نسیم گیلان
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام:
ایران رتبه نخست تولید علم جهان اسلام را دارد
جمعه 12 بهمن 1397 - 01:03:17
نسیم گیلان - رشت - سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ( ISC )با بیان این که در آستانه ورود به چهارمین دهه انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی دانشمندان ایرانی با افتخار و غرور در قله علم جهان اسلام ایستاده اند، گفت: ایران رتبه نخست تولید علم جهان اسلام و رتبه 16 جهان در سال 2018 را دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدجواد دهقانی روز چهارشنبه در دوره مهارتی دانش افزایی شاخص های تاثیرگذار در جایگاه دانشگاه در نظام های رتبه بندی ملی و بین المللی در دانشگاه گیلان اظهار داشت: ایران همچنین در انتشار مقالات برتر در جهان اسلام در سال 2018 رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری افزود: پایگاه اطلاعاتی شاخص های اساسی علم یکی از زیر مجموعه های موسسه کلاریویتس آنالیتیکس بوده که اطلاعات بسیار مهم، معتبر و مفصلی درباره برترین کشورها، قلمروهای موضوعی، دانشمندان، مجلات و سازمان ها بر اساس تعداد مقالات و استنادها را ارایه می دهد.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام خاطر نشان کرد: آخرین اطلاعات استخراج شده از این پایگاه نشان می دهد که پژوهشگران ایران اسلامی در سال 2018 برای اولین بار رتبه نخست را در میان 57 کشور اسلامی و رتبه 18 جهان را در انتشار مقالات برتر از آن خود کرده اند، مقالات برتر به عنوان یک شاخص کیفی در تولیدات علم دنیا مطرح است.
وی بیان داشت: از نظر کمیت و تولید علم، آخرین داده های استخراج شده از wos نشان می دهد که پژوهشگران جمهوری اسلامی ایران تا پایان سال 2018 میلادی با بیش از 51 هزار مدرک علمی و مشارکت حدود دو درصدی از کل انتشارات علمی دنیا جایگاه شانزدهم جهان را کسب کرده اند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: پایگاه استنادی شاخص های اساسی علم ESI اطلاعات مهم و کیفی را در قلمروهای موضوعی 22 گانه و برخی از شاخص های علم سنجی را به کار گرفته از جمله مقالات داغ و پراستناد و برتر را در طول 10 سال اخیر نشان می دهد، آخرین اطلاعات استخراج شده از این پایگاه تعداد مقالات برتر 20 کشور نخست در جهان را نشان می هد که جمهوری اسلامی ایران با 371 مقاله برتر تنها کشور اسلامیست که در بین 20 کشور اول جهان دیده می شود.
وی بیان داشت: یکی از شاخص های حرکت به سمت مرجعیت علمی جمهوری اسلامی ایران که اولین بند از سند سیاست های کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری است، کیفیت بخشی پژوهش های علمی انجام شده و دستیابی هر چه بیشتر دانشمندان به منابع هسته است.
دهقانی در بخش دیگری از سخنانی با بیان این که رتبه بندی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ایران یکی از مهمترین مسئولیت های ISC است، اظهار داشت: با ابلاغ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سال 89 به صورت سالیانه دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ایران توسط ISC رتبه بندی شده اند و تاکنون 6 سال متولی این رتبه بندی منتشر شده است.
وی یادآور شد: در این رتبه بندی موسسات بر اساس ماهیت و نوع فعالیت به پنج دسته دانشگاه ها و موسسات پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه های هنر، پژوهشگاه ها و موسسات پژوهشی ایران ، دانشگاه های صنعتی و دانشگاه های جامع تقسیم می شوند.
دوره مهارتی دانش افزایی شاخص های تاثیرگذار در جایگاه دانشگاه در نظام های رتبه بندی ملی و بین المللی روز چهارشنبه از سوی دانشگاه گیلان با حضور اعضای هیات علمی دانشگاه های استان در تالار دکتر معین دانشکده تربیت بدنی این دانشگاه برگزار شد.
7286 /6030

http://www.gilan-online.ir/fa/News/85288/ایران-رتبه-نخست-تولید-علم-جهان-اسلام-را-دارد
بستن   چاپ