شنای آب های آزاد، برگزاری مسابقات ملی هندبال ساحلی، والیبال ساحلی و همچنین برپائی اردوی تیم ملی هندبال ساحلی ایران و در کنار آن برگزاری جشنواره ورزش های ساحلی بین شهرهای مرزی آستارای جمهوری اسلامی ایران و آستارای جمهوری آذربایجان نشان داد که دریا برای آستارا در حوزه ورزش نیز مزایایی به همراه داشته و دارد.
اهمیت حفظ محیط زیست ساحلی
با وجود تمامی محبت ها و زیبایی هایی که دریا به مردم منطقه و گردشگران هدیه می دهد، متاسفانه سواحل شهرستان آستارا که این روزها پذیرای سیل عظیم گردشگران داخلی و خارجی برای تفریح و گذراندن اوقات خوب و زیبا در کنار ساحل است، حال خوشی ندارد.
هر چند ساحل محل تفریح و سرگرمی است، اما سواحل آستارا از برخی اقدامات رنج می برد. ورود فاضلاب های خانگی از طریق رودخانه به دریا، انبوه زباله گردشگران، پهن شدن بساط دستفروشان، مزاحمت های فالگیرها و گدایانی که معمولا مهاجرانی از استان های دیگر هستند، چهره سواحل آستارا را مخدوش کرده است.
در جای جای ساحل مشاغل کاذبی را می بینیم، یکی با دود سمی قلیان و دیگری با بوی روغن سوخته فلافل رهگذران را آزار می دهد و دست فروشی دیگر با بساط لباس فروشی اش، راه عبور مردم را مسدود کرده است.
در اینکه تمامی فعالیت های اقتصادی کوتاه مدت در سواحل آستارا برطرف کننده اندکی از مشکلات اقتصادی مردم بوده و اشتغالزایی موقت را به همراه دارد، حرفی نیست اما باید پذیرفت که ساحل حق مردم است و مسافران و گردشگران که از سایر مناطق کشور به شهرستان آستارا سفر می کنند و شوق دیدن ساحل دریای خزر را دارند، تنها انتظار آرامش داشته و این خواسته باید مورد توجه مسئولان شهرستان و اهالی منطقه باشد. ‌

حفظ محیط زیست، خط قرمز فعالیت ها
رئیس اداره حفاظت محیط زیست آستارا   با اشاره به گردشگری و چالش های زیست محیطی آن، اظهار کرد: حفاظت از محیط زیست نه تنها به عنوان جزء تفکیک ناپذیر توسعه پایدار بلکه به عنوان یکی از نیازهای نسل امروز و نسل های آینده همواره مورد پذیرش و تاکید قرار گرفته است.
محمدرضا روشنی با یادآوری اهمیت آگاهی فرهنگی و زیست محیطی و ترویج احترام به طبیعت و حفظ و حراست از زیست بوم، افزود: معتقدیم می توان از طبیعت و موقعیت ممتاز شهرستان مرزی بندر آستارا برای تقویت معیشت مردم و اشتغالزایی بهتر با حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی استفاده کرد.
وی تصریح کرد: حفظ محیط زیست و منابع طبیعی خط قرمز ماست و حتما باید مولفه های یاد شده رعایت شوند.

ضرورت رعایت ضوابط زیست محیطی و حقوق شهروندی
فرماندار آستارا  با بیان اینکه اقتصاد گردشگری ساحلی و دریایی در گرو ارائه خدمات مناسب است، اظهار کرد: از توان بخش خصوصی باید در ایجاد فرصت های شغلی و ساماندهی تفرجگاه ها بهره برد.
یونس رنجکش بر بازرسی های دوره ای از مراکز عرضه مواد غذایی در نوار ساحلی با هدف رعایت موازین بهداشتی تاکید کرد و خواستار توجه مردم منطقه به ضوابط زیست محیطی، رعایت اصول اخلاقی، حقوق شهروندی و نکات ایمنی در سواحل شهرستان مرزی بندر آستارا شد.
حال با تمامی این تفاسیر که در آن به اشتغالزایی دریایی، حفظ محیط زیست و تقویت گردشکری ساحلی در این منطقه مرزی و بندری کشور عزیزمان جمهوری اسلامی ایران پرداخته شد، امیدواریم نعمت خدادادی دریا و ساحل با برنامه ریزی دقیق مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
شکی نیست که گردشگری ساحلی علاوه بر درآمد زایی و توسعه، در اشتغالزایی موثر خواهد بود و امید است اقدامات عملی را در زمینه رونق گردشگری دریایی در آستارا که آخرین نقطه جغرافیایی کشور در شمال ایران است شاهد باشیم.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/42717/سخاوت-دریا-برای-آستارا-حال-سواحل-خوب-نیست
بستن   چاپ