نسیم گیلان
` تو هم بخوان ` ، تحقق یک رویا
شنبه 26 آبان 1397 - 11:30:36 AM
ایرنا
نسیم گیلان- رویدادی که در این مدت بسیارانی را با خود در بحر خواندن و اندیشیدن و تجربه اندوزی همراه کرده است .
پویشگران ` تو هم بخوان` قرار هفتم را در بیست و چهارمین روز آبان 97 بر پل تاریخی غازیان ترتیب دادند.آنجا که دو تکه از خاک این شهر ساحلی با پلی به هم پیوند می خورد ، چونان برگهای کتابی که عامل پیوند اندیشه آدمها است .
کاکایی ها با شوق بر فراز سر جمعی که بر بالهای کتاب به سرزمینهای دور و نزدیک پرواز می کنند و هر بار با توشه ای نو باز می گردند ، چرخ می زدند .
رویداد ` تو هم بخوان ` با هدف کمک به گردش کتاب میان علاقه مندان حوزه کتاب و کتابخوانی به همت آرمین صافدل کنشگر جوان فرهنگی و انجمن طرفداران توسعه انزلی 25 آبان 96 حرکت آغاز کرد.
آشنایی با نویسندگان بومی، چخوف خوانی، ملاقات با ویرجینا وولف ، سفر با شازده کوچولو ، عشق در ادبیات معاصر ایران، پای صحبت عزیز نسین و داستانهای روی داده در انزلی هفت دریایی بود که کشتی تو هم بخوان تاکنون به آنها سفر داشته است.
این پویش علاوه بر توسعه فرهنگ کتابخوانی کوشیده مردم و مسئولان را به ارزش و جایگاه میراث فرهنگی و تاریخی شهر و لزوم حفاظت و باز آفرینی آنها توجه دهد.
*زندگی مان را با کتاب نجات دهیم
در گام هفتم، `تو هم بخوان` میزبان محمد رضا پورجعفری نویسنده مترجم و برنده جایزه کتاب سال منتقدان و نویسندگان مطبوعات ایران بود.
پورجعفری در این رویداد فرهنگی داستان کوتاه ` نگاهی از پل ` خود را برای حاضران خواند که مکان قصه اش بر پل غازیان شکل گرفته است.
او از خاطرات تهیه کتاب در کودکی و نوجوانی اش گفت و این که با چه مرارتی اندک پولی برای خرید کتاب جمع می کرده تا با جهان بزرگ درون کتابها آشنا شود.
وی اظهار داشت: زندگی مان را می توانیم با کتاب خواندن نجات دهیم و هر داستانی که نوشته و خوانده می شود به مثابه ضربه ای به ستون فقرات نادانی است .
وی انزلی را از شهرهای پیشرو در فرهنگ و هنر خواند و ابراز امیدواری کرد که این شهر ساحلی همچنان در این حوزه رو به تعالی باشد.
در ادامه این رویداد فرهنگی سه داستان نیز برای علاقمندان به کتاب خوانده شد.
علی حق ره از فعالان فرهنگی شهر انزلی داستان `غریبه` از منوچهر جراح زاده نویسنده ی اهل انزلی را برای حاضران قرائت کرد.
همچنین دو تن از نویسندگان عضو انجمن داستان هزار و یک شب انزلی نیز داستانهایی از خود را به گوش مخاطبان رساندند.
مژگان زمان ` مردها گریه نمی کنند` و شعله آریان پور `ارابه های جنگی` را به زیبایی برای جمع گرد آمده به دور کتاب خواندند.
میزهای کتاب نیز همچون دوره های قبل مزین به کتابهایی بود که اهالی شهر ساحلی انزلی برای مبادله با یکدیگر آورده بودند.
*رویایی برای شهری که دوستش دارم
آرمین صافدل در خصوص چگونگی شروع این پویش فرهنگی گفت: شهریور پارسال در اندیشه طرح ریزی برنامه ای به مناسبت روز کتابخوانی بر مشکلات انزلی در حوزه کتاب تمرکز کردم . از آنجایی که انزلی در سال های اخیر هیچگاه کتابفروشی مرجع نداشته و جدا از آن تهیه کتاب برای اقشاری از جامعه همیشه سخت بوده به این فکر افتادم که دسترسی و گردش کتاب را آسان تر کنم چون این مشکلی بود که خودم در نوجوانی داشتم.
