نسیم گیلان
گیاهان تراریخته راهکار مدیریت شرایط نامساعد محیطی
شنبه 6 بهمن 1397 - 10:23:00 AM
ایسنا
نسیم گیلان - مرجع ملی ایمنی زیستی کشور گفت: از گیاهان تراریخته می توان برای مدیریت شرایط نامساعد محیطی مانند خشکی و کم ‎ آبی استفاده کرد.
  بهزاد قره یاضی در جلسه محیط زیست گیلان،گفت: سالانه ده میلیون تن ذرت تراریخته وارد کشور می شود که هشتاد درصد آن تراریخته است.
وی افزود: از گیاهان تراریخته می توان برای مدیریت شرایط نامساعد محیطی مانند خشکی و کم ‎ آبی استفاده کرد. تولید محصولات تراریخته مقاوم به خشکی به مدیریت منابع آبی کمک شایان توجهی خواهد کرد.
قره یاضی ادامه داد: امسال قریب به یک میلیون تن برنج وارد کشور شده است. یک دلیل اصلی خسارت به مزارع برنج آفت کرم ساقه ‎ خوار برنج است. برای مبارزه با این آفت سالانه مقدار زیادی سم در مزارع برنج رها می‌شود. این سموم برای محیط زیست و کشاورزان مخاطراتی را ایجاد می ‎ کنند.
رئیس انجمن ایمنی زیستی ضمن تاکید بر لزوم استفاده از فناوری تولید محصولات تراریخته، گفت: با گذشت بیست و دو سال از تولید تجاری این محصولات در سطح جهان، سطح زیر کشت این محصولات به 189٫8 میلیون هکتار رسید.
وی با گلایه از طرح شایعات و ادعاهای کذب علیه محصولات تراریخته در فضای رسانه ها گفت: در حالی عده ای از ممنوعیت مصرف محصولات تراریخته در اروپا سخن می گویند که این محصولات در قاره اروپا تولید و هم مصرف می ‎ شوند. اروپا سالانه فقط سی و سه میلیون تن سویای تراریخته از قاره آمریکا وارد می ‎ کند.
وی تصریح کرد: انتظار می رود این سلسله کارگاه‌ها بتواند با رفع ابهامات موجود در خصوص مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته، به ترویج دستاوردهای مهندسی ژنتیک گیاهی و بهره برداری از سودمندی های فناوری تولید محصولات تراریخته درچهار چوب قوانین ایمنی زیستی کمک شایان توجهی کنند.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/fa/News/84695/گیاهان-تراریخته-راهکار-مدیریت-شرایط-نامساعد-محیطی
بستن   چاپ