نسیم گیلان
63درصد مراحل تولید برنج در گیلان ماشینی انجام می شود
سه شنبه 2 بهمن 1397 - 10:37:47 AM
ایرنا
نسیم گیلان - رشت - سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: در حال حاضر 63 درصد از مراحل تولید برنج در استان به صورت ماشینی انجام می‌شود و در این زمینه مقام اول کشور را داریم.
مسعود الماسی  با اشاره به مکانیزاسیون فرآیندهای برنج کاری و نقش آن در کاهش ضایعات، آسان تر شدن تولید و صرفه جویی در وقت اظهار داشت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، بسیاری از شالیکاران از گاو آهن برای شخم زدن شالیزارهایشان استفاده می‌کردند و بیشتر در فرآیند خرمن کردن برنج، از ماشین آلات کشاورزی کمک می‌گرفتند.
وی با اشاره به 317 هزار بهره بردار بخش کشاورزی گیلان ادامه داد: این استان با فراهم کردن زیرساخت‌ها و همت بهره‌‌برداران بخش کشاورزی طی 40 سال گذشته، توانسته در تولید محصولاتی مانند چای، بادام زمینی، فندق، گل گاوزبان، پیله تر کرم ابریشم و کیوی مقام اول کشور را به خود اختصاص دهد ولی در تولید برنج، رتبه دوم و در تولید زیتون هم رتبه سوم کشوری را دارد.
الماسی گیلان را پنجمین تولید کننده مرکبات در کشور دانست و افزود: از 423 هزار هکتار شالیزار و باغ کشاورزی گیلان، سالانه حدود دو میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی بدست می‌آید که در این بین سهم تولیدات زراعی 75 درصد و تولیدات باغی هم 25 درصد است.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان برنج را مهم ترین محصول استراتژیک گیلان عنوان کرد و گفت: در دهه‌های اخیر توسعه مکانیزاسیون، اجرای طرح یکپارچه‌سازی شالیزارها و استفاده از ارقام پرمحصول باعث شده این استان با تولید سالانه 750 هزار تن برنج سفید، همچنان جایگاه دوم تولید این محصول را در کشور حفظ کند.
به گفته الماسی، میزان عملکرد شلتوک برنج در هر هکتار شالیزار، از یک تن در قبل از انقلاب به ... تن در هر هکتار رسیده که با کشت برخی ارقام پرمحصول حتی می‌توان در هر هکتار، شش تن شلتوک برنج برداشت کرد.
وی یادآور شد: برای فاصله گرفتن از اقتصاد تک محصولی کشاورزان و بالا بردن درآمد آنان، جهاد کشاورزی گیلان پس از پیروزی انقلاب اسلامی، طرح کشت دوم محصولات، پرورش توأم برنج، ماهی و واردک، پرورش ماهیان گرمابی، توسعه دامپروری و همچنین تولید محصولات جانبی ازجمله قارچ، کیوی، گیاهان دارویی، دانه‌های روغنی و زعفران را به دست گرفته و هم اکنون حدود 90 درصد از بهره برداران این بخش، دست کم به تولید یکی از این محصولات جانبی روی آورده و از اقتصاد تک محصولی فاصله گرفته‌اند.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: شالیکاران استان سالانه حدود یکصد هزار هکتار از شالیزارهای مستعد را با تولید حدود 300 تن محصول در قالب کشت دوم و پرورش راتون در نیمه دوم سال بهره برداری کرده و از این راه حدود 300 میلیارد تومان درآمد کسب می‌کنند؛ این درحالیست که پیش از انقلاب، کشت دوم در نیمه دوم سال در شالیزارها انجام نمی شد.
الماسی پرورش راتون و کشت سبزیجات برگی و غده ای، شبدر، گندم، جو، حبوبات و کلزا را از مهم‌ترین محصولاتی دانست که پس از برداشت برنج، در قالب کشت دوم در شالیزارهای گیلان تولید می شود.
وی اضافه کرد: با حمایت های مالی در قالب تسهیلات ، توسعه واحدهای صنعتی ، افزایش بهره‌وری، تنوع بخشی به محصولات، اصلاح نژاد دام‌های سبک و سنگین و وارد کردن نژاد پرتولید سهم این استان را از تولید سالانه گوشت قرمز به 30 هزار تن و از گوشت طیور هم به 168 هزار تن رسانده ایم؛ این درحالیست که این میزان تا پیش از پیروزی انقلاب به ترتیب 20 هزار و 17 هزار تن بود.
7296/2007/

http://www.gilan-online.ir/fa/News/83494/63درصد-مراحل-تولید-برنج-در-گیلان-ماشینی-انجام-می-شود
بستن   چاپ