وی با اشاره به این که رویداد تو هم بخوان آخرین پنجشنبه ماه های زوج در مکانهای فرهنگی، تاریخی و گردشگری انزلی برگزار می شود اظهار داشت: طی این مدت هفت قدم برگزار شده است.
وی خاطرنشان کرد:رویداد فرهنگی تو هم بخوان در کنار هدف اصلی خود به عنوان اولین قرار تبادل کتاب بندر انزلی، به دنبال معرفی آثار نویسندگان بومی و دیگر چهره های ادبیاتی و تاکید بر استفاده بهینه فرهنگی و احیای فضاهای عمومی شهری است.
به گفته وی در هر گام ، شمار همراهان با ` تو هم بخوان` افزوده شد و در قدم ششم به مرز 300 نفر رسید .
صافدل با اشاره به همکاری مردم و برخی ناشران افزود: بالاترین میزان کتاب تبادل شده در این گردهمایی ها حدود 500 جلد بود.
*شوقی نو برای دوستداران کتاب
مریم ساحلی نویسنده و مدرس داستان نویسی و موسس انجمن داستان هزار و یک شب انزلی در مورد این پویش گفت: ` تو هم بخوان` رویداد نیکویی است که شوقی نو در بسیاری از اهالی فرهنگ و دوست داران کتاب در شهر انزلی پدید آورده است.
وی اظهار داشت : گوش سپردن به داستان و شعر و موسیقی اوقاتی دلنشین برای مردمی رقم می زند که آگاهند هنر آنها را از روزمرگیها می رهاند و توسعه بدون توجه به کتاب و گسترش کتابخوانی میسر نیست. آنها در محفل تو هم بخوان کتابهاشان را به اشتراک می گذراند و به بهتر زیستن می اندیشند.
*روزنه ای از جنس نفس کشیدن
فاطمه رهبر داستان نویس اهل انزلی نیز در خصوص این پویش گفت: این روزها حرف مشترک آدمها غم نان است. درد گرانی و سوال اینکه چه کنیم و چه می شود چنان تنیده در لحظات مردم که لذت بردن از خوشی های کوچک را ازشان گرفته است. در همین برهه‌ یک گروه آمده اند روزنه ای از جنس کتاب برای نفس کشیدن و تامل کردن به روی آدمها باز کرده اند.
وی اظهار داشت: این که در بین این ناملایمات جایی باشد که یک عده که علایق و دلخوشی های مشترکی دارند دور هم جمع و برای ساعتی از زندگی خود کنده شوند و وارد جهان خلق شده توسط نویسنده ها شوند و قصه ای بشنوند تا غصه شان لحظه ای یادشان برود جزو بهترین رخدادهای این شهر است.
نویسنده کتاب ` مردها با سلیقه خودشان روفرشی نمی خرند ` خاطرنشان کرد: این رویداد جدا از کار فرهنگی و هدف ویژه اش که تبادل کتاب و زنده کردن فرهنگ مرده کتابخوانی است باعث به وجود اوردن یک شور و هیجان هم شده .
وی افزود: این کار به نویسنده های جوان شهر هم شور و انگیزه می دهد همین دیده شدن همین تریبون در اختیار آنها و افکارشان گذاشتن همین که مشتاقانه جمع می شویم که وارد دنیای داستانشان شویم بی شک یکی از عوامل نوشتن و بیشتر خواندن می شود. امیدوارم این حرکت همیشگی و ماندگار باشد.
آبان از این پس برای اهالی انزلی ودوستداران کتاب تنها ماه میانی پاییز نیست بلکه سالروز میلاد و به بار نشستن یک رویای فرهنگی است.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/71112/`-تو-هم-بخوان-`-،-تحقق-یک-رویا
بستن   چاپ